6 Temmuz 2013 Cumartesi

Vizesiz Seyahat #1 / İlk Durak Japonya Tokyo

Merhabalar,
Yaz mevsimi geldi de nerdeyse geçecek… Bu yıl da her zaman olduğu gibi tatilde nereye gitsek soruları Şubat-Mart gibi başladı bizde de. Turları gezdik dolaştık, internetten otellere baktık ve kuzenlerle Yunan adası turlarına gitmek için sözleştik. Sonra ne olduysa vazgeçildi bu yıl da standartlaşan Kemer tatilimizi yapmaya karar verdik. Amaaaa artık bir yurt dışı ziyareti yapmak istiyoruz özellikle vizesiz tatil yapmak isteyenlere nerelere gidilebilir diye fikir vermek açısından da bu yazıyı paylaşmak istedim…


Görsel buradan alınmıştır.


İşte Türk pasaport sahiplerinin vizeden muaf tutulduğu ülkeler şöyle: Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Brunei Sultanlığı, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Moğolistan, Moldova, Nikaragua, Pakistan (iş adamları vizeden muaf), Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, Seyşeller, Saint Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.


Sınır kapılarında vize alınabilen ülkeler: Bahreyn, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Katar, Kenya, Sudan, Ukrayna, Umman, Zambiya (Kaynak).

Damak tatları için ziyaret etmek istediğim tek ülke Japonya bu sebeple Yolunneresindeyim’ bloğunun sahibi Sergül’e çok özeniyorum :)
Yaptığı tüm v-logları zevkle seyrediyorum size de öneririm...
Japonya ile aramızda 7 saat farkı bulunuyor ve para birimleri de YEN yani 1 TL=53 JPY ediyor.
Bu kadar uzak bir yere gitmişken 3-4 günlüğüne gidilmez tabiî ki turlar 12 günlük programlar yapmış. Gemi yada uçakla gidebiliyorsunuz tercih sizin !
İşte aşağıdaki haritadan nereden bahsettiğimize bakalım Türkiye'den çıktıııııık hooop İşte Japonya'ya geldik :)



En düşük turlar 5-6 günden başlıyor ve içeriklerine göre değişiyor benim gördüğüm ehhh işte denilebilecek en az fiyat kişi başı yaklaşık 2.100 Euro’dan başlıyordu. 
Uzun bir yolculuktan sonra ise sıra Japonya'yı fethetmeye geliyor :)

% 5 tüketim vergisi uygulanıyor. Pasaport taşımak ve kısa süreliğine ülkeye girmiş olmak şartıyla, ruhsatlı gümrüksüz alışveriş mağazalarından bir günde 10.000 Yen’den fazla tutarda alışveriş yapan turistler %5 tüketim vergisinden muaf tutuluyorlar (Kaynak).

Turlar genelde gördüğüm kadarıyla Japonya'nın başkenti Tokyo'dan başlıyor. 35 milyon nüfuslu Tokyo, dünyanın en büyük 2. kenti. Oldukça kalabalık :/ düşünsenize İstanbul'un nüfusu yaklaşık 14-15 milyon karşılaştırınca ne kadar kalabalık olduğunu görebilirsiniz !!
Turları kapsayan şehirler ise Tokyo, Nagoya, Kyoto, Matsuyama, Busan, Kagoshima ve Beppu.

Bu yazımda Tokyo’dan kısaca bahsedeceğim nerelere gidilmeli neyin tadına bakılmalı …

Tokyo'da mutlaka görülmesi gereken yerler;
·           İmparatorluk Sarayı Müzesi
·           Odaiba (Dünyadaki en büyük dönme dolaplardan bir tanesi)
·           Shinjuku (Kaliteli ve lüks alışveriş merkezleri)
·           Ginza Semti
·           Ueno Parkı
·           Asakusa (Geleneksel eşyalar satan dükkanlar ve eski binalar)
·           Tokyo Kulesi
·           Roppongi Hills

Tokyo Kulesi Japonya'nın Tokyo şehrinde, Minato-ku'daki Shiba Parkındadır. 333 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek kendinden destekli çelik kulesi ve Japonya'nın en uzun insan ürünü yapısıdır. 4000 ton ağırlığındadır.


Görsel buradan alınmıştır.

Tokyo'da mutlaka denenmesi gerekenler;
·           Kasiseki
·           Sake içkisi
·           Saşimi (Çiğ balık)
·           Çiraşizuşi (Dilimlenmiş balık eti)
·           Nigirizuşi (Üzerine çok çeşitli deniz ürünleriyle Suşihan)

Sake, Japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan, %18-20 alkol içeren ulusal içkisidir. Sıcak ve soğuk olarak içilebiliyor. En çok tüketilen sake markaları ve üretildikleri bölgeler de şunlardır (Kaynak).


1.      Hakkaisan (八海山) – Niigata
2.      Kubota (久保田) – Niigata
3.      Koshinokanbai (越乃寒梅) – Aomori
4.      Dassai (獺祭) – Yamaguchi

5.      Kokuryuu (黒龍) – Fukui
Görsel buradan alınmıştır.

Sashimi basit bir çiğ balıktır, genellikle çok ince dilimlenir. Her gün yesem sıkılmam o kadar çok seviyorum :) sushiyi evde yapabilsem de sashimi evde yapmayı denemedim ayrıca kesinlikle güvendiğiniz bildiğiniz yerlerde yemelisiniz çünkü çok çabuk bakteri üreyebilir !
Görsel buradan alınmıştır.

Tokyo ile anlatılacak tabi ki bir sürü harika şey var ama benden bu kadar. Umarım bir gün ziyaret etme şansı yakalarım kim bilir?
Siz yurt dışında nerelere gittiniz yada gitmek istersiniz, en çok merak ettiğiniz ülke yada kesinlikle tavsiye ederim dediğiniz yerler neresi yorumlarınızı bekliyorum...

Sevgiler, Hazel.


3 yorum :

  1. Yazi cok faydali olmus gercekten canim tesekkurler.Bu kadar cok ulkeye vizesiz gidilebildigini bilmiyordum.Seneye yurtdisina gitmeyi dusunuyoruz bizde tatilde buralardan biri olabilir belkii :) Bu yaz icinse gecen yaz Kemer'de yaptik bu yaz degisik bir yet istiyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ettim bende bu kadar olduğunu bilmiyordum gerçi çoğu Avrupa ülkesi istiyor malesef :( bizde geçen sene Kemer'deydik bu yaz hiç istemiyordum orayı ama arkadaşlar biz oteli ayarladık dediler mecbur gidiyoruz seneye kesinlikle yurt dışındayız bizde :)

      Sil
    2. O zaman yurtdışında görüşürüüüz :p
      Evet gerçekten çoğu Avrupa ülkesi istiyor,hemde en güzelleri :(

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie