5 Aralık 2013 Perşembe

Tarihte Bugün #4 Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi

Merhabalar,
Tarihte bugün köşeme hoş geldiniz. 5 Aralık Türk kadını için önemli bir yere sahiptir tabi ki her kadın bunu bilmez! Erkeğin egemenliğinden kurtulamayan, 2.sınıf vatandaş olarak ülkemizde yaşayan kadın bunu bilemez …
Çok sevdikleri hükümetleri kendilerini hiçe sayan, işlenen cinayetleri, tecavüzleri görmezden gelip bir de suçu ona atan başkanlarını çok severlerde onlara erkek kadın eşitliğini veren özgür ve hür oldukları, seçme ve seçilme hakkını tanıyan Ata’larını bilmezler sevmezler…
Görsel buradan alınmıştır.

Bu durum okumuşlukla yada okumamışlıkla da alakalı değildir düşünebilme yeteneğini ne yazık ki Allah herkese eşit dağıtmamış !

Uzun lafın kısası, bu gün Türk Kadını için önemli bir gün bu gün kadının seçme ve seçilme hakkının tanındığı gün.
Görsel buradan alınmıştır.

Atatürk gittiği her yerde yaptığı her konuşmada Türk kadınını övmüştür.
"Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her bir devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir" demiştir.
Heee hatırlıyorum da birileri de ananına al git demiştir ! İşte iki devlet adamı arasında ki kalite farkı apaçık ortadadır. 

Kadınlara yönelik şiddet sona ermedikçe, tecavüzlerin, töre cinayetlerinin önü kesilmedikçe bırakın anneler günüymüş, dünya kadınlar günü kutlamalarını biraz gerçekçi olun  !

*Diğer Tarihte Bugün yazıları için Tık Tık 
Hazel.

2 yorum :

  1. Çok güzel bir yayın olmuş sevgili Hazel, bu özel günü hatırlatmakla ne kadar iyi yaptın. Kalemine ve güzel yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuzu esirgemediğiniz için bende teşekkür ederim :) Unutmamamız gerekenlerden biri sadece....

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie