24 Temmuz 2014 Perşembe

Günlük Hayattan Kesitler #8 | Komidin Yenileme

Yeni bir İstanbul sabahından merhaba,

Son günlerde “kendin yap” yani meşhur adıyla (DIY=Do it yourself) projelerine taktığımı biliyorsunuzdur, evde köşe bucak neyden ne üretsem diye aranıp duruyorum. Ancak yaklaşık 2.5 yıllık evli olunca evde eski eşya da pek olmuyor bende bardak çanak ıvır zıvırla bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Türkçe’ye tam çeviremesemde eskitilmiş cam görünümlü eşyalar pek bir moda. Bunun için her yerde sadece bir marka boyanın gerçekten işe yaradığını söylüyorlar oda ülkemizde satılmıyor L bizde farklı marka boyalar alıp çay bardağında bir deneme yaptık ve sonuç gerçekten kötü o yüzden bu projeyi adam akıllı yapınca tekrar yazacağım.
Uzun bir girişten sonra eğer hala burada benimleyseniz ( umarım öyledir J ) boyadığımız ahşap komidinden bahsetmek istiyorum.


Görsel buradan alınarak düzenlenmiştir.     
      
Malzemeler
Eski bir eşya
Zımpara ( biz zımpara yapmadık)
Boya
Maske (almayı unuttum ama şimdi yazarken aklıma geldi siz mutlaka alın havayı solumak tehlikeli)

Öncelikle boyadığımız komidin, eşimin gençlik odasının komidini kayınvalidemden aldım. Ozan’ın gençlik odasından kalma dolap, yatak ve komidinleri vs hala duruyor misafir odası yapmışlar ama artık komidinin 1’i ni ben aldım J

Önceki halini çekmeyi unutmuşum ama nasıl bir mobilya olduğu az çok aşağıdaki fotoğraflarda görünüyor. İzlediğim birçok kendin yap projesinde mobilyaları önce zımparalıyorlar, biz bu adımı geçtik üşendik açıkçası J

dolap yenileme, komidin boyama

Balkona gazeteleri serdik ( ama siz siz olun varsa evi badana yaparken falan böyle geniş plastik torbalar sererler ya yere onlardan alın ve tüm tabanı kaplayın çünkü boya her yere uçuyor).

Komidinin çekmecelerini vs çıkarıp her parçasını ayrı ayrı hazırlıyoruz.
Kullandığımız boyalardan biri mat diğeri ışıltı metalik gri. Önce mat olan rengi 1 kat tüm yüzeye sıkıyoruz kuruduktan sonra kapanmayan yer varsa tekrar boyuyoruz ve en son ışıltılı olanla efekt katıyoruz.

 Komidin Boyama, mobilya yenileme

Çekmecenin kulplarına kristal görünümlü yeni kulp alacağım ama bir türlü zamanım olmadı, sonrasında boyadığımız bu mobilyanın yapılabilen her yerine ayna kestireceğiz. Aşağıdaki gibi bir mobilya olsun istiyoruz :) Tabi bizimki bu kadar iyi olmayacak el yapımı malum ^.^


Görsel buradan alınmıştır.

Biz sadece dışını boyadık isterseniz dolap ve çekmecelerin içini de boyayabilirsiniz.
1 kutu boya bizim komidin için yeterli geldi, öncesinde de dediğim gibi birkaç cam falanda boyadık hatta fotoğraftaki sürahim normalde mordu ama boyası soyulmuştu onu bile boyadım J

Her işte olduğu gibi boyama işlemini Ozan yaptı bende birkaç yere rötuş yaptım. Kendin yap projesi bizde beraber yap projesine dönüştü. Bu tarz etkinlikleri beraber vakit geçirmek adına da oldukça yararlı buluyorum.


Uzun lafın kısası nasıl olmuş beğendiniz mi?
Sizler eşinizle yada çocuklarınızla kendin yap etkinlikleri yapıyor musunuz?
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum J

34 yorum :

  1. Hazelcim çok hoş olmuş:)Etkinliği çok begendim:)Bende eski sandalyeleri mi boyayacağm..Daha doğrusu eşimle birlikte yapmayı planladık ama daha başlayamadık:)Yaptığımızda paylaşacağım...Metalık gri boyan sprey mi kullandın cnm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler:) eskisinden iyi oldu eve de daha çok uydu :))
      Bence de ikiniz beraber yapın çok eğlenceli oluyor gerçi bütün işi Ozan yaptı sayılır :)))
      Boya için sprey boya kullandık biri simli diğeri metalik gri, onların fotosunu çekmemişim ama her yerden bulabilirsin aslında ilk fikrimiz lake boya almaktı ama taaaaa mobilyacılar sitesinde gitmemiz gerekiyordu bizde metalik spreyle boyadık :)
      yazını merakla bekliyor olucam şimdiden kolay gelsin ^.^

      Sil
  2. Aaa videoda bahsettiğin mi :)
    Çok güzel olmuş ama güle güle kullanın boncuk gözlüm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) eveeet videoda dediğim ama o zamandan bu yana hala bir çekmece kulpu alamadık çok üşengeçiz :))

      Sil
  3. Aneeeem süper olmuş benim de yapasım geldi:D Yaaa benimde avizenin boyası soyulmuştu o da boyanır mı ki acep cam... Tatil sonrası kolları sıvayayım...:) Teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap ama bizde görelim çok severim kendin yap projelerini okumayı incelemeyi :))
      Cam boyaları ayrı satılıyor ama bende sprey boyalarla da gayet boyanır üstte ki resimde komidin üzerinde vazomsu şey aslına cam sürahiydi onu boyadım mesela :))

      Sil
    2. Nereden alabilirim cam boyayı? Deniycem kesin pıfffff olur umarım:D Gerçi el becerim vardır ama...:)

      Sil
    3. hobi mağazaları oluyor oralarda vardır yada internetten biz sanırım normal boyacıdan aldık :)
      olur bence denemelisin yaparsıııın seeeen ):

      Sil
    4. Tamamdır... Teşekkürler:)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş eline sağlık Hazel'ciğim, ayrıca Türkçe kullanmaktaki hassasiyetini farkettim, teşekkür ediyorum, eski görünümlü şeyler için Türkçe olmasa da, yıllarca kullana kullana çok benimsediğimiz antika var, dediğim maalesef o da Türkçe değli ama radyo, televizyon gibi yerleşti artık dilimize. Şunun için söyledim en azından vintage demekten çok çok iyidir:) çünkü antika varken, ikinci bir yabancı kelimeyi dilimize katmaya gerek yok diye düşünüyorum her yerde vintage kullanan blogcular görüyorum çünkü..(onlar da yanlış anlamasınlar okurlarsa ama çok hazırlopçuyuz, senin yaptığın gibi düşünüp taşınmaya Türkçe karşılık bulmaya üşeniyoruz:))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Müjde ablacım, Türkçe çok güzel bir dil önemini yitirtmeye çalışıyoruz maalesef dediğin gibi sık kullanılan yabancı versiyonunu kullanmak kolayımıza geliyor birde kolaylıktan öte yabancı versiyonunu söyleyince kendini bir şey sananlar da oluyor o daha da vahim :(

      Sil
    2. Az önce facebook'ta bir kedi hakkındaki haberde kutu yerine box kullanımını gördüm!!!! Yuh yahu artık bu kadarı fazla! 40 yıllık KUTU ne zaman İngilizce box oldu? Yahu beni uyuz etmek için mi yapıyorlar?:)))))))))

      Sil
  5. Çok güzel olmuş,çok beğendim.Her yerde bir boyama faaliyeti var..Boyanacak bir şey bulursam ben de yapmak istiyorum :)
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aradım taradım en sonunda boyayacak bir şey buldum eminim sizde bulursunuz :))
      azmin sonu yok sanırım :)

      Sil
  6. Türkçe'ye olan hassasiyetini ayakta alkışlar tebrik ederim.. keşke herkes senin gibi düşünebilse...
    eşinin yardım etmesi güzel bir iş paylaşımı ile komidin şahane olmuş şahane, el emeği göz nuru işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende arada kaçırıyorum çünkü dilimize öyle bir yerleşmiş ki ama dikkat edebilirim ve kendimi frenleyebilirim Türkçesi varken diğerini kullanmıyorum ama bazı kelimeler oluyor çeviremiyorsun yinede işte elimden geldiğince ...
      Çok teşekkür ederim :) eşimle bir de abajur yaptık onu da kısa sürede anlatacağım ^.^

      Sil
  7. eve ayrı bir hava katmış ben çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekküler, şimdi evin ara hol ve mutfağı da ( 5 aydır başlayamadık o ayrı konu :))) komple değiştireceğiz açık renk yer döşemesi ile daha güzel duracak inşallah :)

      Sil
  8. Hazelcim cok guzel olmus, ellerinize saglik :)
    Ayrica Turkce kullanma hassasiyetin cok hosuma gitti, ben senin kadar yapamiyorum. Turkce cok az konustugum icin ( aslina bakarsan blogta yazmak ve ailemle konusmak haricinde maalesef Turkce hayatimdan cikti) artik kelimelerin Turkcesini unutur oldum :( uzuluyorum bu duruma ama aklima gercekten kelimelerin Turkceleri cok zor geliyor. Mesela gecen gun anneme sarimsak ile ilgili birsey soyleyecektim aklima ingilizcesi ve hollandacasi geliyor, sozlugu actim ingilizceden turkceye cevirdim anneme anlatirken... Sinir bozucu bir durum.. ama cok mutlu oluyorum senin gibi duyarli insanlari gordukce
    Eskiyi degerlendirme projelerini cok seviyorum bende, rengi cok yakismis.. Guzel gunlerde kullanin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkürler Aner :))
      Senin durumun farklı yabancı biriyle evlisin ve yurt dışında yaşıyorsun ama doğma büyüme Türk ve Türkiye'de yaşayan bizler için zor olmamalı biraz özentilik var bizde :))
      Eskileri değerlendirme projelerini hep sevmişimdir son zamanlarda youtube'da çok fazla video izledim ve tamam dedim bende yapacağım :))

      Sil
  9. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık fakat ben becerebilirmiyim o muallakta :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ve hoş geldin :))
      yapabilirsin bence bir yerden başla çok da eğlenceli :)

      Sil
  10. Harika olmuş, eliniz dert görmesin çok beğendim. Mobilya- aksesuar evi hemen değiştiriyor iyi fikir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aksesuar bir evin havasını anında değiştiriyor.. bu tarz mobilyalar yabancılarda pek bir meşhur internetten baktım hazır satılanları da oldukça pahalı !! dedik ne gerek var biz yaparız :))

      Sil
  11. hazel,
    bu aralar boşlamadım ama zaman ayırma sorunu yaşıyorum,annem beni çok meşgul ediyor.
    eşinle yaptığınız o şeye bayıldım,bir sonraki halini çok merak ediyorum
    ayrıca anlatırken ayrıntıların da üzerinde o kadar güzel duruyorsun ki:)
    bu arada eşimin gençlik mobilyası dedin ya,kahkahayı basıverdim,sizi gidi yaşlı çift sizi:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) üşengeçliğimizi üstümüzden atarsak tamamen bitmiş hali güzel olacak :))
      yaa şimdi sen öyle deyince fark ettim doğru çok yaşlı değiliz ama artık 28 yaşındayım :(( yaşlanmaktan çok korkuyorum Havva ben :))

      Sil
    2. havva nın dikkati çok hoşuma gitti. korkma güzel kız, güzel insanlar güzel yaşlanıyor...birlikte yapmış olmanız daha bi güzelleştirmiş....ellerinize sağlık.

      Sil
    3. yakalamış değil mi :))
      inşallah Allah uzun ömür versin de yaşlanabileyim demi :)

      Sil
    4. hazel hayat sana her yaşında tat versin emi:))

      Sil
  12. Aa bizde yapabiliriz böyle bir şey aslında. :)
    Çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık tatlı çiftt :)

    YanıtlaSil
  13. bayldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm<3

    YanıtlaSil
  14. ama acayip güzel olmuş ya buuuu :D Eline sağlıkkkkk!

    YanıtlaSil
  15. Artık sen de ahşap boyayanlar dünyasına adım attın Hazel, buraya giriş var, çıkış yok!

    :))

    Güzel günlerde kullanın inşallah;)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie