27 Haziran 2014 Cuma

Bilim Kurgu Dizisi | Defiance

Yok olmuyor bu aralar hiç film yok canım acayip sıkkın J Bende kendimi dizilere verdim.

Beni uzun süredir takip edenler bilirler aşklı meşkli şeylerden hoşlanmam bana bilim kurgu-fantastik-polisiye deyeceksin. Heeeh işte tamda öyle bir dizi daha buldum tabi ki bir Alex değil (Battlestar Galactica demek istedim J)

Dizinin kısaca konuşu şöyle efendim;  gelecek zamanın dünyasında geçen Defiance'ta, insanlar ve uzaylılar arasındaki umutsuz savaş eveeet çok standart ama olsun J

İlk bölümü dün akşam izledim. İlk bölümden bana hitap etmedi L çok büyük beklentim vardı IG’de Dilan demişti ona şimdilik beğendim demiştim ama  sonuna kadar izleyince beni sarmadığını anladım çünkü en az 10 kere durdurup arada başka videolar izledim, banyoya gittim saçımı düzleştirdim falan … Yani beni sarsaydı soluksuz izlerdim J ama şu an bütün izlediğim diziler sezon finali yaptı bu dizi 2 sezondur oynuyor yani vakit geçirmek için izlerim gibi duruyor hem belki birkaç bölüm sonra fikrim değişir J
*Aaa unutmadan söyleyeyim dizinin bir de oyun versiyonu var. Bkz >>

 Defiance

25 Haziran 2014 Çarşamba

Günlük Hayattan Kesitler # 6 | Havuçlu Bademli Kek

Sıcak ve nemli bir İstanbul gününden merhaba J

Bugün aslında yazı yayınlamak gibi bir isteğim yoktu ama telefonu karıştırırken fotoğrafları gördüm ve dedim ki yazayım J
Kek, poğaça vs gibi hamur işlerini pek sevmem çok nadir kek yaparım oda Ozan için. Geçenlerde evde yiyecek abur cubur bir şeyler yoktu bende markete gitmeye üşendim ve daha büyük bir işe kalkıştım. Markete gitsem daha az yorucu olacaktı ama neyse ev yapımı oldu daha sağlıklı J
Öyle aman aman bir şey yapmadım havuçlu kek yaptım ama her zamankinden değil yani cevizli değil bademli oldu J
Havuçlu Bademli Kek

23 Haziran 2014 Pazartesi

Günlük Hayattan Kesitler #5 | Bebek Odası Dekorasyonu

Güzel bir İstanbul sabahından merhaba ^.^

Ortada fol yok yumurta yok ama beni bir dekorasyon heyecanı sardı… Son günlerde deli gibi dekorasyon bloglarını takip ediyorum en yeni takip ettiğim ise inspirationsathome bloğu oldu. Kendisine de yorum bıraktım zaten fotoğrafları ilk gördüğümde yabancı bir blog sandım ama değilmiş :) Kendisinin tarzına bayıldım evlenirken aldığım tüm eşyaları çöpe atma isteği uyandırdı bende kendisi :) Ne yapacağımı bilemiyorum tabiî ki eşyalarımı atmam söz konusu olamaz ama bebek odası için en azından ne tarz mobilya seçimleri yapacağıma yardımcı oldu….

Evet ortada henüz olmayan bir bebek var ama odasını şimdiden tasarladım sayılır.. İnternette inanılmaz sayıda tarz odalar var. Bu sefer ilk hatama düşüp koyu renk mobilya almayacağım. Kesinlikle kız olsun erkek olsun fark etmez eşyalar beyaz olacak o kadar :)
Neyse henüz çok erken Allah nasip ederse bebek istiyoruz biliyorsunuz, işte bende istediğim tarzdaki odalardan birkaç derleme yaptım (hepsi alıntı tabiî ki)

Görsel buradan alındı

20 Haziran 2014 Cuma

Falling Skies 4. Sezon Başladı

Sinema yada diziseverlere kocaman bir merhaba ^.^
Birkaç haftadır nedendir bilinmez film izleyemez oldum asabım bozuk J Ama dizilerimi izlemeye devam ediyorum, çoğu sezon finali yaptı ama biri 50 milyon yıl aradan sonra 4.sezona başladı !!
Daha önce de söylediğim gibi bilim kurgu-fantastik-korku-gerilim oldu mu ben o diziyi izlerim içine ara sıra giren aşk meşk konuları olmasa tadından yenmez benim için ama napalım “AŞK” işte içine koymazlarsa olmuyor bir türlü L


Neyse hemen dizime geçiyorum ve karşınızda Falling Skies
Konusunu bilmeyenler için şöyle; Uzaylı istilasının ardından sağ kalanların bir araya gelmesini ve istilacılara karşı verdikleri yaşam mücadelelerini anlatıyor.
Birde önemli bir hatırlatma dizinin yapımcıları arasında Steven Spielberg’de var. 

Falling Skies
Görsel buradan alındı

19 Haziran 2014 Perşembe

Vintage Witch | NYX Black Label Lipstick


vintage witch
Merhabalar! 

Yazıya geçmeden önce beni dünyalar tatlısı blogunda ağırlayan sevgili Hazel'e teşekkür etmek istiyorum :) Son derece severek okuduğum bir bloggerın sayfasında misafir edilmek çok hoş bir his :) 

Hepimizin artık bildiği üzere bu yazın modası turuncu rujlar. Açıkçası kırmızı, nar çiçeği ve turuncu tonlarına oldum olası bayılırım. Bunda sarı alt tonlu olmamdan ötürü bu renkleri kendime yakıştırmamın da etkisi olabilir :) 

18 Haziran 2014 Çarşamba

Günlük Hayattan Kesitler #4 | Koton ve Kemal Tanca

Serin bir İstanbul gününden merhabalar ^.^

Cumartesi ya da Pazar günü tam hatırlamıyorum eşimle İKEA’ya gittik aldıklarımı zaten IG paylaştım ama IG olmayan takipçilerim için bir yazı hazırlamak istedim. Gerçi İKEA alışverişini bir sonraki yazıda paylaşacağım şimdi ki ise Koton ve Kemal Tanca’dan aldıklarımla ilgili J

 Koton ve Kemal Tanca

17 Haziran 2014 Salı

Cosmed Nem Maskesi (Moisturizing Vanilla Mask) Deneyimi

Yeni bir günden merhaba,

Uzun süredir güzellik ( makyaj- cilt bakım vs ) yazısı yazmadığımı fark ettim, dedim geçenlerde ilk kez denediğim bir maske var onu anlatayım sizlere J

Yazıma geçmeden önce bu maske aşağıdaki tatlı pembiş kutuyla Sevgili blogger arkadaşım Ekin’den geldi. Kendisine bir kez buradan teşekkür etmiş olayım ve hemen maskeye geçeyim :***

Ekin'in bloğuna uğramayı unutmayın   palatosun.blogspot.com.tr  
HEDİYE PAKETİM

16 Haziran 2014 Pazartesi

Günlük Hayattan Kesitler #3 | Karidesli Makarna

Yeni bir günden hepinize merhabalar sevgili okurlarım J

Metro alışverişimizi izlediyseniz eğer geçenlerde büyük bir torba karides aldığımızı biliyorsunuzdur. Ozan kırk yıl yemezse aklına gelmez ancak ben özellikle kabuklu deniz ürünlerine hayranım bu yüzden gördüğüm an sepete atıyorum.

Bir kısmını daha önce yaptığımız kalan karideslerden ne yapsam diye düşünürken aklıma kremalı makarna yapma fikri geldi. İnternette de şöyle bir araştırdım genelde spagetti ile yapılmış ama ben şeklini çok sevdiğim midye makarnadan kullanmak istedim.

karidesli makarna

13 Haziran 2014 Cuma

Zigavus.com Sponsorluğunda Çekiliş

BU ÇEKİLİŞ KAPANMIŞTIR

Merhaba,

Harika bir hediye etkinliği ile karşınızdayım!

Zigavus.com sponsorluğunda olacak çekiliş detayları aşağıda :)

Firma sahiplerinden (hem de benim üniversiteden arkadaşım olan) Sevgili Yılmaz Bey ile 1 izleyicimin kazanacağı Zigavus ürünlerinden oluşan küçük bir set hazırladık.

Zigavus.com Sponsorluğunda Çekiliş
Çekilişin ve hediye edilecek ürünlerin detaylarına geçelim mi?

12 Haziran 2014 Perşembe

Müptezel | Merhaba

MÜPTEZEL

Ben Müptezel bloğunun sahibi Selma.. Henüz yeni sayılırım ama Hazel gibi insanlar tanıdım ( ki ben çok beğendim sizi bilmem de :) ) maksat yakınlık olsun trafik bolca olsun diye misafir olmak istedim bloğuna..  Bu yazının herhangi bir öğreticiliği yada öneri olacağını sanmıyorum ama mutluluğumu yazıya dökmek istedim. 
Kaygılarımı mutsuzluklarımı bilin biraz tanıyın istedim.  Hepiniz bilirsiniz belki Blog açmak zor gelir başlarda, ki bana aylar önce çalıştığım arkadaşımın sürekli teşvik etmesiyle cesaret bulup girdim blog dünyasına. Biraz destekle açılan bir blog bende ki.. Ciddiyim kendi başına pek bir iş sonuçlandıran biri değilim en azından değildim 
Bloğu açtık ama yazdıklarımı ben bile bir daha okumuyor hatta utanıyorken başkalarının önüne nasıl sunacaktım bilmiyordum. Bir de " ya beni takip eden seven kimse olmazsa ? " düşüncesiyle yazamadım bir süre..Bunu nasıl düzelttim bilmem ama şahane insanlar tanımaya başladım.. Örneklerinden olan birinin de bloğuna yazıyorum şuanda..

Blog sayesinde birçok alanda bilgim arttı. Artık daha çok yazmak istiyorum daha fazla paylaşıp görmek istiyordum bu sayede gezi merakım arttı o kadar ki gezimanya' dan tur takipleri yapmaya başladım. Sürekli yeni yerler görenleri paylaşanları kıskanıyorum ben de gitmeliyim bende görmeliyim diyorum. Ha bu kıskanma kötü mana da değil mutlu oluyorum onlar gezdikçe de :) 

O kadar güzel paylaşımları olan bloglar var ki her konu da imrendirircesine takip ettiriyorlar kendilerini :) Bu sayede hali hazırda var olan fotoğrafçılık merakımı alevlendirdiler ama henüz makine sahibi değilim kendimce ufak şeyler yapıyorum, paylaşım konusunda henüz açılmadım ama zamanla o da olur. Malum paylaşılanlar görüldükçe imreniyorum :) 
Demem o ki blog dünyası çok geniş her telden çalıyor resmen ve başlangıç ürkütücü eğer blog sahibiyseniz hele de yeniyseniz bu biraz sıkıntılı gibi görünebilir, ama değer. Buradaki arkadaşlık ve yazanların sıcaklığı gayet güzel ayrıca kimsenin kimseyi yediği yok. (Egoları tavan yapmış arkadaşları katmıyorum elbet içine..) Gelin sizde yazın takipte olacağız..


*Bu yazı "Misafir Ol Gel Bana" isimli blog tanıtım köşem için
Müptezel bloğunun sahibi Sevgili Selma tarafından gönderilmiştir.

Kendisine misafirim olduğu için teşekkür ediyorum :)

10 Haziran 2014 Salı

Maltepe Dolgu Alanı Projesi

İstanbul Kartal-Maltepe-Bostancı kıyı sahilde oturanlarınız bilirler, kıyı şeridi caddeye yakındır yada daha doğrusu “yakınDI” yani arabanızla giderken yada kaldırımda yürüyüş yaparken deniz hemen yanınızdaydı. Ama artık orada deniz yok ! Eee  su buharlaşıp uçmadı ya ne oldu ?! Ben söyleyeyim bir güzel dolduruldu !!

Neden peki? Arabamla geçerken yada yürüyüş yaparken ben neden beton görmek zorundayım, neden denizin tam da o kıyı şeridinin olduğu yeri toprakla doldurdular? Şimdi yandaşlar derki ayyy buraya futbol sahası yapılacakmış, park olacakmış faso fiso.. zaten vardı ne alaka yani!

Neyse fotoğraf aşağıda yorumları size bırakıyorum…
Maltepe dolgu sahası

9 Haziran 2014 Pazartesi

Günlük Hayattan Kesitler #2 | Yardımlaşma

Özel sektör çok yorucu be kardeş !! Eve gelince de evin derdi başlıyor; yok ütüsü, bulaşığı, yemeği, temizliği bitmiyor… Gün içinde cins cins insanlarla konuşuyorsun, prim almak için canla başla çalışıyorsun eve gelince de iş var insan bunalıyor…

Böyle zamanlarda Ozan'cım bana yardımcı oluyor. Perde mi yıkandı takacak kişi belli, yatak çarşafları mı değişecek anında yanımda, bulaşık makinası mı boşaltılacak Mr. Muscle gibi hemen yardıma gelir. Yorulmama kıyamaz bir tanecik sevgilim :) (Burada yazar maşallah beklentisindedir)

Özellikle birden fazla kişiye ihtiyaç duyulduğu işler vardır.

Mesela bezelye ayıklama

6 Haziran 2014 Cuma

Günlük Hayattan Kesitler #1 | Domates Tohumu Dikme

Yağmurlu bir İstanbul sabahından "Merhaba" sevgili okuyucum J

Blog içeriğimle ilgili olarak son günlerde değişik kararlar alıyorum biraz daha farklı şeyler yapmak istiyorum ama zamanım çok yok J bu da beni oldukça geriyor. Günlük hayattan kesitler şeklinde paylaşım yapmak istiyorum nasıl devam ederim bilemedim o yüzden bir yerden başlamak lazım J Siz ne dersiniz?


Alışveriş videomu izlediyseniz eğer (izlemeyenler tık tık yapabilir gerçi video biraz yarım oldu telefondan silmişim devamını bulamadım) bu aralar yeni takıntım olan çiçek böcek olayına giriş yaptım.

domates tohumu dikimi

5 Haziran 2014 Perşembe

Blog Deposu | Blogger İzleyiciler Eklentisi

BLOG DEPOSU

BLOGGER İZLEYİCİLER EKLENTİSİNİ BLOG SAYFAMA NASIL EKLERİM?
Kısaca resimlerle anlatıyorum..Resimli anlatım
ilk önce blog sayfanızın yönetim paneline gidin

4 Haziran 2014 Çarşamba

Tavsiyem Var: Hürriyet Sosyal

Bir süre önce sosyal medya üzerinden en çok takip ettiğim gazetelerden biri olan Hürriyet gazetesinin bir geri sayım içinde olduğunu gördüm. Neredeyse tüm yazarları belli bir heyecan içindeydi. Açıkçası ben yeni bir sayfa tasarımı ya da yeni bir yan haber sitesi haberi beklerken birdenbire hayatımıza ‘Sosyal Hürriyet’ girdi. Önce insanların beğenilerini hemen sonra ‘çok bilgi istiyor’ eleştirilerini okumam merak  uyandırdı ve hemen giriş yaptım.

3 Haziran 2014 Salı

Yeni Blog Keşiflerim

Bencillik dizboyu… Yüzsüzlük, çıkarcılık… Ne yazıkki bir çok blogda görüyorum bir çekememezlik.. samimiyetsizlik desen ayrı  hikaye… Üfff  bu blog dünyası da ayı ünlülerin dünyası gibi !!

Neyse her gün bloglarını okumaktan keyif aldığım çok güzel arkadaşlarım var. Kim ne der, ayy şimdi bunu desem şu alınır öbürünü desem bu alınır diye çekinmeden çatır çatır yazıyorlar bana da öylesi gerek zaten.

blog dünyası

1 Haziran 2014 Pazar

Blog Yedeğinizi Almayı Unutmayın

Merhaba,
Her ayın ilk günü bloğumun yedeğini alıyorum, eee dedim kendi kendime yapmayayım sizlere de söyleyeyim yedeklerinizi alın J
Eğer blog yedeğinizi almazsanız ne olur bilin bakalım ?? Aynen herhangi bir sorun olursa, blogger kapanırsa yada başka bir problem bloğunuza erişemezseniz işte bu yedek sizin kurtarıcınız olacak.
Nasıl yapıldığını bilmeyenler için resimli açıklamam aşağıda…

Güzel bir Pazar günü geçirmeniz dileğiyle görüşmek üzere J
1.ADIM


Red Bow Tie