14 Ağustos 2014 Perşembe

Erdi Soysal | Subliminal Mesajlar

Subliminal Mesaj Nedir?
Subliminal Mesajlar
Subliminal mesaj yani bilinçaltı yönlendirmesi genelde, resim, video klibi yada şarkıya eklenmiş olan işitsel yada görsel bir öğedir. İnsanlar bunu ilk bakışta fark edemezler fakat çağrışım yapabilirler. Zaten elde edilmek istenende bu çağrışımlar sayesinde amacına ulaşır. İnsanlar Subliminal mesajları kolayca farkedebilmek için bunu iyi bilmelidirler. 

Subliminal mesajın hedefi nedir

Subliminal mesajlardaki asıl hedef genelde gençler ve çocuklardır. Sonuçta yaşlı yada olgun bir insana istediğiniz kadar bilinç altı telkini yapın bu pek fayda sağlamaz. Bu kişilerde kalıplaşmış düşünceleri eritmeniz çok daha zordur ama çocukluk ve ergenlik dönemindekileri etki altına almak oldukça basittir.

Subliminal mesaj yöntemiyle bu amaca kolayca ulaşmak mümkündür. Çocuklar yetişme çağında ne görür, ne duyarsa anında bilinçaltına alırlar. Bu yüzden Subliminal mesajlar genelde onlara hitap eder. Subliminal mesajları çizgi filmlerde yada dizilerde fazlasıyla görebilirsiniz.

Subliminal mesaj nedir resimleri dikkatlice inceleyin
Subliminal Mesajlar


*Bu yazı "Misafir Ol Gel Bana" isimli blog tanıtım köşem için
Subliminallmesajlar bloğunun sahibi Erdi Soysal tarafından gönderilmiştir.
Kendisine hem misafirim olduğu için hem de çocuklarımız için böyle önemli bir konuyu bizlere aktardığı için teşekkür ediyorum.

Blogunu takibe almak için tık tık

Subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır. Çoğu zaman görmek imkansızdır, ancak zaten burada amaç belli bir şekilde görülmemesidir. Çünkü o zaman beyin bunu direk algılar ve rahatsız olacağınız için o şeyi izlemezsiniz.  Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde en bilinçli ve defansif kişiler bile bu mesajları ilk bakışta %100 olarak çözememektedir.

Çoğu  Subliminal mesaj çocuklara yönelik cinselliklerle ilgilidir. Lütfen Erdi arkadaşımın bloğuna üye olarak katkıda bulunun ve internette bu konuyu araştırın. Aşağıda izlemeniz için birkaç video da var. Kendiniz için değilse bile lütfen bunu çocuğunuz için yapın !

Lütfen bu yazıyı her yerde paylaşın!

Evet belki bir çekiliş yazısı kadar maddi bir şey kazandırmaz ama çocuklarınıza empoze edilmek istenen sapık bir düşüncelerden haberdar olunmasını sağlar !



31 yorum :

  1. Evet, gerçekten önemli bir konu.
    Derler ya, savaşlar eskiden meydanlarda oluyordu şimdi teknoloji ile oluyor.
    Kesinlikle katılıyorum.
    Tek bir ekranla milyonlara istenilen mesajlar veriliyor, kitleler harekete geçiriliyor.
    Uluslar insani, milli, dini değerleri kendileri kurgulayıp ekrana geçiremeyince, ithal etmek yolunu seçiyor.
    Ve sonuç ortada maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durum sandığımdan da kötü !! Yabancı menşeiili diziler filmlerin bu propogandasını anlarımda Türk dizilerinde var, Yalan Dünya, Çocuklar Duymasın, Kardeşli bişi vardı inanılacak gibi değil ...

      Sil
    2. Yalan Dünya dizisini bir türlü sevememiştim zaten:-/
      Çocuklar Duymasın'a şaşırdım ama. Görebileceğimiz bir kare var mı bildiğin, merak ettim şimdi.

      Sil
    3. link veremiyorum blogda sağ tuşu kapattım, ama google da çocuklar duymasın subliminal mesaj yaz ve görsellere tıkla bir sürü haber ve videolar var.

      Sil
  2. Daha önce duymuştum ama detaylı bilgim yoktu çok şaşırdım , inanılmaz faydalı bir yazı olmuş sana ve konuk yazarına teşekkürler kendisinide takibe aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydası dokunduysa çok sevindim !! Bu kadarını bende beklemiyordum, araştırdıkça gördüklerime inanmakta zorlandım !!

      Sil
  3. resmen ağzım açık kaldı yaa. canım önerdiğin bloguda takibe aldım ama kaç dk dır inceliyorumm. çok ilginç gerçekten hiç bu açıdan bakmamıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen !!! Bu kadar pislik yapımcılar olduğunu tahmin edemezdim hele Türk olup bu şekilde cinsel içerikli mesajlar verildiğini inanamıyorum !!

      Sil
  4. Bakarken bile midem bulandı, o küçücük beyinlere bunları aşılamaya çalışmaları korkunç .

    YanıtlaSil
  5. Duyarlılığınız için teşekkür ederim arkadaşlar, Hazel sanada ayrıca teşekkür ederim paylaşımın için..

    YanıtlaSil
  6. ama bu korkunç hatta korkunç ötesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlar buz dağının görünen kısmı kadar o kadar çok şey varki...

      Sil
  7. Aynen bakarken bile midem bulandı.. rezalet ve önlenemiyor malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen!! Tek önlem tv izlememek .. ne mümkün demi ?!

      Sil
  8. Canım maille bana yazıyı atabilir misin ve fotoğrafları. Blogumda paylaşmak istiyorum, daha çok insana ulaşması adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gönderdim Aslı'cım çok teşekkürler paylaşımın için :***

      Sil
  9. canım bu hassasiyetin için özellikle teşekkür ederim. Ben çocuklarıma uzun süredir televizyon izletmiyorum özel durumlar hariç. http://cocugumlaeglenirken.blogspot.com.tr/2013/10/televizyonsuz-hayatta-1-ay-bitti.html
    yalnız ben bazı fotoğrafları abartı buldum. mesela 1. fotoğrafı anlamadım cinli olan. 2. fotoğraf da bir anne çocuğunu temizliyor. Aslanlar zaten hep öyle temizliyor. Çocuğa verilen bir mesaj yok bence. He man de belinin üstünde çocuk. Yani bazıları ben ce zorlama.subliminal mesajlar biraz daha komplike bir konu diye biliyorum. Örneğin iibfdergi den alıntıdır ' Bilinçaltı reklamcılığın ve bilinçaltı mesajların tarihi olarak bilinen başlangıcı
    James Vicary adlı Pazar araştırmacısının makine dairesine mekanik bir slayt koyarak her
    film gösterisi sırasında beş saniyede, bir saniyenin 3000’ de biri hızla perdeleyen
    “ Coca – cola iç” ve “patlamış mısır ye” sözlerini yansıtmasıyla ortaya çıkmasıyla
    başlamıştır (Lındstrom,2011:73). Bu mesaj, tüketicinin iştahını açmaya yönelik olarak
    tasarlanarak filmi izleyen kişilere ürünü yani kola ve mısırı satın aldırmayı hedeflemiştir.
    Bu gerçekleştirilen deney “Picnic” adlı filmde karelerin arasına gizli mesajlar eklenerek
    yapılmıştır. Bir saniyenin 3000 de bir hızıyla gösterilen bu kareler filmin gösterildiği
    sinemada Kola satışını % 18.8, patlamış mısır satışını % 57.7 oranında arttırmıştır
    (Saunders,2012:2). Bu çalışmayla Vicary bilinçaltı reklamcılık kavramının ortaya
    çıkarmıştır. Bu deneyin yapılmasıyla beraber tüketiciler bu fark edilmesi mümkün olmayan
    yöntemin politik bir araç olarak kullanılmasından endişe duymuşlardır. Bilinçaltı mesaj
    yöntemlerini hükümetin propaganda aracı olarak kullanabileceği,...'

    yani biraz daha farklı yapılıyor diye biliyorum. Böyle alani değil de saniyede 3000 adet olan görüntünün içine giydirme gibi.
    Yalnız sana ve bu sayın etdi soysala bu konuya dikkat çektiği için çoook teşekkür ediyorum. Ben hep bunu diyorum T.V izletmeyin çocuğunuza Haftada 1 saat yeter. onu da gittiğiniz gezmelerde izlesin mecbur olduğu için. Yapamıyorsanız Evden tv yi gönderin.
    sinemda 25. kare tekniği denilen bir yöntemle yapılıyor. Göz saniyede 24 görüntü algılayabiliyor. 25. kare yi araya koyarak göremediğimiz kare vasıtası ile bilgi yerleştiriliyor. Yani bu fotoğraflar ben uzman değilim ama subliminal mesaj değil doğrudan cinsel mesaj.
    zaten çocuklara winx izleten, sabah programı izleten, küçük gelinli diziler izleten, sonra da çocuğuma subliminal mesaj veriliyormuş diye tedirgin olan anneler var ya onlra da sasırıyorum.
    http://www.turkishstudies.net/Makaleler/835638720_111K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkbezirci%20Ya%C4%9Fmur-1879-1894.pdf
    canım bu link te bu konu ile ilgili subliminal teknikler ve yolları ile ilgili ilgi çekici teknikler var. Seni ve Erdi soysal arkadaşımı bu konudaki hassasiyetiniz için yürekten kutluyorum.
    Çok iyi bir anne olacağını her geçen gün daha iyi anlıyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 25.kare tekniğini bende dün okudum araştırdım, aklıma hiç gelmeyecek filmlerde bile var örneğin Fight Club'da !! Seninde dediğin gibi daha çok pazarlama ve reklam amaçlı filmlere yerleştiriliyor hatta dinlediğimiz müziklerin içinde bile varmış !!! Ancak çizgi filmlerde ki tehlikeler çok fazla internetten baktıysan mesela bugs bunny subliminal messages yazınca hemen çıkıyor ....Küçücük çocuklara eşcinsellik yada diğer cinsellikle ilgili tüm bunların empoze edilmesi kadar iğrenç bir şey olamaz... TV izletmemekle ne kadar iyi yapıyorsun, inşallah benimde çocuğum olunca izletmemek istiyorum ancak kayınvalidem bakacak çocuğa o da tv açar ne kadar izletmeyin desemde bir yerde onun bakmasına ihtiyacım var :( Bu konuyu çocuk olduktan sonra düşünmek istiyorum :) yada önerin varsa süper olur :))

      Sil
    2. canım cocuk doğunca evden televizyonu gönder ben öyle yaptım. bir süre annenlere ziyarete gitsin televizyon. ben öyle yaptım. anne babab aslında ayrılamıyor televizyondan çoğu kez. sen izlemezsen yada evde olmazsa kim acacak. kayınvaliden sizde bakarsa önerim bu. onlarda bakacaksa da gıcık gelin acılmayacak diye kararlı olman. onlar kırılmasın derken senin çocuğun kırılacak.

      Sil
    3. evet ama işte gel gör ki nasıl denir, kayınvalidem şimdi yan komşunun çocuğuna bakmaya başladı geçenlerde uğradım tv önünde yemek yediriyordu !! Şimdi onlar bakacağı içinde her şeye karışmak istemiyorum dediğin gibi gıcık gelin olurum :( ama diğer türlüde çocuğa olan olacak ..ne zor iş bunlar :(

      Sil
  10. Cok guzel bir konu sagol paylasim icin cartoon nexword yapiyo bu tarz yayinlari annelere ricam o izlerken rahat ediyorum deyip cocuklarini ihmal etmesinler duyarliligin icin sagol blogumda yer vermek istiyorum iznin olursa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki çok memnun olurum paylaşırsan :) istersen tüm yazıyı html olarak mail atabilirim.

      Sil
    2. Cok sevinirim keremlegunler@gmail.com mail adresim sagolasin

      Sil
  11. Bu konuda yorum yapmıştım ama gitmemiş sanırım. Konuyu önceden duymuş ve okumuştum ancak bilgilendirme dışında neler yapılabilir , özel yaptırımlar şimdilik çok zor görünüyor. Çünkü fark edildiğinde hayli geç oluyor ki zaten milyonlarca insan izlemiş oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet daha önceki mesaj gelmemiş :(
      Dediğin çok doğru, ne yazık ki çok zor aslında yasak bu şekilde yayınlar içine yerleşim yapılması ama dinleyen kim !

      Sil
  12. Sapıklar her yerdeler! Görüntülere üzülerek, tiksinerek baktım, normalde eminim çizgi filmi izlerken birkaç saniyede kimse bunu farketmiyordur bile, diğer yazına yorum yazmıştım orada yazdığım gibi milletvekilinden, kardinaline kadar çocuk istismarcısı o kadar çok ki bu dünyada. Sanatçıda var (mesela geçenlerde heykeltraşın heykelleri çocuk pornosu olarak eleştiri almış ve sergiden kaldırılmıştı okuyunca resmen iğrendim insanın kusası gelir) İngiliz ünlü bir sunucunun sübyancı olduğu yıllar sonra ortaya çıktı, yazarından, sinemacısına, her meslekten ünlü- ünsüz insan sapık! Allah cümlemizin çolukçocouğunu korusun ama dua etmek yetmiyor böyle senin yaptığın gibi, blog arkadaşının yaptığı gibi bu konuları YAZMAK gündeme getirmek gerekli ki, herkes duysun görsün. Daha çok kişinin bu tür yazıları paylaşması dileğiyle. Çünkü çocuklarımız en önemli konu, dünya sapıkla dolmuş, sübyancılığı normal göstermeye çalışanlar bile çıkmış. Yavaş yavaş yolunu yapıyorlar evet kimse şaşırmasın. Eşcinsellere doğuştan deyip, baştacı edenler bunun sorumlusudur, şimdi sübyancılar da 'biz de doğuştan böyleyiz, çocuklarla ilişki kurmak suç sayılmasın" !!!!!!! demeye başlamışlar. Daha dün bu konuda yabancı bir makale okudum tiksinerek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooof !! son dediklerine inanamıyorum nasıl olur böyle bir şey!! Bizimkiler gibi günah işleme özgürlüklerini mi kullanıyorlar !! Sapık zihniyetli insanlar çoğaldı ve hiç ummadığımız insanlar çıkıyor...

      Sil
  13. yazılanlara çok şaşırdım cidden, bloga da girdim baktım! resmen enayi yerine koyuyorlar bizi :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooff offf hemde ne enayi !! Youtube da subliminal mesajlar diye arat bak neler çıkacak daha...

      Sil
  14. Merhaba, Blogunu Fulya'nın subliminal mesajlarla ilgili yazısında keşfettim.Senin yazında gerçekten süper olmuşDaha önce hiç mi hiç ilgimi çekmezdi.Sanırım şuan kızımı beklediğimden kendimi böyle konularla ilgilenirken buluyorum.Teşekkürler yazı için.Benim bloğuma da beklerim.

    www.seleninevcilikhayati.com

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie