28 Ekim 2014 Salı

Yarın Cumhuriyet Bayramı

Merhaba tüm Atatürkçü düşünceye sahip arkadaşlarım.

Yarın Cumhuriyet Bayramı. Yazımı bugünden yayınlamak istedim ki yarın ki standartlaşmış bayram yazısı gibi olmasın.

Sosyal medyada yazdığım, paylaştığım fikirleri gören benim gibi düşünen ve Atatürk gibi düşünen tüm arkadaşlarımın bayramı kutlu olsun.
Görsel buradan alındı

Şu anda yurt dışında gayri Müslimlerin bayram gibi kutladıkları bir etkinlik var. HALLOWEEN ! Yani Cadılar Bayramı. Bizim youtuberlarımızda birbirinden güzel Cadılar Bayramı makyajı yapıyorlar. Bizim gelenek göreneğimiz olmayan bu bayram için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. Eğlence amaçlı kutlanmasına karşı değilim zaten yazımın amacı bu değil. Ancak bizim ülkemizin bizim insanımızın bayramı olan özellikle milli bayramlarımızın ne kadar sönük, ne kadar ilgiden yoksun ne kadar zoraki kutlandığını görünce üzülmüyor değilim.

Videosu çekilmeye “layık olmayan” milli bayramlarımızda belki bu bayram olurda birkaç makyaj youtuberı yüzüne bir ay yıldız çizer … hiç sanmıyorum ya siz?

atatürk-cumhuriyet-bayramı
Görsel buradan alındı

Artık balkonlara, salonlara asılan bayrak sayısındaki azalma peki ? Hiç dikkatinizi çekti mi?! İnsanlar Türk bayrağı asmaya utanıyor yada korkuyor. Sokaklarda yürümeye korkuyor, fikrini hürce söylemeye çocuğuna öğretmeye korkuyor….

Biz ne zaman bu hale geldik ? Bu ülke ne zaman bu hale geldi yada getirildi hepimiz farkındayız. En azından benim okuyucumun farkında olduğunu düşünüyorum !

Umarım kutlayacak nice milli bayramlarımız olur, milli bayram kutlamaya değecek bir vatanımız olur.

Herkesin Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutlarım.
Saygılar, Hazel.

21 yorum :

  1. gitgide daha kötüye gidiyor ülke artık maalesef, ve durduramıyoruz :(
    Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım bizim gibi düşünen daha çok insan vardır...

      Sil
  2. Ağzına sağlık Hazel'im, Cadılar Bayramı ne demek ya!! Hadi yıllardır ABD de, veya Kanada'da yaşayan, eşi yabancı olanlar dolayısıyla yabancı akrabaları filan olanları anlarım artık iki kültürlü olmalarının getirdiği bir özellik diye. Ama Türkiye'de oturan, doğma büyüme Türk, anası, babası 7 ceddi Türk ve Müslüman olan birinin Cadılar Bayramı kutlaması tamamen ÖZENTİ başka bir şey değil, kültür emperyalizmi işte böyle bir şey adama kendi kültürünü, kendi örf ve adetlerini, kendi geleneklerini unutturmak tersine bambaşka kültürleri aşılamak! Böylece kendine yabancı devşirme tipler yaratmak bunun faydası ne olacak? Kendi bayramını kutlamaya burun kıvıracak, cadılar bayramında bal kabağı oyacak!!! Sonra kendi ülkesi ile ilgili hiçbir konuda DOĞRU karar veremeyecek büyük ihtimalle pkk yalakası, ABD yalakası olacak, akil olacak! Yani insanın algılarını bozacaklar ve mutasyona uğratacaklar..başka ülkelere gönüllü kölelik yapmak için kültür emperyalizmi şarttır....bak ekranlarda bir şeye şaşırınca
    Amerikalılar gibi "wooowww" diyenler. Peki elin Amerikalısı bir şeye şaşırınca "amaniiiii" veya "vay canına" diyor mu? Demez o sana kendi kültürünü, kendi dilini dayatıyor, sen ona dayatamazsın.

    kusura bakma çenem açıldı bu konu benim bilirsin çok önem verdiğim bir konu ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak iyi yakalamışsın bende arada woow diyorum aklıma yabancı menşeiili olduğu gelmiyor bile sanki kendi dilimde var o kadar işlemişler...
      Bizimkilerin yaptığı eğlence amaçlı ama gerçek anlamda cadılar bayramını kutlayan var mıdır bilmiyorum :)
      Kendi bayramını bilmeyen, 29 Ekim 30 Ağustos'u bilmeyen öğrenmeye çalışmayan bir nesil var şu anda onlara göre hayat toz pembe Amerikan rüyası yaşıyorlar sanırım :) akılları başlarına gelir mi bilmem :)

      Sil
  3. gerek dini; gerek milli bayramlarımızın hakkıyla kutlanmadığı konusunda ben de katılıyorum düşüncelerine hazelcim...
    yalnız sana 1 konuda katılmıyorum daha doğrusu şu şeklide açıklayayım:
    çocuk eve gelip ''anne yarın tören var sabaha hazır olmamız lazım'' dediğinde anneler babalar
    gitmeyiver ne olacak???
    amaaannnn dikilip duruyosunuz başka bişey yaptığınız yok
    güneşin altında öldü bitti çocuğum diye diye milli ruhu öldürdüler ben buna inanıyorum..
    çünkü onlar yani ebeveynler de bu milli ruha hiçbir zaman sahip olamamışlar olsa sonuç böyle mi olurdu??
    3 haftadan beri ara ara hastanede yatıyorum...
    ve çocuklarım her yanıma geldiğinde okullarında kutlama olmamasına rağmen nerede kutlama varsa katılmaları konusunda uyarılarda bulunuyorum..
    elbette çocuklarımın bu uyarılara ihtiyacı yok..onlar eşim ve benim çocuklarımsa zaten giderler..ama işte boş bırakmaya; zafiyet göstermeye gelmiyor.çünkü düşman-düşmanlar uyuymuyor ve bizlerin yapmaya üşendiğimiz şeyleri onlar görev addedip hemen o boşlukları dolduruyorlar ve işte günümüzde de sonuç bu !!!
    çok üzülüyorum çoookkkk !!!
    yolun sonu bana artık görünmüyor; kahroluyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten öyle çocuk aileden bir şey göremeyince ne yapsın, aileler bayramı tatil olarak görüyorlar ..
      eskiden ben çocukken babam beni her milli bayramda stadyuma götürürdü, sonrasında caddedeki kutlamalara katılırdık evimize dönerdik çok güzel hatıralar kaldı aklımda... şimdi tv bile kutlama yok!

      Sil
  4. Cumhuriyet bayramı töreni ve kutlamaları izmir marşı minikler.
    http://www.youtube.com/watch?v=ln-mcrcdptq

    YanıtlaSil
  5. Dini bayramlarımızda olduğu gibi milli bayramlarımızı da kutlamayı bilmiyoruz. Bayram diye yapılan tatiller anlam ve önemi kavramaktan çok "ulan yarın 12 ye kadar yatarım, keyfime bakarım modda oluyor." Umuyorum ki ve diliyorum ki bugün bunun miladı olur her dini, milli bayramda bunu umuyorum ama olana kadar umacağım herhalde, bugün bu ülkede yaşayan her türlü din, dil, gelenek, görenek, yaşayış, inanış için kardeşlik ve güzelliklerin başlangıcı olur. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlara bir yönden hak veriyorum çünkü çalışma saatleri yurtdışında ki gibi değil ki resmen sömürülüyoruz bir bayram oldu mu hemen akla bugün yatarım fikri geliyor ama yanlış tabiki :(

      Sil
    2. Hazelcan yurtdışında calisma saatleri nasıl bilmedigimden soruyorum ornekkeyebilir misin?

      Sil
    3. mesela Hollanda'da sat 5 oldu mu dükkanlar kapanıyor :)

      Sil
    4. O da kotuymus beee :))) ne zaman alisveris yapcaz :)

      Sil
  6. Gittikçe batıyoruz. Ama inşallah yarınlar güzel olur. Ve Cumuriyet bayramımızı en içten dilkelerimle kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen gün facebookda gördüm oda tv yayınlamış artık resmi nikahlarda cami de kılınsın diyorlar bakalım daha neler göreceğiz...

      Sil
  7. Kuzum bugün okudum ve ağzım açık kaldı :) Aynı düşünmüşüz de sanki sözleşmişiz gibi birebir aynı düşünceyle yaptım youtube.ta alnıma ay yıldız makyajını.. Gerçekten dediklerinin hepsine birebir kelimesi kelimesine katılıyorum. Aynı senin gibi düşündüm de yaptım videomu ve yazını okuyunca cidden benim gibi düşünen biri var diye inanılmaz mutlu oldum :) Başka da ay yıldız yapan göremedim Hallowen makyajlarındaki zombi ve cadı makyajlarından.. Ellerine sağlık! Harika bir yazı! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende senin IG paylaşımını görünce şok oldum :)
      ben kimse çıkmaz sanmıştım ama beni yanılttın ve çok mutlu ettin :)

      Sil
  8. Düşündüklerimi dile getirmişsin resmen. Elin amerikalısı göğsünde bayrağı sabahtan akşama havai fişeklerle 4temmuzu kutlarken bir de bize bak...
    Bu arada ödül verdim sana :) http://moryolculuk.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulu-aldm-ki-ben.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçenlerde bir spor kulübü maça Atatürk yazılı formayla çıktı diye ceza aldı !! Biz artık bayrak asmaya korkar olduk ...

      Sil
  9. hazel,
    ne güzel bir konuya parmak basmışsın,
    hayata yön veren insanlar,yani anne babalar vazgeçerse saygıdan çocuklar devam etmeyecek hiç bir şekilde!
    başka yola girmiş bir topluluğuz,gıkımız çıkmadan

    YanıtlaSil
  10. yzdıkların çok doğru tüm bunlara inat ben çocuklarıma elimden geldiğince kutlamasını öğretiyroum herkeste öğretsin andımıza kadar hepsini okusunlar evlerinde tum bu olanlara inat daha bir hırsla aşılıyorum cocuklarıma her detayı tek amacım vatanlarına sahip cıkan evlatlar olmalı yoksa onların zamanına bu gidisatla ülke denen birsey kalmayacak hepimiz malesef karamsarız

    YanıtlaSil
  11. Ilerde nasipse cocugum olursa muhtemelen o zaman unutulmus olan andimiz istiklal marsi vb.milli birlik ve beraberligimizi asilayacagim insallah..

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie