10 Mart 2014 Pazartesi

Blogda Yapılmaması Gerekenler

Merhabalar,

Çoğumuzun aktif olarak kullandığı yada bir hevesle açtığı bir bloğu var değil mi? Peki bir blogda olması hoş görünmeyen, izleyiciyi yoran eklentiler nedir biliyor muyuz? İşte bugün bunlardan yani yapmamamız gerekenlerden bahsedeceğiz….
bloglarda yapılmaması gerekenler


Tema Sorunsalı
Ne kadar çok desenli olursa izleyicinin gözünü o kadar yoracak belki ikinci yazıya bile geçmeden bloğu kapatacaktır. O yüzden illa desenli arka planlar yapacaksanız pastel renkler tercih edin.

Sayfa genişlik ayarlaması
Bu ayarı neden yapmıyorlar çok merak ediyorum  ?! Sayfaları gerçekten kötü görünüyor. Yanlara kaymış yazılar, boşluklar tuhaf…. İnsanın inceleyesi gelmiyor şahsen L
Bunun için geçen hafta şu yazımda anlattığım temalardan indirirseniz genişlik ayarı yapamazsınız ancak yazı stil ve boyutları ile oynayarak çok daha düzgün görünmesini sağlayabilirsiniz.
Eğer Bloggerın kendi temasını kullanıyorsanız Yerleşim sekmesi > Şablon Tasarımcısı > Genişlikleri ayarla’dan lütfen düzenlemenizi yapın !

Dikey Etiketleme
Bu eklenti yerinde kullanıldığında çok güzel ancak bazılarımız sayfanın yanından bir başlıyor en az 3 km aşağı gidiyor J Bunu yapmayalım lütfen… Dikey listeleme yerine etiket bulutu kullanalım.

Kopya İçerik

Evet aslında en önemlisi bu konu daha önce detaylıca şu yazımda anlatmıştım. Bir kez daha söyleyelim içeriklerimizin özgün olması gerekiyor ! 

Aşırı Reklam
Bu konu daha çok kozmetik bloglarında var. Bu işten belli bir yerden sonra biliyoruz ki para kazanılıyor ama sayfanın her yerinden çıkan reklamlar insanı sinir etmiyor değil.
Benimde en altta 2 adet reklam panom var ama insanın gözüne sokacak kadar çok ve tıklanması için aldatacak gibi yapılandırılmadı. Zaten adsence’in bu konuda bir uyarısı var. Okumak isteyenler için tık tık  

Kelime Doğrulama
Ayyy en sinir olduğumda bu, yani zaten gözüm 4.75 miyop o yazıları okuyacağım diye pc’nin dibine giriyorum, olmadı kod değiştir olmadı tekrar yani çok sevdiğin kişiler olmasa valla yorum bırakmam.  Bir daha kod yazıcam diye yorum yazmaktan çok vazgeçtim.
Ne olur kaldırın bu doğrulamayı hem yorum sayınızda artacak J

Benim aklıma gelenler bunlar sizin gözünüze hoş gelmeyen uygulamalar nelerdir, yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler

27 yorum :

  1. Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş ellerine sağlık:*

    YanıtlaSil
  2. O zaman benden sana bir eleştiri, hayvanlar üzerinde test yapılmasını bende sevmiyorum ve çok rahatsız edici buluyorum. Canlının isteği dışında yapılan her eyleme karşıyım ama senin blogunda maymun fotosu beni üzdü,insanın içi sızlıyor.
    Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim Atatürk fotosu çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İçimiz sızlamalı zaten Sena'cım bunu görüp de hala bu markalardan almamalı insanlar uzun bir süre blogda yer vereceğim bu fotoya...
      Ata'mız hem kalbimizde hem bloğumuzda olsun değil mi :)

      Sil
  3. Bende sadelik seviyorum. Her yerinde kalpler cicekler bocekler olan bloglar var hele ki bi yerinde oynayan gift vs. Varsa okumak hic keyifli olmuyor. Ozellikle makyaj bloglari bence acik renklerde tema secmeli ve kargasik kurgasik yazi stili secilmemeli. Bunlari blogger olarak degil gercek bir okuyucu olarak soyluyorum. Guzel bir yazi olmus canim emegine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen özellikle makyaj blogları gibi renk gibi önemli bir husus söz konusuyken daha sade temalar olmalı, gifleri bende sevmiyorum sadece yılbaşı vs gibi 1-2 gün kadar kaldığı sürece güzel oluyor :)

      Sil
  4. Hazel, güzel bir yazı yazmışsın. Benim aklıma gelen bir durum da, hiçbir etiketlemenin olmadığı ya da arşivin yer almadığı bloglar. Örneğin güzel yazılar var ama defalarca aşağıya inmek gerekiyor fare ile.

    Bir de sanırım büyük ekranlı bir mönitör kullanıyorsun fakat benim 15.6 inç lik laptop'ımda blogunun sağ tarafından 140 piksel kadar gözükmüyor. Gözükmüyor dediğim yani aşağıdan hareket çubuğu ile sağa kaydırmam gerekiyor. Bilgin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen etiketleme ve arşivleme çok önemli ...
      Diğer konu ise pikselden mi bilmiyorum ama chrome yakınlaştırma oranı %90 ile sayfaları görüntülüyorum çok sıkıntı çıkarmıyor ama %100 ve üstü ise ne yazık ki dediğin kaydırma olayı yapılmak zorunda.. bende farkındayım ve çok sinir olduğum bir konu bu dikkatin için teşekkürler çözüm bulacağım yakında :)

      Sil
  5. Ben de kelime doğrulamadan şikayetçiyim. Bazen sırf uğraşmamak için vazgeçiyorum yorum bırakmaktan :(

    Bazı bloglarda izleyiciler kısmına ulaşmak çok zor. Görülebilir ve ulaşılabilir bir yerde konumlandırılması blog sahibi için de, izlemek isteyen bizler için de daha güzel olur diye düşünüyorum.

    Çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kelime doğrulamadan en fenası cidden :) İzleyici kısmı bazı bloglarda hiç yok onun yerine e-mail ile takibe yönlendiriyorlar ama sevmiyorum ben onu :(

      Sil
  6. bende tebrk ederım hos bır yazı gereklıde *-*


    bloğumda cekılısm var beklerım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bloğunuzun takipçisiyim ama sayfama otomatik yazılarınız düşmüyor sanırım :(

      Sil
  7. ayneeen kelime doğrulama beni de delirtiyor, vazgeçiyorum yorumdan hemen:)
    bulut nasıl ekleniyor bilmediğimden çok istediğim halde yapamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sinir değil mi :) aslında sizinki etiket bulutu sayılır ama bayaaaa bir uzun bulut olmuş ^.^ benim dediğim tek tek yazılı olan km lerce devam ediyor :)

      Sil
  8. Cok yerinde tespitler olmus bir de yazi tipleri bence cok onemli, fonu pembe yapip kirmizi karakterlerle ustelik el yazisiyla estetik durmasini gectim okunmuyor bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok haklısın :) Tamam el yazısı güzel görünüyor ancak zor okunuyor hele ki birde renk curcunası varsa görüntü kirliliği 4.75 olan miyop gözlerimin daha çok bozulmasına bir etken :))

      Sil
  9. Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş, tebrik ederim. Umarım farkında olmadan da şunları yapanlar varsa bir an önce yapmayı bırakırlar.:)

    YanıtlaSil
  10. Bende pembe-mor vs. göz yorucu temalı, küçük puntolu blogları okumayı hiç sevmiyorum bazı bloggerları sevmesem takip bile etmezdim ama işte... :/ Bir de çok düşük kaliteli karanlık fotoğraflar yayınlayanlar var tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karanlık fotolar sinir bozucu tamam herkes hd kalite süper çözünürlükte foto çekmek zorunda değil ama madem foto koyacaksın biraz daha dikkat edebilirsin en azından gün ışığında çeksinler :)

      Sil
  11. Tespitlerin çok doğru özellikle kelime doğrulamayı hiç sevmiyorum eline sağlık güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş..
    Bloğunu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kelime doğrulamadan çoğumuz şikayetçiyiz desene

      Sil
  12. Harika bir yazı benim de dikkat ettiğim şeyleri çok güzel vurgulayıp yazmışsın, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  13. Çok yararlı bir yazı olmuş bu Hazel'ciğim, gerçekten göz yoran bloglar var, ben bir de otomatik şarkı müzik çalınan bloglardan çok rahatsız oluyorum. Sayfa açılıyor yazıyı okuyacağım ama benim müzik zevkime hiç uymayan bir tarzda bir şarkı veya ilahi vs. bir şey söylesem kırılır mı diye de o kadar korkuyor ki insan..sonuçta arkadaşımı gücendirmek istemiyorum ama şöyle yapanlar var müziği koyuyor çalıp çalmamak senin elinde işte o güzel:) istersem tıklayıp dinliyorum istemezsem dinlemiyorum:) kelime doğrulama benim de çok gıcık olduğum bir şey:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. satış bloğumda müzik var ama dediğiniz gibi isteyen başlatıyor otomatik çalmıyor :)) o durum sakat maalesef mesela ben işte bazen giriyorum nete :)) bi anda başlıyor müzik nasıl kapatacağımı şaşırıyorum :)))

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie