27 Ağustos 2014 Çarşamba

Jane Jensen | Dante Denklemi (Dante's Equation)

Okumayı seven tüm arkadaşlarıma Merhaba ^.^


Bu yazım daha önce şurada kısa bir paragrafını paylaştığım Dante Denklemi (orijinal adıyla  Dante's Equation ) ile ilgili bir tanırım yazısı olacak.

Bu kitapta bulacaklarınız iyilik ve kötülük, uzay zaman ilişkisi, bilim ve mistisizm olacak. Sıradan normal bir dünyadan sizi çoklu evrenlere taşıyan bir serüvene hazır mısınız?

Jane Jensen, Dante Denklemi (Dante's Equation)

Başrol karakterlerimizden Haham Ahoron Handalman, Tevrat'ın şifreleri üzerinde çalışmakta ve kutsal kitaplarda kelime ve harflerin yeniden düzenleyerek bir adamın ismini ortaya çıkarmıştır. Yosef Kobinski!!
Bu ismin Tevrat’ta neden bu kadar sık tekrarlandığını ve kutsal kitapta ne işi olduğunu araştırmaya başladığında başına neler geleceğinden habersizdir.

Ahoron, yaptığı araştırmalar sonunda Kobinski’nin Kabala uzmanı olmakla kalmayıp aynı zamanda insanlık tarihinde bir çığ açacak muhteşem bir fizikçi olduğunu öğrenir.

Jane Jensen, Dante Denklemi (Dante's Equation)

Seattle'da çalışan Jill Talcott ise enerji dalgaları denklemleri ile ilgili çalışmaktadır. Tüm bu denklemler yaklaşık 50 yıl önce Yosef Kobinski keşfettiği bilimsel gerçeklikle ilgilidir. Ancak bunu öğrenmek için evrenler arası bir yolculuk yapması gerekmiştir.

Yakup'un Merdiveni'ne ulaşan başrol karakterlerimiz çeşitli evrensel boyutları atlayıp herkesin  kendi cehennemini yaşamalarını çok ilgi çekici buldum. Her birinden çıkarılacak dersler var !
Jane Jensen, Dante Denklemi (Dante's Equation)

Sizleri bu kitapta beğendiğim diğer bir paragrafla baş başa bırakıyorum.Umarım ilginizi çeken bir kitap tanıtım yazısı olmuştur. 
Yosef Kobinski, İşkence Kitabı, 1943 
Bir çocuk anne rahmine düştüğünde, bir milyon sperm tek bir yumurta için yarış eder. Spermlerden biri yumurtaya girmeyi başardığında kapıları kapatan gizemli güç nedir? Bu aynı süreç, bir gezegende sadece tek bit türün egemen olmasını da sağlar. Evrim teorisini şu soruyla sorgulayan hahamlar duydum: Eğer maymunlar akrabalarımızsa, neden onlar da ruh denen bilinç kıvılcımını geliştiremediler? Nedeni şu: Evrim sürecinin başlarında, bir milyon farklı tür o kıvılcıma daha hızlı, daha hızlı ulaşmak için birbirleriyle rekabet eder. Ve türlerden biri o bilinç nimetine ulaştığında, diğerleri için kapılar sonsuza dek kapanır. Nasıl bakacağımızı bildiğimiz takdirde, evrenin sırlarını yumurta kabuklarında bulabiliriz.

Okuyanlar ve okuyacak olanlardan yorumlarını bekliyorum.

18 yorum :

  1. Çoklu evrenler, mistik şeyler, fizik harika bir kitap, çok ilgimi çeker, epey oluyor çoklu evrenlerle ilgili Evrenin Zarafeti'ni almıştım ama o daha çok işin bilimsel - fizik/ quantum fiziği ile ilgili yanıydı kurgu roman değildi bu eminim çok daha keyiflidir
    tanıttığın için sağol canım. Mutlaka alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işin içinde kurgu oldu mu daha kolay okunuyor diğer türlü fiziğin içinden çıkılmaz sanırım :)

      Sil
  2. Okunacaklar arasına aldım diyelim.
    Merak edip erkenden başlamamalıyım aslında.
    Teşekkür ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beğenirsin kitap tavsiye etmek zor gerçektende :)

      Sil
  3. hazelcim
    ekledim hemen okunacaklar listesine,ilgimi çekmez mi hiç:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D&R'da kampanyalı kitapların olduğu bölümden almıştım, o yüzden çok bir şey beklemedim kitaptan ama beğendim uamrım okuma fırsatı yakalarsın, öpüyorum çok :***

      Sil
  4. İşin içinde Dante olunca zaten fazlasıyla ilgi çekici benim için! En kısa zamanda diyelim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Dante!!! Kitapta çok kısa bir yerde geçiyor buna rağmen kitabın isminde kullanılmış !! Okuduktan sonra ne bu yaa demezsin umarım sevgiler :)

      Sil
  5. Bu tip kitapları ayrı severim :)
    Hem biranda bitmemesi ve uzun olması ayrı güzel :)
    Siparişte ilk sırayı alır kesin çok teşekkür ederim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin kendi cehenneminde yaşanan olayları okurken zaman nasıl geçiyor bilemedim. bakalım 5 kişiden hangisi senin favorin olacak :)

      Sil
  6. Kitap bilimsel kitap olduğunu kapağından nasılda belli ediyor: D Umarım bulabilirim bu kitabı. Ve yorumumu atarım. Şimdi bu linki sık kullanımlara attım. Okursam gelip yorumlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilimsel içerik var özellikle dalga dinamikleri vs ama öyle bilimsel bir kitap değil daha çok kurgusal yönü ağırlıkta :) Dediğin gibi okursan yorumunu bekliyor olucam :)

      Sil
  7. paylaştığın paragraf çok hoşuma gitti bakalım bulabilecek miyim kitabı teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paragraf gerçekten etkileyici farklı bir bakış açısı :) umarım bulabilirsin indirimde oluyor ara sıra :**

      Sil
  8. Geçtiğimiz sene okumuştum ben de. Beyin jimnastiği yapmak isteyenler mutlaka okumalı zira yazılanlar uzun uzun düşündürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın aslında kendi cehennemini yarattığı hikayeler çok güzel, okuyan birini bulmuş olmak çok güzel :)
      kitapta okurken sıkıldığım tek hikaye şu bizim mavi gözlü Calder Farris'in ki oldu ısınamadım adama bir türlü :)

      Sil
  9. Harika bir kitaba benziyor. Listeme aldim. :)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Hazel emeğine sağlık, paylaşım için teşekkürler. Kitaplara müptelayım ve açıkcası tür olarak tarzıma uymuyor ama o son paragraf var ya insanın iştahını açıyor ve merak uyandırıyor :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie