20 Ekim 2014 Pazartesi

Ülkedeki Son Gelişmemeler

Sendromlu bir pazartesiden merhaba,
Ne kadar enerjisi düşük bir yazı oldu daha baştan belli !!!
Bugünlerde hala evde olmadığımız için kendimi  motive edemiyorum yazacaklarıma. O yüzden özensiz ve bu yazı gibi enerjisi düşük olmasın diye bir süredir yazamıyorum. İçimden gelmiyor nedense..
Bir uyku hali, bir bıkkınlık yada adını koyamadığım başka hisler var şu an aslında uyuşukluk belki de tam anlamı…
Günün zaman bulduğum anlarında haberleri okuyor yada izliyorum. Son olanlardan sonra sinirlerim iyice gerildi.
Biliyorsunuz artık birilerine eleştiride bulununca kapınızda hemen polis bitiveriyor. Ben korkmuyorum ama eşim bu konuda ben gibi cesur değil. Facebook ve twitterdan yaptığım siyasi paylaşımlarımı gördüğü an silmekle meşgul. Özel sektördesin bunların elleri uzun işinden mi olmak istiyorsun diyor..
Biraz korkak biraz da haklı olduğunu düşünüyorum….

En son kuklanın konuştuğu Amasya’da mitinge gelenler haremlik selamlıktı. Kadınlar bir yerde erkekler bir yerde ayrı ayrı toplatılmış ne kadar çağdaşça bir hareket!!
Aynı mitinge deniyor ki eeeeyy Amasya halkı ekmeğinizi Suriyeli kardeşlerinizle paylaşmaya hazır mısınız? Eyyy Amasya halkı paranızı Suriyeli kardeşlerinizle paylaşmaya hazır mısınız? Sonra herkes eveeet hazırııııız diyordu !!
Şimdi bunda ne var diyebilirsiniz. Paylaşmak tabiî ki güzel, savaştan kaçan size sığınan insanlara tabiî ki yardım edeceksiniz ancak bunu bir zahmet devlet yapacak, trilyonları çalanlar yapacak, siz koyunlar yüzünden neye evet dediğini bilmeyenler yüzünden önümüzdeki günlerde kdv artacak, ötv artacak, elektrik doğal gaz zaten zamlandı otomatikman her şeye zam gelecek !!
Bu sabah haberlerinde izledim millet vekili maaşı emekli olduktan sonra 14.000 tl’den 15.000 tl’ye yükselecekmiş, hangi emeklinin maaşı emekli olduktan sonra yükseliyor biri bana bunu anlatsın lütfen!!
Hem emekli hem hali hazırda vekillik yapan toplamda 23.000 Tl maaş alacakmış, bu ülkenin öğretmeni, mühendisi, doktoru, hemşiresi, maden işçisi kaç para alıyor biri de bunu izah etsin…
Neyse ülkemin içine sıçtılar, bu gidişatın sonunun iyi olmadığı belli…

Herkese umut dolu güzel günler diliyorum, erken seçim kapıda az biraz düşünelim bu sefer neye oy vereceğimizi !!


10 yorum :

  1. Senin zaten güzel düşüncen sağda sayfanda hep bizi bekliyor..
    Çokk zor zamanlardayız Hazel..
    Haklısın.
    Söyleyecek çok sözüm yok, var da..
    Yok.

    YanıtlaSil
  2. Hazel'im herkesi korkutmaya çalışıyorlar, sindirmek istiyorlar çünkü ÇOK KORKUYORLAR. Her suçlu korkar. İnönü o yüzden bir ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı demişti. Asgari ücret - tam rakamı bilmiyorum- 800 küsur galiba
    öğretmen maaşı desen 1500 filan sanıyorum! Atatürk vekil maaşları öğretmen maaşlarını geçmesin demişti! Emekli mimar, avukat desen 1000'lerde maaş alıyor. Hala millet şu durumda ses çıkartmıyorsa müstahak demektir. :(
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İyi ya güzel yazmışsın . :D Sıkılmadım ben. Ben gündemi bir kere takip edeyim dedim. Sonra sinir hastası olacaktım. Bıraktım gitti. O zaatı dahi dinlemekten nefret ediyorum .Gördüğüm zaman kanalı değiştirmekle meşgulüm. Sosyal medyaya gelirsen aynen siyasi paylaşımlar da yaptırmıyor insanlar. :D Ağır bir sansür ile karşı karşıyayız. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim. Maaş konusuna da gelirsek. Bildiğin gibi işini iyi yapanlara (yandaş diyorum ben bunlara ) maaş zammı yapıyorlar olacak o kadar .:D Millet vekilleri ,yargıtay da kiler ve akademisyenler. Gerçekten iyi iş yapıyorlar (ironi var ha yanlış anlaşılmasın ) Emeğine sağlık güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. hazelcim,
    benim ruh halimin senden farkı yok,her insan gibi tutunmaya çalışıyoruz hayata,prensiplerimize sarılarak.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. ozan doğru söylüyor canım özel sektördeyiz ve paylaşımlarımızı buna göre yapmalıyız ben de aynı fikirdeyim buyuzden hiç bulaşmıyorum..konu taraf ne olursa olsun.. umarım herşey güzel olur

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi düşünen biri daha, ne mutlu bana.

    YanıtlaSil
  7. yaşanan her şey kocaman bir şaka gibi geliyor artık bana:( O kadar saçma ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki biri bir yerden çıkıp şaka yaptıııkkk diyecek gibi değil mi !!!

      Sil
  8. Her geçen gün daha da kötü noktalara sürükleniyoruz. Bir de utanmadan üç çocuk demiyo mu iyice sinirleniyorum.Bu insanlar sağır mı kör mü aptal mı beyinleri mi yok anlamıyorum.Normalde olsa asla hakaret etmem kimseye ama cumhurbaşkanın ağzından hakaret eksik olmuyor ben neden etmeyeyim ki?
    Ayrıca belki bencillik ama ben neden elin Suriyelisine sahip çıkıyorum ki.Banane ne hali varsa görsün hepsi.Sanki bizim milletimiz çok refah seviyesine erişti ya bi diğer ülkeler milletler kaldı.
    Sen önce kendi ülkendeki aç insanlara,emekliye,işçiye... yardım et.
    Kutu kutu paralar nereye gitti? Biri de çıkıp demiyo bu paralar nerde diye. Olay kapandı gitti.Gündem hiç boş durmuyo ki maşallah. Allahlarından bulsun diycem ama kötüye bişey olduğu da yok ki.
    O milletvekillerine yaptıkları zam boğazlarından geçmesin inşallah. İnsanlar asgari ücretle geçinmeye çalışırken yatarak aldıkları o milyarlar haram zıkkım olsun.

    YanıtlaSil
  9. Beyinleri tamamen bloke edilmiş ve düşünmekten kaçınan insanlar türesin istiyorlar. Ama boşa çalışıyorlar. Ülkeden bela ve müsibet eksik olmuyor ! Ben de korkmuyorum. Bunca Müsibet bir ülkenin başına niye geliyor bir düşünülsün! Gözleri kapayıp Vicdanları kilitleriyek Allah tan ne kadar Uzaklaştıklarını gösteriyorlar! Rezillik.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie