7 Temmuz 2013 Pazar

Okunmayı Bekleyen Kitaplarım

Merhabalar,

Herkese güzel pazarlar :P saat olmuş 20.30 pazartesi yaklaşmış nasıl bir dilekse artık :) Pazar geceleri yapılacak en güzel şey bence ya film izlemek ya da şöööyle güzel bir kahve alıp sevdiğiniz bir romanı okumak... Açıkçası ben ikisini de yapıyorum eşimle filmi izleyip sessiz bir yere çekiliyorum ve yeni dünyalara açılıyorum...

Öncelikle daha önce yazısını yazmış olduğum Dan Brown'dan Inferno'yu (yazısı için tık tık) bir çırpıda okudum bitirdim herkese tavsiye ederim.
Genellikle alışveriş yapmak için gitmiş olduğum büyük marketlerdeki kitap reyonlarına gitmeden, oradan 2-3 kitap almadan çıkamıyorum... Saatlerce o kitap senin bu kitap benim arar dururum (ki bu durumdan eşim hiiiiç de memnun değil çünkü beklemek zorunda kalıyor !!)


Bundan bir kaç ay önce aldığım bir iki kitap var sizlere onları tanıtmak istedim belki konusu hoşunuza gider siz de okumak istersiniz ...




İlk kitap Karen Change'den Karanlığa Dokunmak isimli roman. Daha önce de Fallout 3 oyun inceleme yazımda da dediğim gibi ben zombili, vampirli dizilere kitaplara bayılırım hemen izlerim ya da kitabını alır okurum. Tabiki Stephen Meyer'den Alacakaranlık serilerini okudum bayıldım, filmleri kitabı daha önce okuduğum için tabiki beklentimi karşılamadı ama yinede sevdim.  Neyse biz şimdi diğer kitaptan bahsedelim 


Kitabın orijinal adı Touch the Dark bizimkilerde Karanlığa Dokunmak olarak direk çevirmiş.
Yukarıda gördüğünüz serinin ilk kitabı.
Arkadaki özetten alıntı yapalım ...
Cassandra Palmer geleceği görebilmekte ve ruhlarla iletişim kurabilmektedir; yetenekleri onu ölümlülere ve ölümsüzlere karşı çekici yapmaktadır. Ölülerin hayaletleri genellikle tehlikeli değillerdir; sevdikleri şey konuşmak…hem de çok konuşmaktır.

Her duyarlı kız gibi, Cassie de vampirlerden uzak durmaya çalışmaktadır. Fakat üç yıl önce elinden kaçtığı kana susamış mafya üyesi intikam duygusuyla Cassie’yi tekrar bulmuştur ve korunma için onu Vampir Senatosu’na dönmeye zorlamıştır.

Ölümsüz senatörler ona karşılıksız yardım etmemektedirler ve Cassie kendisini senatonun en güçlü üyelerinden biri olan baştan çıkarıcı, usta vampirle çalışırken bulur. Ama vampirin istediği bedel Cassie’nin vermek istediğinden fazla olabilir…
Bu kitabı bu ay okumayı planlıyorum ama tezimle alakalı düzeltmelerim var umarım zaman bulurum!

İkinci kitabın aslında 15-20 sayfasını okudum çok akıcı gelmedi biraz zaman geçti ve kaldığım yerden devam edeyim dedim ama konuyu bile hatırlamadım o yüzden sakin bir zamanda en baştan okuyacağım.

Üzerinde kocaman 9.90 TL etiketi de çıkmak bilmedi kapağı da yırtmak istemediğimden çıkarmadım. Yoksa kitap üzerinde etiket bulunmasından hiç hoşlanmıyorum!
Harlan Coben'in bir çok kitabını okudum ve sevdiğim bir tarzı var ama golfden pek anlamam ve sevmem belkide bu romanı bu yüzden beni çok açmadı...
Arkadaki özetten alıntı yapalım ...
Hepimizin geçmişe dönüp düzeltmek istediği hataları, herkesten sakladığı sırları vardır. Hepimiz bazen sevdiklerimizi çirkin gerçeklerden korumak için yalan söyleriz. Ancak bir ailenin mutluluğu karşılıklı yalanlarla örülü bir oyundan ibaretse, eninde sonunda gerçekleri anlatacak birileri mutlaka çıkar.
Yirmi yıl önce, kazanmasına kesin gözüyle bakılan bir turnuvayı son anda kaybeden ve hayatı bir daha asla eskisi gibi olamayan Jack Coldren, yıllar sonra aynı yerde, aynı turnuvada finale kadar yükselmeyi başarmıştır. Ancak unvanını son kez olsun geri alıp, geçmişiyle hesaplaşmasına ramak kalmışken oğlunun kaçırıldığı haberi gelir. Eski bir dostun yardım çağrısına kulak tıkayamayan Myron Bolitar kayıp çocuğun izinde, yüksek sosyeteden ucuz kenar mahalle otellerine kadar uzanan; zenginler, katiller ve yalancılarla dolu bir çemberin içinde bulur kendini. Çember daraldıkça en karanlık sırlar ortaya çıkacak, zamana karşı nefes nefese bir mücadeleye girişen Myron Bolitar bu kanlı oyunun kurallarını yeniden yazacaktır.
Okunmayı bekleyen 2 set toplamda 12 tane de Cumhuriyet Tarihi kitabım var bakalım sıra ne zaman gelecek… Siz bu aralar neler okuyorsunuz, tavsiyeleriniz neler daha çok aksiyon ve polisiye önerirseniz sevinirim çünkü aşk romanları beni çok açmıyor.
Yorumlarınızı bekliyorum..

Sevgiler, Hazel.

2 yorum :

  1. Selamlar,
    Ben de inferno yu henuz bitirdim. Yarim biraktigim iki kitabi bitirmek istiyorum bu ay. Bu arada benim esim de benim bitmeyen kitap arayislarim sirasinda epey bekliyor ve tabi ki bu durumdan memnun degil :)) buyuk marketlerden kitap almadan cikamayanlardanim ayrica ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) kaderlerinde hep beklemek var onlarında diyorum beni bırak 2-3 saat sonra gel al :) kitapları yarım bırakmayı sevmiyorum bende ama bazen çok sıkıcı olabiliyorlar :)

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie