8 Ağustos 2014 Cuma

Tatil Öncesi Alışverişim ve Ürün Yorumlarım

Merhaba yaz böcükleri J

Birçoğunuz tatile gitti, bazılarımız daha yeni gidecek. Bende bildiğiniz gibi henüz yeni geldim, gitmeden evvel yazdığım ama yayınlamadığım bir kaç yazı var, bilgisayarımdan hafıza kartını çıkarana kadar onları yayınlayacağım.
Tatil öncesi Gratis'e gidip bir kaç ürün almıştım, bu yazıda onları göstermek istiyorum.
Tatil Öncesi Alışverişim ve Ürün Yorumlarım
Tatil Öncesi Alışverişim ve Ürün Yorumlarım


Gratis’te satılan hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardan biri olan Giovanni Hacim Şampuanından almak için yola çıktık. Gittik gördük ki bu markada indirim yokmuş ... Neyse, raflarda uzun gözüme takılan bir ürün vardı pek bir övülmüştü bende onu aldım eve gelince internetten baktım hemen maalesef deney yapan bir firmaymış


♥♥♥
Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor Saç Bakım Kremi
(Why don't you use alternatives to testing on animals? Detaylı bilgi için tıklayın)


Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor Saç Bakım Kremi
Ürün hakkındaki düşüncelerim ise kokusunun harika olduğu ve gerçekten işe yaradığı. Sadece 1 kez kullanmama rağmen saçlarım yumuşacık.

Bazı bloglar kokusu banyodan çıkınca hemen geçiyor demişler evet çok kalıcı değil ama bende en az 3-4 saat rahat kokusunu sürdürdü.

Ürün indirimdeydi sanırım 14 TL’ye falan aldım.
Ancak deney yapan bir firma olması dolayısıyla tekrar alacağımı düşünmüyorum.

(Kendisi deney yapmıyor fakat ana firma Procter & Gamble test yapan firmalar arasında)



La Ligne Güneş Kremi ve Güneş Sonrası Losyonu

La Ligne Güneş Kremi ve Güneş Sonrası Losyonu
Diğer aldıklarım ise Gratis’in Almanya’dan getirttiği güneş ürünleri.

Adını ilk kez duydum. Ancak diğer ürünlerle içeriklerini karşılaştırdığımda en az zararlı madde içeren ürün bunlardı.
Markanın 10-20-30 ve 50 koruma faktörlü ürünleri var. Biz 50 çocuklar içindi, 30 kalmamıştı bizde 20’li olanı aldık.

Markaya ait internet sayfası vs bulamadım, bu sebeple deney yapıp yapmadığını bilemiyorum.
Kremle ilgili en iyi şey içeriğinde paraben, zinc oxide, titanium oxide, retnyl palmitate ve oxybenzone gibi kimyasallar olmayışı. Güneş kreminin fiyatı da sanırım 12.90 TL’idi.

Tatilden dönünce bu yazıya ürünle ilgili yorumlarımı da eklemek istedim. Güneş kremi beni çok korumadı açıkçası şu anda acayip cilt iritasyonum var. Ama bu krem yüzünden oldu diyemem, geçen seneden kalma Panama Jack ve Solait'in (30 faktör) kremiyle beraber kullandım. Sanırım bir çok ürün kullanınca kötü bir etkileşim yarattım :( şu anda cildim tavuğun tüylerinin yolunmuş hali gibi, acayip kızarık ve kaşıntı var. Soğuk bezler koyuyorum ve pişik kremi sürüyorum devam ederse doktora gideceğim :(

Güneş sonrası losyonu ise bence bir losyon için bile çok akışkan :( Emilmesi ve nemlendirmesi ehh işte yani sevmedim ama her iki ürününde kokuları çok güzel :)


Benim ürünlerle ilgili görüşlerim bunlardı, siz neler kullandınız? 
Sizde de güneş alerjisi oluyor mu geçmesi için ne kullanıyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim :)

♥♥♥

21 yorum :

  1. canım ya tatil dönüşü hersene benimkide kaşıntı kızarık ve kaşıntıya bağlı yanıyor tamamen güneşten :(nekadar krem sürersek sürelim tenimiz beyaz olduğu için bize güneş gelmiyor tatilden geleli 5 gün oldu hala kaşınıyorum :)) ama haftaya geçer . hersene bu problemi yaşıyorum gecen sene dar bişey giyemiyordum alev gibi yanıyordu bacaklarım falan :))..
    ayrıca ben garnier in 50 ve 30 faktör olanını kullandım öğle sıcağına denk geldiğim de 50 faktörünü kullandım üzerine çocuklar için yazıyordu ama beni ancak kesiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bende bu gidişle çocuklar için olanı alıcam sanırım !!! Kaşıntılarım geçti ama kaç gün uyuz gibi kaşındım kaşındıkça daha fena oluyor cilt zaten :)) Şimdi de pul pul oldu nefret ettim bu güneşten bu yıl :)

      Sil
  2. canım ben hamilton alıyorum büyükler için 80 faktör . 1912 den beri üreten eski bir marka . mutlaka öneririrm. çocuklar için 50 faktör olanı da harika . eczanelerde var. uzun zamandır kullandığım bir marka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu gidişle bende sanırım öyle yapacağım :) 80 faktör koruyucuyu ilk kez duydum ama bildiğim undan kurabiye gibi olurum sürünce :))

      Sil
  3. ben hiçççç güneşe çıkmıyorum,gölgede 30 faktör

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pamuk prenses gibisin yaniiiiii :)) En iyisi aslında seneye hiç güneşlenmicem :P

      Sil
  4. burada Gratis yok. Varsa bile benim haberim yok :) Blog adresim degisti canim lütfen okuma listende güncelle http://karaboncuque.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya'daydın demi :) amaaan zaten hepsi sizin oradan gelio ki :))
      yeni blog kayıt edilmiştir :)

      Sil
  5. tatilin ilk 3 gunu 30 faktorle guneslenip yavas yavas faktoru dusuruyorum, diger turlu kizariklik ve verdigi aci sonra da soyulma durumu cok kotu oluyor. cok yandigim zaman bir iki gun silverdin ve anestol kullaniyorm kasintiyi ve verdigi aciyi aliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soyulma bende hiç olmuyor ama bu sefer çok yandım !!!1
      eğer geçmeseydi doktora gidecektim ama anestol aklımda bulunsun seneye lazım olur :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. canım benim geldim ben :)) döndüm tatilden :**

      Sil
  7. Hazel makyajda mac kullanıyordum bir postumdada belirtmiştim senin hayvan deneyleriyle ilgili uyarından sonra araştırdım macte deney yapmıyormuş yani gönül rahatlığıyla kullanıyorum artık, ayrıca hoş geldin canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tekrardan :))
      Meltem üzülerek söylemem gerekiyor ki MAC Çin'de satış yaptığından dolayı deney yapıyor çünkü Çin Hükümeti'nde bu zorunlu !!! Bir çok ürün ne yazık ki daha fazla satış yapmak için Çin pazarında satış yapıyor dolayısıyla “except when required by law” diyorlar yani gereken yerlerde test yapıyorlar :(

      Sil
    2. Birde MAC'in ana firması Estee Lauder. Estee Lauder da test yapan bir firma :(

      Sil
  8. Bir yandan blogunu takip ettiğim insanların yazılarını okurken yorum yapmamak biraz vefasızca olur diye düşünürken diğer yandan yazıyı okuyunca ne yorum yapacağımı bilmiyorum. Yani sonuçta bu tür şeyler kadınlara özel şeyler biri çıkıpta senin burda ne işin var gibisinden cevap yazsa bana utanırım heralde. Hayırlı olsun diyeyim bari aklıma başka da bişey gelmiyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah çok teşekkürler hem takip ettiğin hemde yorum yazdığın için :) Korkma yaa kimse bir şeycikler demez biz bizeyiz şurada zaten :P

      Sil
  9. Merhaba...
    Güneş kremleri ile ilgili araştırma yaparken blogunuza rastladım, gezinirken kendiniz hakkındaki mimlerinizi okudum, bir kaç ortak yönümüzün olduğunu gördüm ve yazmak istedim.Mesela evliliğiniz sebebi ile istanbulda yaşıyormuşsunnuz bende aynı şekilde :) ve çok arkadaşım yok :( kendimi size yakın hissettim umarım gerçekte de görüşebiliriz, ayrıca bende ikeayı gezmeye bayılırım :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Bloğuma ışınlandığın için de ayrıca teşekkür ederim :)
      Evet dediğin gibi ortak noktalarımız varmış :) Evlenince İstanbul'a gelen ya da başka şehirlere giden bizler birbirimizi bulunca yurt dışında yaşayan gurbetçiler gibi hissediyoruz değil mi :))
      Benimde yüz yüze görüştüğüm sadece iş yerinden arkadaşlarım var, bir de tabiki beni hiç bir zaman yanlız bırakmayan blog takipçilerim :)
      Sende eğer kendini yanlız hissediyorsan keyif aldığın bir konu üzerine blog açabilirsin inan yanlızlığını giderecektir :)
      İkea gezmeyi sevmeyen kadın yoktur herhalde değil mi bakarsın bir gün karşılaşırız !
      Kendine iyi bak ve muhakkak blog açma konusunda düşün :)
      Sevgiler :**

      Sil
  10. :) bu kadar hızlı cevap geleceğini düşünmüyordum açıkçası çok hızlısın ! Ben çalışmıyorum, daha doğrusu iş bulamadım en büyük eksikliğimde bu sanırım.Blog açma konusunu düşünmedim değil ama bu konuda çok eksiğim var, farklı hobilere yöneliyorum evde ve vakit geçirmeye çalışıyorum, bu yurt dıışında yaşayan gurbetçiler meselesine de aynen katılıyorum, diğer bloğunu da ziyaret ettim bende neredeyse senin gibi 3 yıllık evliyim bizde o aşamada sayılırız hepimiz için hayırlısı, sana denemelerinde şans diliyorum canım :D
    Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı olmak zorunda hissediyorum kendimi ! Çünkü blog yazmadan önce de yazdıktan sonra da takip ettiğim bloggerlarda aradığım bir özellik okuyucunun yorumuna hızlı geri dönüş yapılması !! Kendini belli bir yerden sonra ne yazık ki okuyucudan soyutlayıp yorumlara cevap vermeyenler var !! hatta bununla ilgili bir serzeniş yazım bile var blogda !! Madem cevap vermeyeceksin ne diye yazının sonuna soru sorarak bitirirsin gibisinden ?!! :)
      İş bulamamış olman gerçekten üzücü hangi bölüm mezunusun bilemiyorum ama çoğu insan zaten okuduğu işi yapamıyor :(( umarım yakın zamanda bir iş bulabilirsin ...
      İş bulman hem ekonomik anlamda bir rahatlama hemde sosyalleşme için gerekli !! Ben çalışmasaydım sanırım evlilikte çok zorlanırdım !
      Bebek konusunda ise inşallah Allah gönlümüze göre verir :) Size de bol şans :**

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie