22 Haziran 2015 Pazartesi

D&R Kitap Alışverişim | Acımasız (The Reckoning) ve Öksüzler Treni (The Orphan Train)

Dün kızımızın yarı kırkı vardı. Ben pek inanmam böyle eski adetleri falan da sevmem ama teyzemler annemler olur mu hiiiç aaaa aaa dediler !!

Yarı kırkda ne yaptık onu aile bloğumda anlatacağım bu yazıda o gün gittiğimiz Ümraniye Meydan D&R’dan aldığım 2 kitabı göstereceğim.

İlki Acımasız (The Reckoning) isimli Jane Casey kaleminden çıkmış cinayet, polisiye romanı.

İkincisi ise Öksüzler Treni (The Orphan Train) isimli Christina Baker Kline kaleminden çıkmış roman.

D&R Kitap Alışverişim | Acımasız (The Reckoning) ve Öksüzler Treni (The Orphan Train)



Dün akşam Öksüzler Treni’ne başladım. İdil’den zaman bulduğum anlarda 15-20 sayfa da olsa okumaya çalışıyorum. En azından emzir uyu döngüsü arasında kendime de bir nevi zaman ayırmış oluyorum.

Roman gerçek bir hikayeye dayanıyor. Biraz üzücü bir roman, öksüzlerle ilgili, aile dramlarıyla sizi çok derinden etkileyecek bir hikaye. Okuduktan sonra mutlaka görüşlerimi paylaşacağım, okumuş olanların yorumlarını da bekliyorum.

Hepinize güzel haftalar diliyorum :**

14 yorum :

  1. Bebeğin kırkı çıktı lafını ta çocukluğumdan beri duyarım...ama yarı kırkı diye bir şey ilk kez duyuyorum :) şu aralar bir dolu yeni şey türedi baby shover vs. bence hanımlar bir araya gelecek bahane arıyorlar:)
    maşallah güle güle büyüsün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. varmış ablacım bende hiç bilmem böyle şeyleri :) ne varsa annemlerin zoruyla yapıyorum kıramıyorum onlar çok daha hevesli oluyorlar :)

      Sil
  2. Bu yorucu döngüde okumaya fırsat bulman çok güzel. Ama acaba daha neşeli şeyler mi okusan Hazel? Ben çok etkilenirim okuduklarımdan. Yeni bebeği olan bir anne olarak öksüzlerle ilgili bir şey okuyunca sen de etkilenebilirsin belki. Sonra süt durumlar falan... Neşeli şeyler iyidir, mesela ilk aklıma gelen Gülse Birsel'in kitapları. Okuyalı çok oldu ama çok eğlenmiştim. Bir de Zeki Kayahan Coşkun'un bazı kitapları var, onlar da çok iyi kafa açıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru diyorsun bende akşam okurken niye böyle üzücü bir roman aldım diye düşündüm ama çok da merak ediyorum dayanmadım diyebilirim:)

      Sil
  3. Güzel kitaplar ikisi de iyi okumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) kitaplar için olumlu yorum duymak güzel oluyor

      Sil
  4. hangi kitabı alacağına ya da okumak istediğine neye göre karar veriyorsun, merak ettim ?? :) Ben kitap seçerken çok zorlanıyorum. Klasikler hariç genelde tavsiye üzerine kitap alırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğum tarz genelde aynı, polisiye cinayet yada dram o yüzden aşk romanlarını yada böyle eğlenceli tarzda kitapları gördüğüm gibi geçiyorum. okuyacağım tarzda ki kitapları önce kapak sayfasına sonra arkasında ki kısa tanıtıma göre değerlendiriyorum. sonrasında da ilk bir kaç sayfayı okuyorum. ilk sayfalarda kitaba alıştıysam alıyorum yok alışmadıysam bırakıyorum. birde kitabı koklarım :) bazı kitaplar çok kötü kokuyor :))

      Sil
  5. İkisi de güzel kitaplara benziyor keyifli okumalar diliyorum efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) daracık zamanda keyfini çıkaracağım inşallah :)

      Sil
  6. kitaplar cok guzel buarada iyi keyiflemeler bide kudugunuz bölumden memnunmusunuz merak ettim :) -eminmetin.com.tr

    YanıtlaSil
  7. Polisiye okumaktan sıkılmış biri olarak yeni arayışlar içine girmiştim zaten :) Öksüzler treni'ni bir ara okuyacağım. Listeye dahil ediyorum :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie