31 Mart 2014 Pazartesi

Bugün Benim Doğum Günüm

Blog yardım gününden herkese merhabalar,
Uzun süredir bloggerda karşılaştığım hataları ve çözüm yollarını yada bloglarımızın gelişmesi için neler yapabiliriz bu tarz yazılar yayınlıyordum ancak işin sonuna gelmişim. Hatalar çıktıkça tabiî ki yeni yazılar yazarım, geliştirme işi ise zaten bitmez..


Bu gün günlerden 31 Mart, 1986 yılında Eskişehir’de ben dünyaya geldim yani bu gün benim doğum günüm J Özel günleri kutlamayı pek sevmem aaay pasta keselim doğum günü kutlayalım falan hoşlanmıyorum (ama bebeğim olursa inşallah ileride onunkini kutlarım J )

İşte ben, küçüğüm daha çok küçüğüm J
küçüğüm daha çok küçüğüm

28 Mart 2014 Cuma

Sinema Keyfimiz # 19-20


Bu gün Cuma günlerden sinema, aslında bu yazımı yazmıştım tam yayınlayacakken sildim bravo bana… şimdi oturdum her şeyi en baştan alıyorum, moralim de bozuk bu gün annem Eskişehir’e geri dönüyor :( sabah vedalaştık, keşke hep yanımda olsa  onları çok özlüyorum ….

Aslında diğer yazımda film fragmanları vardı malum youtube’dan eklemiştim ancak gelen yasakla zaten açılmıyordu ( bundan önce de bir çok yazımda youtube’dan müzik, video falan koymuştum DNS ayarlarını değiştirmeyenler artık onları göremeyecekler yayınlarımın içine de edildi böylece….) dailymotion’dan code kopyalayım derken komple yazıyı da sildim….

bu haftanın filmleri


27 Mart 2014 Perşembe

Bence | Çikolatalı Maske


İçeriğinde zararlı maddeler bulunan maskelere para harcamaktansa, evde doğal maskeler uygulamayı tercih ediyorum. Altta yazacağım maske de en sevdiğim... 
Çikolata endorfin salgılatır, mutluluktur, candır can:)  Bu maske hem kokusuyla sizi hayal alemlerine taşıyacak, hem de cildinizi parlatıp, yumuşacık yapacak, aynı zamanda da anti aging görevi görecek...Ben uyguladığımda yıkamak istemiyorum :)

25 Mart 2014 Salı

Lev Tolstoy | Diriliş

Yazacak ne çok kitap birikmiş, hangisinden başlasam seçmek için saatlerimi harcadım en sonunda seçtim J

Daha önce yarım bıraktığım birkaç kitabım var yarım bırakılmış kitaptan hiç hoşlanmam..
Ancak her kitap çabucak okunmuyor, hele klasikler asla… Bazı anlamadığım yerler var tam olarak anlamış değilim kitabı çünkü oldukça ağır bir dille yazılmış… Neden mi bahsediyorum cevap aşağıda….

Lev Tolstoy  Diriliş

24 Mart 2014 Pazartesi

Blog Hatalarınızı Program Kullanarak Nasıl Bulursunuz ?

Herkese Merhaba,
GFC sorunu çözülmek bilmedi çok sinir ama Google GFC’yi kullanmamızı istemiyor bu yüzden yavaş yavaş Bloglovin ve Google+ hesaplarına yönelmeniz daha iyi olacak. Blog Deposu’ndan Sevgili Yasin bu duruma şöyle farklı bir yöntemle çözüm buldu.

Sizler beni aşağıdaki yerlerden takibe alın yeter J


Neyse bu uzun girişten sonra bu gün sizlerle paylaşacağım bilgiye geleyim.


Bu Haberi Okumadan Sigorta Yaptırmayın!

Bir süredir iletişim çalışmaları çok dikkatimi çeken bir sigorta firmasından bahsetmek istiyorum bugün. Sigortanın kolay hali sloganıyla piyasaya çok hızlı bir giriş yapan Generali Sigorta’nın özellikle Zorunlu Trafik Sigortası’nda ve kasko poliçelerinde %70’e varan indirimleri ilgimi çekti. Blogda yazmak üzere biraz inceledim ve sadece kampanya olarak değil, tüm hizmetlerinin gayet memmuniyet verici olduğunu gördüm.

22 Mart 2014 Cumartesi

Mim Mim Mim

Koskocaman bir hafta geri de kaldı, işte zaman hızlıca geçsin istiyorum ama bu hafta annem burada lütfen yavaş geç zaman !!!

Bu hafta bir çok arkadaşım tarafından mimlendim. Hepsine kocaman öpücükler.

Sizlerde mutlaka mimlerini okuyun işte arkadaşlarımın mimleri;


Neden Blog Adın ?

Hmmm  bunun için şurada ki mimde de cevap vermiştim. Ama hemen söyleyeyim adım Hazel, eşimin adı Ozan ve küçük kuzenim daha yeni yeni konuşmaya başlarken bana Hazi derdi bende ortaya karışık bir isim çıkarttım, sonradan değiştirmek istedim ama bırakmaya karar verdim.


21 Mart 2014 Cuma

Sinema Keyfimiz # 17-18

Merhabalar,

Sinema keyfimiz bitmek bilmiyor. Bu gün anlatacağım filmleri uzun süre önce izlemiştim. Ancak oldukça başarılı yapımlar eğer hala izlemediyseniz bir şans tanıyın. 

Bu arada bu hafta annem burada yorumlara geç cevap gelirse şimdiden özür dilerim …

Kaptan Philips, Ölümcül Oyuncaklar Kemikler Şehri



20 Mart 2014 Perşembe

Blog Deposu Çekiliş Sonucu

Merhabalar,

Blog Deposu'nun bu haftaki çekilişinde sponsor blog olarak ben vardım.

Sevgili Yasin Mert’e etkinlikte yer almamı sağlamasından ötürü teşekkür ediyorum J


İşte kazananlar ve orijinal liste…



blogdeposu liste

19 Mart 2014 Çarşamba

E-bay Fırça Siparişim Geldi

E-bay fırça alışverişim sonunda geldi gümrüğe takılır mı diye çok merak ediyordum ama sıkıntı olmadan ulaştı. Sonunda geldi dedim ama 2 hafta gibi kısa bir sürede ulaştı tam da dün kargo takibi yapıp bakmıştım daha 15 gün var görünüyordu J ilginçtir ki kargo bugün elimde J

*Şu yazımda sipariş aşamasını anlatmıştım. Tekrar etmeme gerek yok sanırım hemen fırçalara geçelim :)

ebay fırça


18 Mart 2014 Salı

Kuş Kafesi Örtüsü

*Belgin Abla'ya beni bloğuna konuk yazar olarak davet ettiği için teşekkürler eğer siz Belgin Abla’yı hala takip etmiyorsanız buradan hemen ışınlanın

Merhabalar,

Biliyorsunuz bizim iki  küçük kalpli arkadaşımız vardı. Ama birini kaybettik. Limon oldukça hastaydı 1 yıl dayandı ama sonunda aramızdan ayrıldı. Instegramda onunla ilgili oldukça fazla paylaşım yaptım. Burada tekrar anlatıp o günlere dönmek istemiyorum… Bilo yanımızda şu anda Limon gideli bize daha bir alıştı işi gücü üzerimize konmak, gagaklamak, ısırmak, öpmek oldu J

Eşi gidince biraz da dağınık oldu Bilo. Yem kabuklarını dışarı atmaya başladı kafesin içinde istemiyor bide bu aralar cırcır her yere pisledi.. ama olsun “napıyorsun Bilo popona bez bağlıcam senin” diye evde bağırsamda kuş bu anlar mı ?? 
Kafesi aldığımızda zaten tülden bir zımbırtısı vardı ama son zamanlarda  yıpranmıştı, bu günlerde dikiş nakışa da merak sarınca evde balkon tülünden kalan parçaları hatırladım ve soluğu annemle beraber komşuda aldık J Dikiş nakışa ben merak saldım ama dikiş işini onlara bıraktım J

kuş kafesi örtüsü

18 Mart Çanakkale Zaferi


Eğer bu gün bu topraklarda özgürce nefes alabiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize borçluyuz… Şehite kelle diyen katil Tayyip’e değil!



Atatürk ve 57. Alay / Be Hey Dürzü ile Akit'e Cevap yazımı okumak için tık tık


17 Mart 2014 Pazartesi

Blog Yorum Yanıtla Sorunu

Merhaba,
Blogger temalarında bazen ufak tefek hatalar oluyor. Bunlardan biri de blog yorumlarına direk yanıtla diyerek yorum yapamamak. Özelikle elite minima temasında bu sorun var. Eğer sizinde bu sorununuz varsa aşağıdaki işlemeleri uygulayın.

HTML düzenle içerisinde dişli yorum cevaplamaya ilişkin kodlar aşağıdaki kod gurubudur. Bu kodlar ile blogunuz HTML içerisindeki kodların eşleşip eşleşmediğini kontrol edin

<b:if cond='data:post.showThreadedComments'>
<b:include data='post' name='threaded_comments'/>
<b:else/>
<b:include data='post' name='comments'/>
</ b: if>

Kodlar aynı ise HTML içerisinde "Widget Şablonlarını Varsayılana Döndür" sekmesini tıklayın ve sadece Blog1 widgetini seçerek varsayılana döndürebilirsiniz.


Olduysa haber verin J

----------------------------------------------------------------
*Bu arada devam eden bir GFC sorunumuz var Google yardım panelinden Adnan Bey şöyle diyor;

Blogger kullanıcılarına Google+ takipçileri kullanmasını öneriyor. GFC ye verilen destek aşama aşama kesiliyor sanırım.

Artık yavaş yavaş herkesin bu geçişe hazırlıklı olması ve bu düşünceyi kabul etmesi gerekiyor. Google+ Followers veya diğer adı ile Google+ Üyeler uygulaması kaçınılmaz tam kapsamlı olarak devreye alınacağıdır.

2014 senesinde Google Sosyal gelişim proje yönetmeni bunu bir çok yerde açıklamıştır. Sonuç itibari ile şahsi görüşüm çok kısa bir zaman içinde GFC tamamen diğer uygulamalar gibi emekli olacağı yönündedir. 

Bu sebeple herkes yavaş yavaş Google+ geçip, takipçilerini bloglovin'e yönlendirmeli diye düşünüyorum.
   

14 Mart 2014 Cuma

Sinema Keyfimiz # 15-16

Merhaba sinemaseverler,


Geçen haftanın izlenen filmlerinden seçim yapmak zorunda kaldım yoksa acayip uzun bir yazı olacaktı. Hızlıca geçelim;

I, Frankenstein Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı

Fantastik, bilim kurgu ve gerilim sınıfına giren bu yapım için çok heveslenmiştim ama ne yazık ki bence sınıfta kaldı. Makyaj, kostüm kısacası görsellik tamamdır ama ne oldu bir anda bitti bana oldukça kısa geldi sanki konuyu bir yerde toparlayamamaktan korkup hemen bitirmişler gibi belki de bana öyle geldi….

i frankenstein 2014

LINE İLE ÖZGÜRCE KONUŞUN

LINE’da kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor!
Yoğun iş temposu, şehirleşme ve hızlanan yaşam bizleri dijital dünyada sosyalleşmeye yöneltiyor. Bu alanda bilindik sosyal medya kanallarının yanı sıra ücretsiz mesajlaşma, ücretsiz sesli ve görüntülü arama gibi birçok hizmeti bir arada sunan mobil mesajlaşma platformları da öne çıkıyor. Aile bireylerinden arkadaşlara kadar hayatımızdaki herkesle her an paylaşımda bulunduğumuz bu platformlarda kullanıcıların dikkat ettiği en önemli özelliklerden biri de güvenlik sistemleri. Bu anlamda rakiplerinden ayrılan LINE’da kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor. LINE’ın iç denetim yönetimi alanında üç uluslararası sertifikaya (SOC2, SOC3 ve SysTrust) sahip olan ilk mobil mesajlaşma uygulaması olması da güvenlik standartlarına verdikleri önemin bir kanıtı niteliğinde.
Telefon Numaranızı Gizli Tutun
LINE’da kendinize özel bir ID belirleyerek telefon numaranızı kimselere vermeden iletişim kurabilirsiniz. Sizi LINE ID’nizi kullanarak ekleyen kişiler telefon numaranızı göremezler. LINE ID’nizi belirlemek için Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.
Telefon numaranıza sahip kişilerin LINE arkadaşları listesine otomatik olarak eklenmek istemiyorsanız “Başkalarının Eklemesine İzin Ver” seçeneğini kapatabilirsiniz. Böylece sizi sadece LINE ID’nizi paylaştığınız kişiler ekleyebilir.

13 Mart 2014 Perşembe

Fildişinden Kule | Haylazlıklar ve Gülücükler

Haylazlıklar ve Gülücükler

Çocukluğumu hatırlıyorum. Oturduğumuz sitenin az ötesinde kendi ineklerini besleyip, sütünü satarak hayatını kazanan sütçünün, bagajına yüklediği bir kaç güğüm ile sokaklardan yavaş yavaş geçtiği Toros'u bizim bloğun önünde durur, ben sokakta oynarken, onun yukarı çıkıp babaannemin getirdiği tasa sütü dolduruşunu bir yandan hayal eder, bir yandan da "Taso"larımla oynamaya devam ederdim. Güneş batarken sulanan sitenin bahçesindeki fıskiyelerin altında ıslanmayı, sonra da o ıslak bölgede yüzeye çıkan solucanları merakla didiklerken, acıyla tostop olan solucanın kıvrılışını hayretle izlerdim.

12 Mart 2014 Çarşamba

Bücürük ve Ben

Merhaba,

Son zamanlarda takip ettiğim bloglardaki yorum yazan arkadaşları da baya baya incelemeye aldım. Ve iyi ki de öyle yapmışım hayatın içinden, korkmadan, özgürce düşündükleri yazan harika bloglar buldum biraz geç oldu ama her boş vaktimde bol bol okuyorum.

Çoğunuzun zaten takip ettiğini varsayıyorum ama yinede sizlerle de paylaşmak istedim. Özellikle şu günlerde gündemi takip eden, hükumeti iktidarıyla muhalefetiyle birlikte eleştiren, insanlar ölürken hala rujmuş allıkmış bunlardan bahsetmeyen blog arayışındaysanız hemen ışınlanın!




Misafir Ol Gel Bana *Güncellendi

Merhaba arkadaşlar J

Bloggerda gezinir dururken birçok yeni blog keşfediyorum hepsi birbirinden güzel. Bazıları çok meşhur, bazıları ise kendi halinde aynı benim gibi. Bende düşündüm taşındım yeni bir seri başlatmak istedim, böylece bloğuma uğrayan tüm arkadaşlarımız farklı bir blogda keşfetmiş olacaklar J

friendship

11 Mart 2014 Salı

Berkin Elvan


Berkin Elvan, sadece ekmek alacaktı...

Mekanın cennet olsun.....



Eğer olurda  uykundan uyanır sandığa gidersin, olurda bir an Allah’ın sana verdiği beyni kullanıp düşünürsün  işte o an sakın AKP’ye oy verme. O oy pusulasında lambaya bastığın an daha nice Ali’ler Berkin’ler ölecek ve sen bu kanlı oyunda yerini almış bu lanete ortak olmuş  olacaksın !



10 Mart 2014 Pazartesi

Blogda Yapılmaması Gerekenler

Merhabalar,

Çoğumuzun aktif olarak kullandığı yada bir hevesle açtığı bir bloğu var değil mi? Peki bir blogda olması hoş görünmeyen, izleyiciyi yoran eklentiler nedir biliyor muyuz? İşte bugün bunlardan yani yapmamamız gerekenlerden bahsedeceğiz….
bloglarda yapılmaması gerekenler

7 Mart 2014 Cuma

2014 Dünya Kadınlar Günü


Çocuğun çocuğu olur mu ?!
Peki kendi arzusuyla bir çocuk tecavüze uğramak ister mi ?!
Zorla kendi babası, amcası eniştesi tarafından tecavüz edilen kadın mı öldürülmek zorunda !?
Yada o adamdan doğacak çocuk bu lekeyle mi dünyaya gelmek zorunda !?
Kadın yemeğe az tuz koydu diye dayak yemek zorunda mı!?
Yada sadece başını örtmediği için mi o… ilan edilmek yada inanmadığı bir şey için örtünmek zorunda mı ?!
Doktor erkek diye beklerken ölmek zorunda mı kadın?!
Kadın illa bir kadın yanına mı oturmak zorunda ?!
Kadın bir erkeğin haremi mi olmak zorunda ?! Bir evde 3 kadın (eş) olarak mı yaşamak zorunda ?!
Kadın olmak düşünemez haklarını savunamaz demek midir ?!
Kadın olarak doğmak suç mudur?

Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun …. İnşallah bizim ülkemizde de ileri ki yıllarda gerçek anlamda kutlanan bir gün olur…



Görsel buradan alınmıştır.


Sinema Keyfimiz #13-14

Merhabalar,
Ben ev kuşuyum öyle çok gezmeyi tozmayı sevmem. Evimde olayım, uzanayım bütün gün ohh :) eeee evde olunca film izlemezsem olmaz elbet bu hafta cumartesi günü iki film izledim hemen kısa kısa onlardan bahsedeceğim.
Geçen hafta sormuştum korku filmi önerileriniz nelerdir diye Mor Rimel sağolsun bana fikir verdi. 

İlk filmimiz korku serisinden (Ruhlar Bölgesi 2Insidious 2, şahsen 1.sinden daha çok etkilenmiştim. 

İlk filmde Lambert ailesinin çocuklarını esir alan şeytan bu sefer babayı hedef seçer. Kısaca filmin konusu budur :) 

Görsel buradan alınmıştır.

6 Mart 2014 Perşembe

Bu Aralar Ben #3

Merhabalar,

Uzun zamandır videolarımı burada paylaşmadığımı fark ettim.

Bu Aralar Ben 3 videom yayında :)


İlgili videoyu yayından kaldırdım :(



*Daha öncekileri izlemek isterseniz tık tık 

Sizler bu aralar neler yapıyorsunuz bakalım ^.^

5 Mart 2014 Çarşamba

Şekilli Sabunlar

Merhabalar minnoşlar J

Ayy  minnoş ne yaaa J kendimce pek eğlendim neyse tekrardan merhabaaaa,
Sabunları sever misiniz ? Bende severim hele son dönemde ki şekilli sabunlar beni benden alıyor…

Aslında bu sabunlar sanırım ‘Baby Shower’ partileri sebebiyle daha da meşhur oldu baby shower İngilizce olunca ne oluyor bilmiyorum anlamı bence Bebeğe Hazırlık Partisi’dir. Mevlütün değişik bir versiyonu duasız olup bol bol yine son dönemde popülerleşen cup cake (bildiğiniz kek üzerine krema falan olanı)  ve cookie (kurabiye kız bildiğin J) yenilen bir buluşma diyebiliriz.

bebek şekilli sabun

4 Mart 2014 Salı

Göz Kırpan Kuş





Görsel buradan alınmıştır.

Hava oldukça soğuk bir gündü, ağaçların yaprakları sanki üstlerinde koskoca bir dev onlara soğuk soğuk üflüyormuş gibi sallanıyordu… Pencerenin kenarından içeriğe giren soğuk bile insanı üşütmeye yeterdi. Rüzgarın sesi fısıltı gibi duyuluyordu uzaktan…
Durumları olanlar doğal gazlarını açmışlar, olmayanlar ise birbirlerine yaklaşıp battaniye altında ısınıyorlar, sokakta olanlar ise….
Dışarı bakıyorum kömür isi gökyüzünü siyah pastel boyayla boyamış gibi karanlık… Ayı yıldızları görmek mümkün değil hepsi saklanmış…
Akşamın karanlığında pencerenin orda bir tıkırtı, küçük bir kuş gelmiş biraz önce koyduğum ekmek kırıntılarını yemekle meşgul.. Perdenin arkasından ben ona bakıyorum o bana biraz korkak… Son kırıntıyı da alıp son bir kez bana göz kırpıp yuvasına uçuyor… 

3 Mart 2014 Pazartesi

Blogger Otomatik Görsel Biçimlendirme

Merhabalar,

Bir blog için yazılardan (içerikten) sonra gelen en önemli şey nedir? Tabiî ki görseller. Görsel denilince özgün görsel aslında yani kendimizin çektiği fotolar Google kopyala yapıştırlar değil. Ama bugünkü konumuzda ister google’dan alın isterseniz kendiniz çekin önemli değil.

blogger css kod

Red Bow Tie