11 Kasım 2013 Pazartesi

Atatürk ve 57. Alay / Be Hey Dürzü ile Akit'e Cevap

Merhabalar,

Ülkemizde gün geçmiyor ki gündem değişmesin, değiştirilmesin! Ortaya birkaç saçma sapan laf atılıyor ki gözümüz dönsün ana konudan uzaklaşalım! Konu malum herkes biliyor kız erkek meselesi bu konuyla ilgili belki daha sonra konuşuruz günün konusu bu değil konumuz milli bilinç, konumuz Anafartalar !

Yer : Arıburnu
Yıl: 1915

İngiliz, Anzak ve Fransız birlikleri 25 bin kişilik büyük bir kuvvetle, 25 Nisan 1915 sabahı Arıbur­nu'nda karaya çıktı ve Conkbayırına doğru yola çıktı.

Kurban bayramının ilk günüydü bir yandan Kuran okunuyor bir yandan da herkes birbirleriyle bayramlaşıyor helalleşiyordu… Ve gün doğarken savaş başladı !

57. Alay, 10'ar kişilik gruplar halinde düş­man siperlerine saldırıyordu. Ve düşman Conkbayırı ya­maçlarından hızla Arıbur­nu'na kaçıyordu. Aynı gün düşman binlerce ölü bırakarak çıkarma yerine kadar geri çekildi.


Görsel buradan alınmıştır


57.Alay gruplar halinde düşman siperlerine saldırıyordu, mermilerinin sonuna geliyorlardı…
Anzak askerleri Arıburnu’na çıkıyordu. Türk erleri, Anzak askerleri önünden hızla Conkbayırı’na doğru tırmanıyorlardı.  İşte bu esnada neferlerin önlerine Yarbay Mustafa Kemal çıktı.
Özellikle cephanesi biten kaçan askerlerin önüne çıktı Mustafa Kemal ve sordu;
“Niçin kaçıyorsunuz?”
“Efendim düşman!” dediler.
“Nerede?”
“İşte!” diye 261 rakımlı tepeyi gösterdiler.
“Düşmandan kaçılmaz!”
“Cephanemiz kalmadı” dediler.
“Cephaneniz yoksa süngünüz var!”
Ve onlara bağırdı,
“Süngü tak ve yere yat!”
"Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimizi başka birlik ve komutanlar alacak”.




Görsel buradan alınmıştır

Askerler Mustafa Kemal’in bu dediğini ikiletmedi bile, çünkü O’na inanmışlardı.
Tepeden üstlerine süngü ile yağan Türk askerlerini gören Anzak’lar ya kaçtı yada orada delirdi çünkü bu inanılacak bir şey değildi !
Bu zafer böyle kazanıldı, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk Askeri sayesinde! 

Şimdi diyorlar ya RTE için 2. Atatürk yada padişah gerçi peygamber bile diyen de var. Hadi bakalım bir savaş çıksa ki çıkarmak için can atıyorlar desin bakalım ben size ölmeyi emrediyorum giden olacak mı kendi çocuğunu askere göndermeyen birinin sözü ne denli inandırıcı olacak !

Utanma arlanmaları yok onu anladık zaten ama bu yapılan terbiyesizlik yanlarına kar mı kalacak? Bilenleriniz vardır Akit Gazetesinin yaptığı rezilliği sosyal medyadan okumuşsunuzdur.. 

Yıllar önce Neyzen Tevfik'in Atatürk düşmanlarına seslendiği şiirle cevap vermek isterim

Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın
Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet
İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...

 Saygılar, Hazel



12 yorum :

  1. Yaaa söyleyen ne güzel söylemiş işte.. Taa o zamanalrdan ama şimdi ayyuka çıktılar..
    Bir tarih böyle yazılmış bir zafer böyle kazanılmış. Vatan millet sevgisiyle iman gücüyle. Ama bu dürzüler ne zannediyorlar da böyle davranmaya devam ediyorlar..
    Gitmez gitmez bu devran böyle gitmez de ne zaman. Çoluğumuz çocuğumuz bari huzur içinde yaşadın başka birşey düşünmüyorum artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Millet uyuyor sanki dağıttıkları kömürün makarnanın içine morfin katmışlar uyuşmuş millet uyanmadan çok zor geleceğimden korkmuyorum desem yalandır !

      Sil
  2. Sevgili Hazel Hanım, ben de Eskişehir'liyim ve en az sizin kadar tepkiliyim bu insanlara.. Bu arada 153. izleyindim belki hatırlarsınız, bloğuma da bekliyorum, Eskişehir'liler destek olalım birbirimize, daha sı bizler görüşümüzle birliğimizi gösterelim ki, zayıf halkalar olarak bizi görmekten vazgeçsinler. Yalan da söyleseler birbirlerini desteklemelerini hayretler içinde izliyorum çünkü. Bizler belki de ne kadar birlik olduğumuzu bu tarz insanlara yansıtamadık. Ondan sonra SIFIR TARİH BİLGİSİ ne sahip insanlar sa bizleri ezip yorma, üzme dahası; GELECEĞİMİZİ karartma girişiminde bulunuyorlar. Sonumuz hayırlı olacak, asla bilgili ve bilgisiz aynı kefede olmayacak buna inancım sonsuz ve dileğim, içten duam bu yönde. Sevgi ve Selamlar Eskişehir'den...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bloğunuzu en kısa sürede güzelce gezeceğim :) Güzel yorumunuz içinde teşekkür ederim. Tarih bilgisi olmayan bu insanlar tarih yazıyorlar ama tarih bu yaptıklarını unutmayacak ! zihniyetleri hep bel altına çalışıyor herkesi kendi karanlık dünyalarına çekmeye çalışıyorlar inşallah hep beraber karşılarında duracağız :) Memleketime selamlar olsun ...

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş, emeğine sağlık canım.
    Bu yobazların soyu ne zaman tükenecek merak ediyorum. Çok sevdikleri diktatör Atatürk'ün sayesinde seçildi. Yoksa o fakir ve görgüsüz ailesi Osmanlı soyundan bile olmadığı için zor görürdü o mevkiyi. Bunu da göremeyecek kadar körler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soysuzlar !! Adam ali kıran baş kesen ne dediyse yaptırıyor önümüzde ki seçimlerde sandıkta görev almak istiyorum neler dönüyor acaba !! Oğlu 6. gemiciği aldı hangi parayla ?? Bunun hesabını sormayan bu halkında ......

      Sil
  4. Ben de Hataydayım Eskişehir vs hiç farketmez yeter ki görüşlerimiz ortak olsun. Hazel emeğine yüreğine sağlık. Öyle bir manşet veren gazetenin yayınlanması utanç verici. Atamızı inkar etmek ne hadlerine. Bu ülkenin aydınları, onun boşluğunun büyük olduğunu, Fikirlerini, yaptırımlarını en üst değer de görmeye devam edecek. İstedikleri kadar gündemi değiştirip yasaları değiştirsinler, biz illede vatan, millet, bayrak diyeceğiz ve Atamızın izinden gideceğiz. Meydanlarda daha da çoğalacağız. Birilerine rahatsızlık veriyorsa bu vefa yoksunu olduklarındandır. Biz yediden yetmişe mavi gözlü kahramanımıza müptela hepte öyle olacak sonsuza kadar ona olan sevgimiz saygımız bağlılığımız bitmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğiniz gibi olur ben umutsuzluğa kapılmak üzereyim kimse mi haber yapmaz bu olayı bu ülkenin cumhuriyet savcısı nerede bu terbiyesizliğe nasıl göz yumarlar anlamak istemiyorum...

      Sil
  5. Buda cok guzel bir yazi olmus agziniza saglik. Sizi takibe aliyorum . Iyiki bulmusum bu blogu
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) bende sizinkine uğradım iyi ki de bulmuşsunuz beni bende sizi bulmuş oldum Hollanda maceralarınızı okumak için sabırsızlanıyorum :)

      Sil
  6. Eline sağlık Hazel'ciğim....valla ben bazen düşünüyorum Atatürk'e kin duymak, kötülemek, çamur atmak, iftiralar atmak için nasıl bir kafa yapısına sahip olmak gerekir diye, aklım almıyor herhalde bunlar olsa olsa filmlerdeki yaratıklar, Yüzüklerin Efendisi'ndeki ORKlar, Viking efsanelerindeki troller gibi canavar, cüce yaratık kafa yapısında olmalılar. Dünya hayran Atatürk'ümüz dünya hayran! Onun yaptığı bu mücadele, başta İndria Gandhi pekçok Afrika sömürge ülkesinin liderlerine örnek olmuştur, onun sayesinde 'Türkiye diye bir ülkede bir kahraman çıktı, ülkesini 7 düvele karşı savundu korkmadı ve başardı biz de başarabiliriz' diye...Atatürk'ün kıymetini bilmeyen, hele hele kötüleyenlerin Allah misliyle cezalarını versin ve veriyor da işte görüyoruz 2. Atatürkmüş PÖHHH...herkes hırsızlıklarıyla, ihaleye fesat karıştırmasıyla, diktatörlüğüyle, kendi ordusunu içeri tıktırıp, terörislerle pazarlık yapan bir hain olmasıyla KÖTÜ olarak ve lanele anacak...onu alkışlayanlar sadece hain ve cahiller..hırsız çetelerinin etrafında mutlaka onlara arka çıkan hırsızlar olur..ama şimdi yalakalarına da birer birer tekmeyi vuruyor sonunda tüm kötü adamlar birbirini vurmaya başlarlar ....

    eline sağlık tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son zamanlara kadar birbirlerinin .ıçlarından ayrılmıyorlardı hemen bir çıkar çatışması nelere sebebiyet verdi şimdi de arkasında duranların elbet bir çıkarları söz konusu aksi halde yaptıkları tüm bu hırsızlıklara karşı nasıl sessiz kalabilirler...

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie