19 Ağustos 2014 Salı

Sinema Keyfimiz #29


Sinemaseverler bugünkü beyaz perde yazıma hoş geldiniz ^.^


Şimdi bu aralar ne izlesem falan diye düşünüyorsanız hiç düşünmeyin ve direk bu filmi izleyin. Evet yavaş akıyor ama gayet normal çünkü türümüz psikolojik dram… 

Onur Savaşı| Jagten |The Hunt

Onur Savaşi, Jagten,The Hunt


Danimarka yapımı bu filmde ki oyunculara hızlıca bakalım.

Onur Savaşi, Jagten,The Hunt cast, oyuncu


Sizi bilmem ama bir filmde Mads Mikkelsen varsa o film izlenir !!! Sevgili Mads’in birde dizisi var ama yeni sezona daha çok var. Yeni duyanlar için söylemiş olayım Mads’in dizisi Hannibal !!! 

Gelelim Onur Savaşı’na. Filmin orijinal adı Jugten, İngilizce olarak da The Hunt olarak karşımıza çıkıyor.

Film Noel'e doğru küçük bir Danimarka kasabasında küçük bir kız tarafından haksız yere cinsel istismarla suçlanıp, toplumsal histeriye maruz kalan bir adamın hikayesini konu almaktadır (Kaynak).

Onur Savaşi, Jagten,The Hunt

Filmde, insanın gerçek yerine bir yalana inanmaya delicesine meyilli olduğunun en yalın halini görüyoruz. İtiraf etmeliyim ki filmde çokça ağladım…. Sizlerinde bu filmden etkileneceğinizi düşüyorum. Çok fazla detay vermek istemediğim için sizleri fragmanla baş başa bırakmak istiyorum…


Bundan sonra ki yorumum film hakkında detay bilgi içerir !!


Filmde küçük kızın aslında Lucas’ı sevdiği ve onun hakkında yalan söylediğini ailesine defalarca söylemesine rağmen ailenin kıza inanmadığı  ve Klara'yı doğru söylediğine dair inandırmaya çalışmaları da aslında ebeveynlerin çocukların söylediklerinde doğruyu ve yanlışı ayıramadıklarını da gösteriyor. 

Bir çocuk ne zaman doğru söyler yada yalan söyler? 
Bunu fark edebilmek çok mu zordur? 
Bu sorularım çocukları olanlara geliyor elbette. Siz çocuğunuzu ne kadar iyi tanıyorsunuz?!

Filmle ilgili yorumlarınızı merakla bekliyorum !
*Daha önceki yorumladığım filmler için tıklayın

14 yorum :

  1. İlginçmiş ama konuyu beğenmedim şöyle ki, çocuk istismarı çok ciddi bir suç ve konu, dünyada çocuk istismarının boyutları FELAKET hale gelmiş durumda, sen de bilirsin Hazel'im bu konuda bloğumda yazılar, çeviriler var. Koca koca milletvekileri (İngiltere'deki olay), papazlar, kardinaller bile bu suçu işliyor, hatta papa özür diledi kilise adına. Uzmanlar bir çocuğun taciz konusunda asla yalan söylemediği ve ciddiye alınması gerektiğini söylüyorlar. Film bunun tam tersini savunur gibi geldi bana, diğer yanda tabii ki iftiraya uğramak kötü bir şey ama şu mühim benim için. Dünyada böyle bir şey olmuş mu? Yani hangi çocuk iftira için tacize uğradım demiş, kayıtlara geçmiş vaka var mı? Çocuklar utançlarından ve korkudan tacizleri söylemeye korkarlar ama durduk yerde kimseye bu şekilde iftira etmezler acaba senaryo yazarı kötü niyetli mi? Yani şimdi bu filmi izleyen polisler, savcılar bundan sonra bu tür vakalarda 'ya yalansa, ya iftiraysa?' diye mi düşünsünler istemiş? Valla çok mu paranoyak oldum bilmiyorum ama geçenlerde hangi ülkeydi unuttum güya sanatçı yaptığı heykel yüzünden 'çocuk pornosu' yapmakla suçlanmış ve söz konusu heykeli kaldırılmış. (ben haberi okudum ve heykelin kaldırılmasına çok sevindim bir yandan da heykeltraş bozuntusunun sübyancı ya da sapık olduğunu düşündüm normal biri böyle bir şey yapmaz çünkü ayrıntıları yazmıyorum tiksinç ama google da bulabilirsin) velhasıl yorumum uzun oldu kusura bakma ama bu tür ciddi suçlarla ilgili film yaparken dikkatli olunmalı. Bence talihsiz bir hikaye olmuş bu. Ha bak koskoca, yetişkin insan olur gıcıklığından iftira atar o tamam ama senarist bir çocuğa bunu yaptırmış..gerçek hayattan alınma değilse çok yanlış...zaten çocuklar hep kurbanlar bir de bu tür şeylerle kamuoyunu yanıltmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediklerine katılıyorum aslında, ancak burada asıl verilmek istenilen mesaj bence insanların doğrudan yada gerçekten çok kulaktan dolma fikirlere daha çabuk inandığı ve hemen birini etiketlemeye olan ihtiyaçları gibi geldi. Filmi izlediğinde zaten bunu açıkça görebiliyorsun, çocukların her zaman doğruyu söylediklerine ben inanmıyorum ama şurada haklısın korktukları için de bazen yalan söyleyebiliyorlar..

      Sil
  2. bence suçlu görmeye,başkalarının günahına bayılıyor yetişkin insanlar,belki de kendilerindeki küçük rahatsızlıkları örtüyor olabilir başkalarının suçu?
    film ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film ilginç izlemeni tavsiye ederim ve çok duygusal ağlamaklı filmleri sevmem aslında :)

      Sil
  3. Bahsettiğin film Hazel, değil mi? Merak ettim, attım hafızaya...

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle izlicem canım .. bloguma uğra sana not düştüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra yorumlarını bekliyorum :))
      Notu gördüm süper ancak bu kadar denk gelir :))

      Sil
  5. Beni çok derinden etkilemişti bu film. Vermek istediği mesajı ağırdan ama güzel ve etkili biçimde veriyordu. Tekrar ve tekrar izlenesi filmlerden biri bence. Senin yorumun sayesinde de hatırlamış oldum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar izleyeceğimi sanmıyorum çünkü çok ağlamıştım :)) M.M'ın bu filmde ki oyunluğunu da çok başarılı.

      Sil
  6. Şimdi sinema dedin.. Bensiz olmaz bilgisayarım 1000 e yakın film var. 3-4 yıldır arşiv yapıyorum. Bu filme hiç rastlamadım. Hemen sinemalara girip puanına yorumlarına baktım. 7.8 lik puanlı bir çok izleyicinin beğenisini kazanmış bir yapım. Ben de izlemediğime göre hemen torrent listesine alabilirim :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wooow 1000 mi bizde de işte hmmm 200 tane anca vardır :((
      Film yorumlarında çoğunluk beğenmişti belki 1-2 kişi olumsuz yorum bırakmıştır. İzledikten sonra ki düşüncelerini de bekliyorum bakalım sen nasıl bulacaksın :)

      Sil
  7. Sanırım çoğu zaman yalana inanıp kendimizi kandırmak daha çok işimize geliyo..
    Çok merak ettim filmi şu okuyamadığım yazılarımı tamamlayayım mutlaka izleyeceğim :)
    Teşekkür ettim boncuk gözlüm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende çok yazı biriktiğine eminim :) hangi bloga girsem bakıyorum Şeyma orada :)

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie