3 Mart 2014 Pazartesi

Blogger Otomatik Görsel Biçimlendirme

Merhabalar,

Bir blog için yazılardan (içerikten) sonra gelen en önemli şey nedir? Tabiî ki görseller. Görsel denilince özgün görsel aslında yani kendimizin çektiği fotolar Google kopyala yapıştırlar değil. Ama bugünkü konumuzda ister google’dan alın isterseniz kendiniz çekin önemli değil.

blogger css kod


Blogger kontrol paneli kullanıcıya bir çok anlamda kolaylık sağlarken bazı alanlarda kodlarla işi yapmanızı istiyor. Uygulama için hangi kodu yazacağınızı da sizin Google amcaya sormanızla mümkün. Geçenlerde yüklediğim fotolarımın bazısı küçük bazıları büyük ebatları birbirinden farklı, dedim ben bunları aynı boyutta yüklemek istiyorum eni boyu aynı olsun yani. (Gerçi ölçütlendirmeyi beğenmedim yapmaktan vazgeçtim ama siz beğenirseniz uygulayın)


Kod çok kolay, öncelikle blogger kontrol paneli yerleşim kısmından "Şablon tasarımcısı'na girip aşağıdaki gibi kodu yazmak. (Bloğu kopyalamaya karşı kapattığım için mecbur tek tek ve aynı şekilde yazmanız gerek yada şu linke tıklayıp copy-paste yapın).

Genişlik ve yükseklik için denemeler yaparak kendi ölçünüzü belirleyebilirsiniz.




İşte bu kadar kolay...
Tekrar görüşmek üzere by byyy 

6 yorum :

  1. blog profesörü oldun sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok beee :) 2 tane daha konum kaldı sonra bitiriyorum seriyi :))

      Sil
  2. Seriyi bitirmene üzüldüm bak şimdi :)) Oysa ki her hafta sıkı takip ediyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yaaaa bende kimse yorum yazmıyor kimsede sorun yok demek ki diye düşündüm diye sonlandırma kararı aldım

      Sil
    2. Sessiz takipçilerin vardır. Ben elimden geldiği kadar yazıyorum. Ama emin ol bir çok bloggera yarayacak bilgiler veriyorsun canım :)

      Sil
    3. Biliyorum sessiz arkadaşlar çoğunlukta, okunuyor zaten ama ne biliyiiim işte :) işe yaramasına sevindim çünkü blogger da bir çok hata oluşuyor ve bunların çözümünü ararken inan bazen günler sürüyor aynı zorunu yaşayan biri için çözüm bulmak ne demek olduğu iyi biliyorum :)

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie