9 Ağustos 2014 Cumartesi

Dukan Diyeti Kilo Testi

Merhaba sevgili okuyucum ^.^

Hepimiz zaman zaman kilolarımızdan şikayet ediyoruz değil mi?! Açıkçası ben son zamanlarda iyice dert etmeye başladım. Çünkü bütün gün ofisteyim, sürekli oturuyorum, arada sırada çay kahve almak için yerimden kalkıyorum!!! Dolayısıyla sıfır hareket var !!
Sindirim sistemim de çok iyi çalışmadığından karnım hep şiş ! Bu duruma zaten ayrıca uyuz oluyorum.

Dukan Diyetide pek bir moda. Ofisten arkadaşım Dukan Diyetine başladı. Önce kitabını okudu sonra da internetten testini yaptı ve ne kadar sürede kaç kilogram vereceğini hesapladı. Bende testi merak ettim ve sizinle paylaşmak istedim. 

dukan diyeti
Dukan Diyeti
Burayı tıklayarak ilgili formu doldurduktan sonra sonucunuzu öğrenebilirsiniz.


Evlendikten sonra  (2 yılda) 10 kg almıştım, ara sıra diyet yapmaya ( sporla takviyeli ama kısa süreli) bir türlü 58’den aşağı inemedim!!


İşte benim sonucum
Dukan Diyeti Kilo Testi
Dukan Diyeti Kilo Testi


Bu tablo neyi anlatıyor kısaca özetleyeyim.
Şu an ki kilom 60kg. 3 Günlük sadece proteinli beslenme program sonucunda 1.1 kg hemen bir düşüş olacağını gösteriyor (atak süresi olarak tanımlanıyor), sonrasında ortalama kiloya düşmek için 35 günlük bir süreçten bahsediyor ki bu arada neler yemeniz gerekenleri kitaptan takip ediyorsunuz, sonrasında hedeflediğiniz kiloya düşmek için 50 güne daha ihtiyacım olduğunu görüyorum.

Bu değerler sizin doldurduğunuz formata göre değişecektir. Peki ben diyeti uygulayacak mıyım ?! Hayır hiç uğraşamam J sadece ekmek yemeyeceğim ve artık akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkacağım.

Diyet yapacak ya da yapan arkadaşlarıma önerim şok diyetlerden kaçınmaları ve muhakkak bir diyetisyen ile beraber hareket etmeleri.

Umarım istediğiniz ideal kilonuza kavuşabilirsiniz J 
Dukan diyeti yaptınız mı sonuçları nasıldı? yorum bırakırsanız aklında soru olan arkadaşlarımıza yararınız olacaktır diye düşünüyorum.

Haydi bakalım diyet geçmişiniz nasıl biraz anlatın bakalım J

16 yorum :

  1. Iki sene önce dukan diyeti yapmistim.Üc ayda 10 Kilo kadar vermistim.3.dönemi uygulamadan birakmistim.Diyet günlügü tutup,yedigimi ictigimi kilomu günegün deftere yâzmistim.Binlerce tarif topladim ,cogunu uyguladim.Halende bu tariflerden kendime göre uyguladiklarim var.

    Ilk dönemler zor geciyor,meyve,ekmek türevleri yok..Istedigin kadar Protein tüketebiliyorsun.Sanirim asiri kilolularda büyük basari orani var.

    Bütceyi zorladigida söyleniyor.Vücut sporla beraber SIKILASIYOR.Uygulanmasi herkes icin kolay olmayabilir.Büyük sabir ve disiplin gêrekiyor.Kacamak kabul etmiyor.

    Denemek isteyenler bu konu ile ilgili kitaplari ve bloglari incelemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh !! keşke 3'e devam edebilseymişsin onca emek vermişsin :( 3 ayda 10 kilo çok iyi valla helal olsun sana :)
      Şimdi bende bir program indirdim dediğin gibi ne yedim ne içtim ne spor yaptım yazıyorum kayıt altında hepsi böyle kontrollü olmak daha iyi !!
      Dukan için zengin diyeti diyorlar keza protein ağırlıklı beslenme ucuz bir iş değil :( Aşırı kilolular ilk anda çok büyük kilo kaybediyorlar sonra senin benim gibi kiloya düşünce zorlaşıyor işte :((

      Sil
  2. kilo vermek gerçekten çok zor,niye aldın kiloları harcadığından çok yediğin için.ve çok uzun süreç gerekiyor ve davranış değişikliği çevreye rağmen.
    hedef kiloya ulaşınca zafer tamammm hadi bakalım çikolata kek vb.bi süre şahaneymiş gibi devam ediyor aaa yine kilo alımı ve yılgınlık başlıyo olmuyo işte ne yapsam yine alıyorummm
    işin aslı davranış değişikliği,ekmek azzz,hareket çokkk,şeker yokkk
    tatlım benim bu anlattıklarım tamamen kendimim,kimseyle alakalı değil heee
    5 kilo vermeyi hedefledim,3 verdim,ohh çok güzel,mekan değişti,görev degişti(anne) hopp ben yine aldım,belki fazlası bile vardır,tartı yok zira burda
    yarın anyayı konyayı görücem
    offf çenem düştü sevgiler çokkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen uzun uzun yorum yaz ben daha çok sevinirim :))
      Aynen !! Ye iç ye iç otur sonra da pc başında çalış bütün gün eee kilo aldım :)) herhalde yani demi ama !!!
      Yediğinden çok yakamıyor ki insan işte illa spor şart en azından yürüyüş onu da her akşam eve gidince yemekten sonra yapıcam diyorum bir üşengeçlik geliyor ki üstüme anlatamam :((
      Dönüşte tartıya çıkıp moralini bozma biraz daha dikkat et haftaya tartıl :))

      Sil
  3. Hazel'im senin diyete ihtiyacın yok (gördüğüm kadarıyla) ama haklısın zaman zaman zayıflar bile diyet yapıyor mesela bana herkes zayıfsın der, ama yediklerim hep mi popoya gidiyor kardeşim? :( kollarım cılız sopa gibi kollarıma gitsin bak kapımı kapatmaya çalıştım kızım yaşında kadınla zor başa çıktım az kalsın kapatamıyordum- yok tüm yedikler popoda:))))))))kolum inanır mısın ilkokuldaki kolum neyse o !!!! o yüzden ben bile diyete bakacağım:)teşekkürler öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde ablacım süpersin ;)) Yaaa o küçük kıza acayip sinirlendim terbiyesiz !! İki tane çakacaksın böylesine kendine gelsin diye ... ama neyse sen hanımefendiliğini bozmamışsın beklenen üzere :)
      Öyle valla hep popoya birde göbeğe gidiyor ama son zamanlarda kollarımda şişkolaştı :(
      Biraz yürüyüş sanırım ikimize de şart :)

      Sil
  4. ben taş devri diyeti uygulamıştım tam ban gire sakatat ye, paça iç, teryağda kızarmış mumbar dolması ye ha ha...

    YanıtlaSil
  5. Hazel bu tür diyetlerin zayıflama dışında sağlığı bozacak etkilerininde olduğunu duyuyoruz karaciğer fonksiyonları gibi bencede en mantıklısı bir diyetisyene gidip kişiye özel liste almak ama yazmadan edemiycem alkali diyet en mantıklı diyetlerden biri ben yaptığım sürece çok memnun kaldım bir araştır istersen sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok duydum alkali diyeti hatta farmasinin ağustos kataloğunda gördüm alkali tuzu mu ne satılıyor alasım var :))

      Sil
  6. Bende cok diyetler denedim.Sogan suyu içtim, lahana corbasi diyeti yaptim, duydukkarini uyguladım.Hepsi husranla sonuçlandı, hatta bazen kilo vermek yerine kilo aldim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooof soğan suyunu bende regl için içmiştim iğrençti :))
      lahana çorbası denemedim hiç ama tadını çok merak ediyorum :)
      Diyeti bırakınca kilo almak farz sanırım o yüzden egzersizi hiç bırakmamak gerekli, bakalım akşam yürüyüşe de başladım ne kadar sürer gerçi Allah bilir :)

      Sil
  7. Listeli bir diyet pek bana göre değil 8Allah bir hastalık verip de gıdım gıdım uygulanacak bir perhize muhtaç etmesin tabi)
    Şöyle yaparım Hazel; ekmek az yiyorum. Abur cuburu mümkün olduğunca az yiyorum. Eğer onlardan yediysem tatlı yemiyorum. Ttalı yediysem onlara dokunmuyorum (yada çok az alıyorum. Gözüm kalmayacak kadar). Bazısı diyor ki "ben ağzıma sürünce bırakamam, bir lokma yetmez" o zaman hiç sürmemek lazım:) Şekerli içecek pek içmem. Ama çayı ve kahveyi de şekersiz içemem (yarım veya tam şeker kullanırım). Bir de şunu önerebilirim, tatlı ihtiyacını kuru meyvelerle karşıla bence. Mesela erik kurusu, kayısı kurusu. Yeri geliyor, 2 tanesi bile nefsini köreltmeye yetiyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin amin... halimize şükür...
      Listelere bende uyamıyorum zaten listelerdekiler kolay da bulunmuyor ki :(
      şekeri çay ve kahve de bıraktım 6-7 aydır kullanmıyorum, kek pasta börek çörek de çok yemediğim için hayatımdan yavaş yavaş çıktı diyebilirim :)
      Dediğin gibi kuru incir yiyorum hem oldukça tatlı ve güzel bağırsakları da çalıştırıyor :)

      Sil
  8. bir kiz arkadasim bu diyet ile 20 kilo verdi. Fakat bütün bu yemekleri yapacak zamanin ve paran olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. WUHUUUUU 20 kilo mu :) maaşallah
      Aynen proteinli beslenme cüzdan işi :)

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie