21 Ağustos 2013 Çarşamba

Tarif #1 Kırmızı Biber ve Patlıcanlı Meze

Merhabalar,
Bugünün yazısı bir meze tarifi gerçi biz özellikle et yemeklerinin yanında yiyoruz ama tercihe göre alkol yanında da tüketilebilir size kalmış …
Malzemeler şöyle;
Kırmızı biber
Patlıcan
Zeytinyağı
Tuz

İşte bu kadar J isterseniz sarımsak da ekleyebilirsiniz…




Miktar vermedim herkes kendi yiyeceği kadar yapsın.
Kırmızı biber kaç kiloydu hatırlamıyorum ama patlıcan 6-7 kilo vardı ve toplamda 8 tane yarım kiloluk kavanoz ortaya çıktı.

İlk işimiz patlıcan ve biberleri yıkayıp kurulamak. Sonra 200 – 230 °C’de fırınlıyoruz. Hepsi tepsiye sığmazsa kalanları da ocak üzerinde közleyebilirsiniz ki biz öyle yaptık.
İşte közlenen güzellikler ..







Bir de püf noktası verelim.
Patlıcanlara eğer delik açarsanız, hava alsın diye keserseniz patlıcanlar kararır.

Közleme işi bitince benim elim sıcağa dayanıklıdır soğumasını beklemeden hemen soyuyorum ama siz ayyy benim ellerim yanar diyorsanız közledikten hemen sonra ortadan ikiye bölüp açık havada bekletebilirsiniz, daha kolay soyulmasını sağlamak için de poşet torbaya koyabilirsiniz ki ben sevmiyorum plastik torba sonuçta sıcakla beraber farklı şeyler olabilir...
  
Biberlerin soyulmuş hali...





Yarım kiloluk şişeleri içinde su olan kaynar tencerenin içine kapaklarıyla beraber atıyoruz.

Nedense onun fotosunu çekmemişim !!!




İstediğiniz büyüklükte kesip, haliiiiis muhliiiiis zeytinyağı ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.




Sonra da geriye birer birer kaynayan sudan kavanozları çıkarıp hemen içini doldurup kapağını kapatarak ters çevirip olayı bitiriyoruz...

Kışın yemek için yaptığımız bu mezenin 1 tanesi ertesi günü açıp yedik yarısı bitti bile, üzerine ister limon sıkıp isterseniz de sarımsaklı yoğurt yapıp tüketebilirsiniz..

Umarım sizde yapar ve beğenirsiniz, hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sevgiler, Hazel.


6 yorum :

  1. ellerine saglik.ablamlarda pisher bana da düsher:)ablam domateste katiyor.nefisss...

    YanıtlaSil
  2. Nefiisss. Ben bunu Antakya da görmüştüm.. Orda da çok tüketiliyor böyle meze türü yemekler..
    Ama siz ne çok yapmışsınız tam kış için. Ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış için yaptık ama kış gelmeden biticek gibi görünüyor :)

      Sil
  3. tarif için çok teşekkürler bayılıyorum böyle farklı lezzetler denemeye. Kışın domatesin doğalı olmuyor diye yemek için domatesle yeşil biberleri sarımsağı pişirip böyle bir sosta hazırlanıyor o da güzel tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy biliyorum onu da kayınvalidem yaptı ondan alıcam 2-3 kavanoz :)

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie