12 Mart 2014 Çarşamba

Bücürük ve Ben

Merhaba,

Son zamanlarda takip ettiğim bloglardaki yorum yazan arkadaşları da baya baya incelemeye aldım. Ve iyi ki de öyle yapmışım hayatın içinden, korkmadan, özgürce düşündükleri yazan harika bloglar buldum biraz geç oldu ama her boş vaktimde bol bol okuyorum.

Çoğunuzun zaten takip ettiğini varsayıyorum ama yinede sizlerle de paylaşmak istedim. Özellikle şu günlerde gündemi takip eden, hükumeti iktidarıyla muhalefetiyle birlikte eleştiren, insanlar ölürken hala rujmuş allıkmış bunlardan bahsetmeyen blog arayışındaysanız hemen ışınlanın!




13 yorum :

  1. Aaaaaaa!!:) Hazel'ciğim ne kadar hoş bir sürpriz oldu bu bana, hem gururlandım hem de mahçup oldum, sağol, çok teşekkür ediyorum canım, okuyan gözlerine sağlık olsun. Naçizane, içimden gelenleri yazıyorum, beğendiysen ne mutlu bana tekrar teşekkürler. Unutmadan ben de senin blogunun takipçisiyim her zaman beğenerek, keyifle okuyorum.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ^.^ Herkesin seni takip etmesi gerekli :)

      Sil
  2. Hazel hanım duyarlı olabilirsiniz ama bu insanlar sizinle aynı adımı atmıyorlar diye( aynı görüşte olsalar bile) onları yargılayamazsınız suçlayamazsınız eleştirme hakkını bulamazsınız. Ruj ve allıktan bahsettiğiniz güzellik blogları rahatlamak kafa dağıtmak için girdikleri kişisel günlüğe sahipler. Blogger olmaları siyaseti her olayda günlüklerine anlatmaları anlamına gelmiyor. Facebook, twitter gibi sosyal medyalardan gerekli paylaşımları, yorumları yaptıktan sonra bloglarında belirtmedikleri için böyle davranmanız kişisel saldırıdır. Ki örnek verdiğiniz blogta güzellik makyaj bloğu değil zaten, konusu tamamen farklı köşe yazısı yazmak iç dökmek siyasi fikrini paylaşmak için açtığı bir blog. Herkesin takip etmesi gibi bir zorunluluğu da yok. Siz evde defterinize yazıp günlük tutsanız birisinin gelipte yazmadığınız değerlerle ilgili sert çıkışması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle eleştiri hakkını bana siz değil T.C. veriyor. İkincisi izlediğim blogların çoğunluğu kozmetik bloğu aralarında duyarlı olup bir kelime dahi olsa yayınlayanlar çoğunlukta etliye sütlüye karışmayan aman izleyici sayım azalmasın diye ne facebook, ne twitter ne de instegram artık başka ne sosyal medya zımbırtısını kullanıyor ve hala tek bir kelime paylaşmıyorsa insanlığından şüphe ederim zaten izlemem de takibinden de çıkarım. Neden bu kadar rahatsız olduğunuzu anlayamayadım ??
      Burada milleti kulağından tutup blog takibini silah zoruyla yaptırmıyoruz ilgili olan varsa açsın takip etsin diye söylüyoruz.

      Sil
  3. eleştiri hakkınızı ben veriyorum demedim insanları böyle eleştiremezsiniz dedim. Sadece birey olarak siz değil biz de bu ülkenin insanlarıyız Türkiye Cumhuriyeti hepimizin. Eleştireceğiniz değerler hükümet olabilirdi, bir çocuğun katledilmesi olabilirdi veya masum gençlerimizin acı kaybı olabilirdi. Ama kişileri neden şunu yapmadın bunu yapmadın diye yargılayamazsınız. Herkes elinden geleni yaparak seferber oluyor zaten. Olaya kendi pencerenizden bakmayı bırakmalısınız. Karşılıklı münazara yaptığımızda fikirlerimizi öne sunduğumuzda rahatsızlık nerede diye sormanız tuhaf, ortada rahatsızlık değil düpedüz haksızlık var. Ayrıca ilgili olan varsa takip etsin değil herkesin seni takip etmesi gerekli diyen de sizsiniz. İsteyen istediği şekilde davranır. Zaman insanları yapmadıklarıyla suçlama zamanı değil birlik olma zamanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes seni takip etmeli bir öneridir bence siz yazımı özellikle yanlış bir anlam çıkarmak için okuyorsunuz ! Ayrıca sizin bu yorumuzda ki ironiği anlamayadım siz beni eleştirmiyor musunuz şu anda peki siz beni bu düşüncemden ötürü yargılamıyor musunuz ?? Önce kendinizle çelişmeyen açıklamalar yapın ...
      İnsanları yapmadıkları bir şeyle suçlamışsın diyerek apaçık sen beni suçlamışsın ben böyle bir şey söylemedim ...Birlik beraberlik olma zamanı evet en azından bir kelime bir foto yayınlama zamanı ... Bloğunu takip ettiğim çoğu kişinin diğer sosyal takip hesaplarından da takip ediyorum izlediklerimin hemen hemen hepsi bir şeyler paylaştı o yüzden sizden başka kimse bu söylediklerimi üzerine alınmadı !! Ama sizin amacınız başka sanırım...

      Sil
  4. Hazel'ciğim, bu tartışmaya - ya da yanlış anlamaya - istemeden dolaylı olarak sebep olmuşum gibi hissettim - blogumun ismi geçtiği için- sen kendini gayet güzel ve mantıklı savunmuşsun ama ismim geçtiği için birkaç şey eklemek istedim izninle.

    Selin hanımcığım, bir ay filan önce - tam gününü hatırlamam için açıp bakmam lazım üşendim- ben de bir blog arkadaşımın yazısını çok beğendim ve facebook sayfamda 'bu yazıyı ben çok beğendim paylaşmak istedim' diye yayınladım. Okuyan okur, okumayan okumaz. Bunlar blog ortamında sık rastlanan şeyler. Ben de çeşitli zamanlarda şu blogu çok beğendim, öneririm diye link vermişimdir. Hazel söylemiş zaten silah zoruyla bir şey yaptırmıyoruz:)))

    bu arada ben Hazel'le tanışmadan yıllar önce de, yıllardır onun gibi şikayetçiyim bu konuda, insanın blogu moda, makyaj, yemek, dikiş, nakış, hobi blogu olabilir ama önemli şeyler olduğunda iki satırla da olsa değinmesi bloguna halel getirmez diye düşünüyorum. Mesela dün veya evvelsigün moda blogu arkadaşım (gooogok) Berkin'in fotosunu koymuş, yazı yazmıştı. Yine yemek blogu olup da gezi olaylarında oradaki olayları fotoğraflayan, yazılar yazan blogcuları hatırlıyorum. Siz gereksiz alınganlık göstermişsiniz bence naçizane fikrim bu. Hazel kimsenin ismini vermemiş, kimseyi suçlamamış genel bir hassasiyet o, ki ben yıllardır bu konuda çok yakındım hatta kızıp blogumu kapattığımı bilir arkadaşlarım. Bu arada eleştiri hakkı kutsaldır Hazel veya başkası, siz, her konuda eleştiri yazabilir. Niye eleştirdin diyemeyiz değil mi?:)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlış anlaşılmalar olur arada neyse çok uzatmanın anlamı yok... Akşam full sendeyim okudukça okuyasım geliyor :))

      Sil
    2. :)))çok sağol Hazel'ciğim, okuyan gözlerine sağlık:)

      Sil
  5. Bloglar herkesin kendine ait alanlar.
    Gazetelerin makale köşesi olma gibi bir zorunluluğu yok.
    Kimsenin kimseye "neden bu konu ile ilgili yazmıyorsun?" deme hakkı olmadığı gibi "neden bu konu hakkında yazıyorsun?" deme hakkı da yok.
    Kimsenin insanlığını "sadece" blogunda yada sosyal mecralarda yazdıklarıyla yargılayamayız.
    Bu iş bana göre, sana göre yada ona göre ile değerlendirilecek bir mesela değil kaantindeyim.
    Herkes aynı düşünmek zorunda değil ama aynı havayı solumak durumunda, aynı vatanda yaşamak durumunda.
    Meselemiz bu.
    Ha bir blogu yada herhangi bir sosyal mecrayı takip eder etmez bir kişi, seçim onundur. Ama yazılı olarak kendi gibi davranmayanları itham etmek...
    Bilemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki sorgulanmaz ama arkasında izleyici kaybetme yada aman firmalar bana artık bedava ürün göndermez korkusu yaşayanlar varsa kimse kusura bakmasın insanlığını sorgulamak gerekir....

      Sil
  6. Bücürükveben'i bende takip ediyorum ve yazılarını gerçekten çok beğeniyorum vakit buldukça yazılarını okumaya çalışıyorum. Güzel tanıtmışsınız teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Herkese sevgiler, kimseyi kırmaya değmez bu hayat çok kısa dostlar

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie