20 Ağustos 2014 Çarşamba

Günlük Hayattan Kesitler # 6 | Dekoratif Cam Objeler

Sıkıcı bir İstanbul sabahından merhaba sevgili okuyucum ^.^

Yazın çalışmak eziyet resmen biri klimayı açın der biri kapayın üşüdüm der, sıcaktan kimsenin iş yapası yok ama iş var…. İşin gücün arasında biraz internette yeni dekorasyon fikirleri ediniyorum ( işten kaytarıyorum yani anlayacağınız ) J

Daha önce youtube da yeni takıntılarımdan bahsetmiştim izlemek isterseniz tık tık yapmanız yeterli J İzlemediyseniz de söyleyeyim, son zamanlarda yabancı youtuberları fazla izlemekten kaynaklı olarak aynalı ve camlı objelere taktım. Birkaç yazı sonra komidin boyama vs gibi bir yazım gelecek ama şimdi cam objelerden bahsetmek istiyorum.

Dekoratif Cam Objeler

Dekorasyonda aklımda çok güzel fikirler var ama özellikle son dönemde İskandinav stili denilen bir tarz var. Tam benlik ancak çoğu eşyam bu tarza uygun değil bende yapabildiğim kadarıyla bir şeyleri benzetmeye çalışıyorum.

Dekoratif Cam Objeler

Ne yazık ki cam objeler çok pahalı, yukarıdakileri birebir bulmak zaten mümkün değil ama Paşabahçe’de ve en son Bağdat Caddesi’nde Dantel diye bir mağazada gördüm oldukça pahalılar. Cam sonuçta düştü mü affetmez direk kırılır o yüzden çok da para vermek istemiyorum bende ne yaptım nerede ucuz cam objeler var onları araştırdım. Hal böyle olunca soluğu İKEA’da aldım yineeee J


İçinde mum ve kurumuş gül olan bu iki bardağı aldım, içlerine deniz kumu konulacak daha ama İkea’da istediğim renk kum kalmamıştı alamadım, artık bir daha ki sefere alıp konulacak J
Dekoratif Cam Objeler

English Home’dan aldığım küçük açık yeşil renkli cam objeyi ise çok severek kullanıyorum. İçine mum koyabilirsiniz yada çiçek vs ben gördüğünüz gibi taş koymayı tercih ettim. 

Dekoratif Cam Objeler

Aslında resimlerde ki düzenlemeleri yeni yaptım. Daha önce hepsi farklı yerlerde farklı kombinlerdeydi, biraz değişiklik yaptım ve bu şekilde kullanmaya başladım. Üzerinde gül şeklinde taş olan kavanozu da English Home’dan 9 TL gibi bir fiyata aldım. Yanında ki gümüş renk mumluk ise İKEA'dan.

Dekoratif Cam Objeler

Son olarak çeyizim için Bernardo’dan aldığım yemek takımında olan sürahiyi de çıkardım konsola koydum. Yanlarına şimdilik E.H’dan aldığım kuşlu kavanozlar var! Bunların asıl yeri mutfak ama henüz 6 ay geçmesine rağmen tadilata başlayamadık. Mecliste tatile girdi bizim planlar değişti. Tekrar ilk sırayı mutfak tadilatı aldı yakında başlıyoruz! Yanlardaki meleklerde Bernardo’dan bu yılki bir indirimden alındı.

Dekoratif Cam Objeler

Konsol ve masanın üzerinde ki tüller ise gelin duvaklarım J

Evet şimdilik salonda dekoratif amaçla kullandığım eşyalarım bunlar.
Daha önce mobilyanın üzerine hiçbir şey koymayı sevmeyen ben nelerle doldurdum!!

Siz dekorasyonda en çok neleri kullanmayı seviyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum ^.^

19 yorum :

  1. iskandinav tarzı moda akımına kaptırdı kendini sahiden:))
    güzel tabi ama heryer bu tarz olunca biz yeni şeyler arayacağız sanırım:))
    bence en güzeli gönlünün istediği:)
    duvağını böyle kullanman çok güzel olmuş güzellik
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fena kapıldım kurtulmam gerek :) şimdi de Ozan'a tutturdum ağaçtan masa yapalım diye :)))
      ama kesme biçme aletlerimiz yok sanırım yolun sonu mobilyacıda bitecek :))

      Sil
  2. Ben bu posta bayıldım ne güzel kombinler yapmışsın çok yakışmış zaten İskandinav tarzı dedinmi akan sular durur bende çok severim ayrıca tadilata başlayacak olmanıza da çok sevindim artık gönül rahatlığıyla tarif verebilirim değilmi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IG'da öyle dekorasyonlar var ki bütün gün onlara ağzım açık bir şekilde bakıyorum :))) Ben bu konuda çok zevksizimdir ordan burdan bir şeyler bulup ayarlamaya çalıştım beğenmene çok sevindim çünkü sen gerçekten çok zevklisin :))
      Tarifleri havada kapacağım inşallah :)

      Sil
  3. Fikir verici güzel bir yazı olmuş gerçekten İskandinav tarz ve beyaz mobilya akımı aldı başını gidiyor henüz bende tam anlamıyla ayak uyduramadım bakalım yavaş yavaş olur heralde çünkü çok hoş duruyor senin kombinlerinde güzel olmuş kuşlu objelerini ve mumuluklarını sevdim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dur durak bilmiyor bu akım beni fena çarptı :))
      aynen yavaş yavaş değişikliklerle bir yerden yakalamaya çalışıyorum bende yoksa evin eşyalarını komple atıp yenisini almak istiyoruz insan :)

      Sil
    2. Aynen banada kalsa tüm eşyaları değiştiresim var 7 yıl oldu ben evlenirken bu tarz hiç yoktu yada ben bilmiyordum şimdi herşey çok daha güzelleşti sanki göz koyduğum çok şey var ama yavaş yavaş artık öptüm

      Sil
  4. Bayıldım, hepsi çok güzeller, gelinlik tülü çok yakışmış iyi fikir, maşallah diyorum nazar değmesin, cam eşya en güzel ama afacan kedisi olanlara tavsiye etmem:)))ne cam, ne porselen her şeyi konu komşuya, kardeşime dağıtmak zorunda kaldım, mağazalarda bakıp ah alsam diye iç geçirip aklıma Bücürük gelince vazgeçiyorum:) tv kumandasını, hediye masa saatleri bile kırdığı bazı şeyler düşün:)) (ha kızdım mı böyle kırıp dökünce asla):)))sonunda hepsini ortadan kaldırdım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelinliğimi vakumladım kaldırdım ama duvakları bu şekilde kullanmak geldi aklıma :) hem göz önünde olunca düğünümüz ilk dansımız vs aklıma geliyor :)
      kedicikler çok yaramazlar bizim kuş bile mumları ısırmaya çalışıp oturma odasında ki aksesuarların üstüne bir güzel eserini bırakıyor :) bende kızamam ki o benim biricik kuşum :) O pisliyor ben siliyorum napiiim :)

      Sil
  5. İç açıcı bir post! daha önce ıvır zıvır şeyleri sevmeyen bende evi bi sürü şeyle doldurdum.. zevkler zamanla değişiyor ve evet iyi ki değişiyor değilmi.. bak ne güzel olmuş cici cici.. duvaktan yapmış olduğun örtüne de bayıldım.. İKEA da iyi ki var, bi ara uğramalıyım bende,, sonbahar katoluğu ise süper olmuş yine..
    öperim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demi !!! Kesinlikle annem derdi bak şu örtülerden alım yada şu avizeyi al daha gösterişli derdi ııııy hayatta kullanmam ben derdim :) demek ki neymiş büyük konuşmayacakmışsın :)
      İKEA sonbahar kataloğuna bakmadım ama bu hafta sonu kesin İKEA'dayım :)

      Sil
  6. Her şeyim çoook güzel olmuş. Farklılık katmış salonuna :)) duvağına baktıkça mutlu oluyosundur:))) düğününü hatırlayıp :D bu arada benimde blogum var bakmak istersen ^^
    www.begumbas.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için teşekkür ederim :) ayrıca hoş geldin, en kısa sürede uğrayacağım :*

      Sil
  7. Konseptler çok güzel olmuş, annem de gelin çiçeğini yıllarca sakladı sehpanın üzerinde tabi zamanla parçalandı gitti ama bu tarz hatıralar gerçekten çok güzel ve anlamlı oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teyzeminde dururdu sonra bozmuştuk demeti oyun oynarken :( bize kızmamıştı gerçi ama üzülmüştür :))

      Sil
  8. Çok güzel modeller böyle kasıntı değiller zarif duruyo :)
    Ben çok anlamam bildiğin üzere :))
    Öpüyorum ki kocamanından :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim bende senin yaşlarında hiç anlamaz hatta nefret ederdim böyle şeylerden :)
      iyiiii bende seni mıncırdııııım :***

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie