12 Mayıs 2014 Pazartesi

Nerelerdeydim Neler Yaptım İlk Durak Eskişehir

Merhaba arkadaşlar,
Blog dünyası insanda alışkanlık yapıyormuş 1 hafta ayrı kaldım ama gerçekten özledim. Her fırsatta internete girip yorumları yayınladım, tek tek cevap yazamadım ama genel anlamda hepinize çok teşekkürler.

İstanbul’dan öncelikle Eskişehir’e geçtim. Ailemle bol bol zaman geçirdik, annem ve kuzeniyle bol bol Adalar’da buluşup çay içtik sohbet ettik, ananemlere gittik, sonra hamama gittik J


Biliyorum ki tüm izleyicilerimin instagramı yok o yüzden birkaç fotoğraf da oradan gösteriyorum…

Eskişehirde ilk sabah

Annem eve geleceğimi duyar duymaz en sevdiğim şeyden yani zeytinyağlı yaprak sarmadan yapmış yanına da limonlu çayımızı alıp mideye indirdik J
Eskişehirde ikinci gün

Eskişehir’de Özel Sakarya Hastanesinde bir de kulak muayenesi oldum. Özel sigortam ayakta tedaviyi karşılamadı :)))) instagramdan sormuştum karşılar mı diye sizlere de hatırlarsanız … Neyse ki SSK’dan yararlanabiliyorum, kulak & boğaz röntgen ve ultrasonu, kan tahlili, ses ölçümü ve buşon temizliği için yoksa oldukça yüksek bir meblağ ödeyecektim. Sonuç itibariyle 60 tl verdim hepsine J
Bu arada buşon ( halk tabirinde kulak kiri olarak geçmekle beraber yanlış bir tanımlama) bende buşon oluşma her banyo sonrası kulak çöpleriyle kulağımı temizleme sonucu pamukçukların kulakta toplanması olmuş J enteresan yahuuu öğrendiğim diğer şey kulak çöpü diye satılan şeyler aslında göbek temizleme çubuğuymuş bu daha ilginç değil mi Bu da ses ölçüm zagavingom hiçbir şey anlamam eğrilerde bir tuhaflık var sanki sağ daha kapalı ama önemli bir şey yokmuş J

ses ölçüm testi

Kulak ve boğaz ağrım için İstanbul’da doktorun verdiği antibiyotik hiçbir işe yaramamış hala ağrıyan kulağım için soğuk algınlığı ilacı içiyorum 1000 mg lık koca kutu antibiyotiğin yapamadığını bir kez içtiğim soğuk algınlığı ilacı iyileştirdi, her doktor farklı bir tedavi sunuyor insan kime inanacağını şaşırıyor. Doktor bey amcanın eşi ile annem arkadaş çıkınca daha bir ilgili baktı sağ olsun röntgen ve ultrasonlarda boyun düzleşmem olduğu ve bununda kulak ağrısı yapabildiğini öğrendim. Şimdi fizik tedaviye başlayacağım. Ben inatla doktor ben amca boyun düzleşmesi ile ne alaka kulak ağrısı diye sorunca kaç yaşındayım kızım yıllardır onca insan nasıl yanlış ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldı bir bilsen şaşarsından girdi anlattı da anlattı. Dedim ya bir soğuk algınlığı başıma neler açtı doktor bey amca sağ olsun 1 tek ilaçla ağrılarımı geçirdi içtiğim koca bir kutu antibiyotik de boşa gitti !!!

babamla selfie çekmece

Memleketim daha bir güzelleşmiş, yeni yerler açılmış. Doktorlara Watsons gelmiş mesela ben yeni gördüm. Bu arada Espark Gratis’e gittiğim gün hala Wet’n Wild gelmemişti belki şimdi vardır görevli bir iki güne gelir demişti geldi mi haberi olan var mı?


eskişehir adalar annemle ben

Bu arada benim sahte takıya karşı alerjim var boynumda ki takıyı da Doktorlar caddesinden aldım. Birkaç şey daha aldım onları da bir başka yazıda gösteririm. Dediğim gibi alerjim olduğundan sadece 1-2 saat takabiliyorum ama olsun hevesimi aldım.

Az da olsa memleket havası aldım oooh mis gibiydi daha çok kalsaydım Eskişehir’li blogger arkadaşlarımla da buluşmak isterdim ancak kısmet olmadı L umarım bir sonraki sefere şimdilik böyle tekrar görüşmek üzere sevgiyle kalın J

22 yorum :

  1. Hazelciğim öncelikle Allah annene babana uzun ömürler versin. Allah başından eksik etmesin inşallah..
    Ne güzel bir buluşma olmuş..
    Ben de annemden uzakta olduğum yıllarda inanılmaz özlüyor ve her fırsatta yanına gitmeye çalışıyordum. Seni çok iyi anlıyorum..
    Vallahi kulak problemi zor. Gençliğim kulak sorunlarım ile geçti. Neredeyse ayda bir doktorlardaydım..
    Şükür kurtuldum. Ama sonra da benim kızın kulak sorunları çıktı.. Kızımın kulak zarı yırtıldı malesef...
    Yine bir sürü doktorlar..
    Neyse şimdi işitme kaybı az biraz olsa da şükür iyiyiz artık..
    Allahım sana da şifalar versin. O pamukların twhlikeli oldıuğunu biliyorum ama alternatifi ne ki ne kullansak acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) saol ablacım amin ...
      İnsan özlüyor tabi özlemez mi ara sıra gidip gelmeyle de hafiflemiyor ki ayrılırken daha da zorlaşıyor :(
      Kulak içinde alternatif olarak kullanmadığınız bir atletin ucunu hemen dış kulağı temizlemek için kullanın diyorlar :)

      Sil
  2. Benim de erkek arkadaşım Eskişehir'de yaşıyor canım ben de ondan sık sık gidiyorum, gerçekten güzel bir memleket. Sen blogu nasıl özlediysen biz de seni öyle özledik hem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ayrı şehirlerde misiniz :( Beğendiğine sevindim Belediye Başkanımız Büyükerşen sağ olsun cennet gibi yaptı :)) Bende sizi kocaman özledim kiiiii :**

      Sil
  3. Ohh aile ziyareti kadar mutluluk veren başka birşey bilmiyorum,, Ailem bana yakın haftada 1 muhakkak giderim, fakat halen özlem içindeyim...İnsan annesine hiç mi doyamaz ya.. Benim annemin yaptığı ve en çok sevdiğim şeydir sarma.....Annenin elinden yapılan herşey güzeldir ya... Allah onlara uzun ömür versin Başımızdan eksik etmesin ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demi ama anneye hiç doyulur mu :)) Ne güzel yakın olmak her günün keyfini çıkarın :***

      Sil
  4. Sevgili Hazel ne güzel özetlemişsin, oldukça dolu geçmiş günlerin o nedenle dilerim bir daha ki sefere tanışırız, Sağlık yerinde olsun da elbet buluşulur;)) sıkıntı yok. Devamını merakla bekliyorum. Fotoğrafları çok beğendim:). Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bende çok istedim keşke görüşebilseydik ama çok az kalınca annem, ananem doktordu falan derken zaman geçti :(
      Fotoğraflara baktıkça daha çok özlüyorum bu arada kısa bir de video çektim haftaya yayınlarım :**

      Sil
  5. kulak ve sağlık geçmiş olsun daaaa anne baban kısmı çok hoş tatilinin yaa :)

    YanıtlaSil
  6. Ay ne güzel geçmiş haftan :)
    Önce geçmiş olsun güzellik dikkat et kendine :*
    Selfie süper olmuş :)
    Güzelliğini annemden almışsın :)
    Maşallah size :)
    Vee son olarak boncuk gözlüm mimledim seni ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma'cım sen ne kadar tatlısın yaa kardeşim yok ama olsa sen gibi bıcırık biri olsun isterdim :))
      Mim için teşekkürler en kısa sürede yapacağım hemen sana geleyimde okuyayım neymiş bu sefer ki :***

      Sil
  7. Hazel'ciğim güzelliğini kimden aldığını öğrendim:) en altta sanırım ana-kız fotoğrafı..harikasınız...(baban da kıskanmasın çirkin miyim demesin o da yakışıklıymış):) bu arada Watsons, espark gratis, wetn wilde hakkında bilgim yok zaten dumura uğradım bu kız Türkiye'deki Eskişehir'le ilgili bir şeylerden mi sözediyor yoksa uçağa atlayıp NY'a mı gitti?:))dedim şaka bir yana eğer mağaza isimleri filansa aynı durum maalesef Ankara, İstanbul her yerde beni çok üzüyor ve de bir şeyler yapmamız gerektiğini hatırlatıyor..

    en mühimi sona sakladım çok geçmiş olsun, 60 lira ssk ya rağmen bence çok bile! ! Bu mu güya sağlık düzeltmiş!!! kulak kiri dediğin gibi kir değil benim de aynı dert başımdaydı, kendiliğinden geçti ama her an tetikteyim sanki yine başlayacak gibi bilirim çok ızdırap veriyor :( boyun düzleşmesi belki de bilgisayarlar yüzündendir kimbilir:( inşallah hepsini atlatırsın sağlıklı güzel günler diliyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederiz güzel sözleriniz için...
      Watsons, Espark alışveriş merkezi isimleri Wetn Wild'da kozmetik markası ismi ve evet hepsi yabancı :/ NY'a gitmesem artık her yerde ingilizce, fransızca, bir çok yer ismi var maalesef hatta geçenlerde eczaneye gidecektim tatil beldelerinde yazar ya "apotheke" diye öyleydi bir an tereddüt ettim bende İstanbul'da değil miyim diye :)
      SSK İçin de tabi ki 60 TL bile çok sağlık sistemi rezalet .... Düzelttiler tabi parası olan süper tedavi oluyor :(

      Sil
  8. Aa ben de geçen hafta kısa bi gezinti için Eskişehirdeydim.Porsuk Çayı'nin etrafında hep geziniyordum bak hiç karşılaşmadık görüyor musun :)

    YanıtlaSil
  9. Hazel tekrar hoş geldin ailenle ne güzel bir tatil geçirmişsin bu arada annenin bakışları çok güzel çok duygulu bakıyor seninkilere zaten bir şey söylemeye gerek yok çok güzelsin,sağlıkla ilğili problemlerini umarım biran önce atlatırsın çok geçmiş olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel sözleriniz için teşekkürler :) bakalım ilaç içiyorum düzeldi gibi :) aile ile beraber olmak gibisi var mı ama demi :***

      Sil
  10. Annem Eskişehirli. Sık sık gideriz, Büyükerşen ile birlikte çok değişti, gelişti Eskişehir.
    Ailenizle güzel zaman geçirmişsiniz, ne mutlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel sende Eses'li sayılırsın :))
      Büyükerşen başta olsun bu ülke kurtulur vallahi :***

      Sil
  11. Bende senin gibiyim canim benim. Sahte taki takamiyorum. Sadece gümüs ve altin. ne sanssiziz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla çok özeniyorum arkadaşlara çeşit çeşit şeyler alabiliyorlar :))

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie