22 Nisan 2015 Çarşamba

Günlük Hayattan Kesitler #19 | Bitmek Bilmeyen Ev İşleri


Ev işleri !!

Çamaşırı, bulaşığı, ütüsü, toz alması, süpürmesi, yıkaması paklaması … insanın hayat enerjisi alan tüm zamanını öldüren o ev işleri artık benim için çok daha zor !
Önümde kocaman bir göbüş, içinde kıpır kıpır oynayan, bazen parende atan, bazen şpagat açan minik bir can varken hiç de kolay değil J

1-2 aydır evi zaten Ozan süpürüyor, bulaşık makinası yerleştirme işi de ona ait, ayda bir ablada geliyor komple temizlik yapıyor ama günlük yemek yaparken çıkan bulaşık, ufak tefek banyo temizlikleri ve bunun gibi 2-3 dakikalık işler için ayakta kalınca hemen belim ağrıyor… Neyse ki son 6 haftam çok az kaldı biraz daha sabır sonrasında minikcanım yanımda olacak ve her zorluğu unutacağım.
Günlük Hayattan Kesitler #19  Bitmek Bilmeyen Ev İşleri

Geçen hafta annem buradayken her şey ne güzel mis gibiydi J 1 ay sonra tekrar gelecek Allah’tan J Annem buradayken minikcanın giysilerinin bir çoğunu yıkadı, ütüledi.
6 aylıktan sonrakileri sona bırakmıştık ki dün onları da dayanamadım yıkadım. Sonra gördüm ki bunları ütülemem şu an imkansız J Kayınvalidem karşı apartmanımda oturuyor bilenler bilir, çağırınca gelip onları ütüledi, kendi aldıklarını da getirdi onlarda yıkandı bu akşam ütülenecek !! Ütü ütüüüü minicik minicik kıyafetler ütülenmesi çok daha zormuş J

Geriye yıkanacak nevresim takımları gibi şeyler kaldı onlarda yavaş yavaş olur…
Bugünlerde günler bebiş hazırlıklarıyla geçiyor. Cuma günü sağlık ocağına gideceğim. Sağlık bakanlığı hamişlerin en 5 kez sağlık ocağına da gitmesini istiyormuş, 30 kez aradılar hamileyken, ne zaman gelebilirsiniz diye dedim zaten tüm testlerimi, tahlillerimi, kontrollerimi hastane de yaptırıyorum. Yok illa bakanlık istiyor şöyle gelin böyle gelin en son doktor aradı J Hazel Hanım sanırım işten izin alamıyorsunuz siz gelin ben size o gün için rapor yazayım dedi ! Bende şimşek çaktı aaa tamam o zaman yarın Perşembe 23 Nisan’dan dolayı iş yok, cumaya ordayım dedim J böylece toplam 4 gün tatil yapmış olacağım.

İşte böyle blogcanlar J hepinizi öpüyor minikcanım için dualarınızı bekliyorum :**



18 yorum :

  1. Az kaldı canım, dikkat et kendine. Bu minik kıyafetler ne kadar güzel duruyor.Onları ütülemek bile zevklidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zaman azaldıkça bende biraz panik olmaya başladım :))
      minicikler ama zaman alıyorlar Esra vallahi bizimkiler daha kolay ütüleniyor :)

      Sil
  2. Bu aralar uzaktım bloglardan seni de tebrik edemedim canım :) hayırlı olsun. Ne güzel telaşlar öyle minicik kıyafetler her zaman işleri daha zordur, fiyatları bile minicik olmalarına oranla daha pahalılar üstelik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekrar hoş geldin o halde :)
      teşekkür ederim Nisacııım, Allah sana da nasip etsin inşallah :)

      Sil
  3. Kolay gelsin canım, maşallah çoğu gitmiş azı kalmış zaten. Yakınlarda büyüklerin olması da çok iyi bence, özellikle de bebek doğduktan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, annemler de Esk'den gelecekler zaten 1-2 ay kalırlar sonrasında ben işe döneceğim :(( bebişime kayınvalidem bakacak :)

      Sil
  4. Bide sen bebekten sonraki ev işlerini gör neyse gözünü cok korkutmayım :) az kaldı az tatlı telaşlar bunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. az çok tahmin ediyorum :) ne yapalıııım artık olcak o kadar :)

      Sil
  5. kötü niyetli düşünmek istemiyorum ama aile hekimleri kişi sayısına göre para alıyormuş diye duydum, bu kadar ısrarcı olmalarının maliyetle bir ilgisi olabilir mi ki?? devir çok değişik malum. iyiniyet en azından işini doğru düzgün yapmak bedava olmuyor mu acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aklıma gelmemişti vallahi :)) sen söyleyince olabilir diye düşünüyorum, ancak ofisten de arkadaşlar evet bizi de aradılar falan dediler, her aşı zamanı arıyorlardı zaten, özellikle bebek doğduktan sonra kapıya kadar geliyorlarmış :)

      Sil
  6. Allah kolaylık versin canım benim yolun sonundasın inşallah bugünlerde geçer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım sanada Allah kolaylık versin :))

      Sil
  7. Tek diyebileceğim Allah kolaylık versin..

    YanıtlaSil
  8. Kıyamamm. Allah kolaylık versin sana. Raporu da kaptın iyisin :)

    YanıtlaSil
  9. Böyle zamanlarda yardımcı olacak birine daha fazla ihtiyaç duyuyor insan.
    Allah kolaylık versin insallah hayırlısı ile bebeğini de eline almayı nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  10. Evet cnm o yeni ckti glba hmlykn baya bi gozetim altna aliyo sglik ocklri:) Allh kolylk vrsn cnm ins mnkcnn sglkla glck gcick bnlr.cok.az kldi dyan cnm dualrmz seninle tmz klpli gzl insn drt gzle sglikla bkliorz minikcani!:))♥

    YanıtlaSil
  11. Ne guzel bir uğraş bebek kiyafeti yikayip utulemek. Ben hayatimda ne kendim icin ne de baska bir sey icin utu yapmadim. Ilk kez bade icin utuyu elime almistim. :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie