9 Nisan 2013 Salı

Son İzlenen Filmler

Herkese Merhaba,
Bu yazıda sizlere son birkaç ay içinde izlediğim filmlerden bahsedeceğim. İlk film izlemeye yeni fırsat bulduğum 2011 yapımı Dehset Kapanı orijinal adıyla ‘The Cabin in the Woods’. IMDB de şu anda 140.237 kişinin verdiği oyla 10 üzerinden 7.2 puana sahip  gerilim, gizem, korku ve macera türünde bir sinema filmi. Bir grup kolejli çocuk ormanda gizemli bir kabinde bir hafta sonu geçirecektir. Ancak başlarına geleceklerden haberleri yoktur (www.sinemalar.com). Evet, standart bir Amerikan korku filmi deyip ilk bakışta es geçebilirsiniz. Fakat izlemeye başlayın ve sonuna geldiğinizde hiç de sıradan olmadığını görün. Kesinlikle baştan sona sürükleyici ve fantastik bir kurguya sahip. Sonu daha iyi olabilir miydi bilemiyorum alışıla gelen şekilde bitmediği için ben böyle düşünmüş de olabilirim.


İkinci film 2012 yapımı  Lanet orijinal adıyla ‘Sinister’. IMDB de şu anda 48.888 kişinin verdiği oyla 10 üzerinden 6.7 puana sahip  gerilim ve korku türünde bir sinema filmi.
Bir gerçek suç yazarının yeni taşındığı evde, içerisinde evde çekilmiş korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulması sonucunda kendisini ve ailesini korkunç bir kabusun ortasında bulmasını konu alıyor (www.sinemalar.com).

Yapımını Paranormal Activity filminin yapımcılarının yürüttüğü filmin yönetmen koltuğunda The Exorcism of Emily Rose filmiyle tanıdığımız Scott Derrickson bulunuyor (www.beyazperde.com).

Başrol oyuncularından birinin Ethan Hawke olduğunu görünce hemen izlemek istedim. Film kesinlikle korku filmlerinin demirbaş klişelerinden olan ses efektlerini son haddine kadar kullanmış, görüntülerle kendinizi korku atmosferinde buluyorsunuz ama o son yok mu !? Olmamış yani güzelim senaryoya bu son yakışmamış. Final sahnelerinde görünen Bughuul karakteri bu filme bayağılık katmış. Açıkçası güzel başlayan ve ilerleyen bir film taki sonuna kadar. Vaktiniz varsa izleyin ama izlemezseniz çok da bir şey kaçırmazsınız.

Ve son olarak en güzeli en sona sakladım. 2012 yapımı Pi'nin Yasamı orijinal adıyla ‘Life of Pi’. IMDB de şu anda  167.045 kişinin verdiği oyla 10 üzerinden 8.2 puana sahip aksiyon, dram ve macera türünde bir sinema filmi. Oscarlı sinemacı Ang Lee'nin yönettiği bu filmi sakın kaçırmayın. Eşimin ısrarıyla izlediğim bu film benim için favoriler arasında girmiştir.  2002 Man Booker Ödülü'nü kazanan Yann Martel’in kitabından uyarlanmıştır.

Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor (www.sinemalar.com).

Film ayrıca orijinal film müziği (Mychael Danna), görsel efekt (Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer ve Donald R. Elliott), sinematografi (Claudio Miranda) ve en iyi yönetmen (Ang Lee) dallarında da OSCAR ödülü kazanmıştır.

Filmlerle ilgili ön yargı oluşturmamak adına detaylı bir içerik vermemeye çalıştım umarım sizlerde izler ve keyif alırsınız.
Sevgiler, Hazel


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie