10 Şubat 2014 Pazartesi

Blogger Kopya Içerik Problemleri

Merhabalar,
Yardım konularına geçmeden önce birkaç açıklama yapmak istiyorum. Blog kurmak kolay bir iş ancak onu geliştirmek gerekli. Ben standart bir blog açtım ancak okuduğum bir çok blog çok daha farklı tasarımlara eklentilere sahip, bende *neden benim de bir püskevitim yok bende istiyorum dedim ve başladım araştırmaya. Nette blog yardım konularıyla ilgili muazzam bir bilgi çeşitliliği var benim sizlerle paylaştığım bu konuları oralarda daha teknik açıklamalı şekilde bulabilirsiniz. Bunları ben bulmadım yani fikir babası ben değilim. Bu konuları neden yazıyorum çünkü dediğim gibi bloğumu geliştirmek istiyorum ve bunu yaparken de blogerda bir çok sorunla karşılaşıyorum. Sizlere de bloğumu oluştururken karşılaştığım problemleri çözmek adına nette saatlerce uğraşıp bulduğum çözümleri kendimce anlatmaya çalışıyorum.
Bugünkü konumuz da biraz bu anlattıklarımla örtüşen bir konu olacak yani kopya içerik !
Eğitim sistemimizden kaynaklı olduğunu düşündüğümden aslında bu konuda yapılacak bir şey yok. Yurtdışında okumadım, yaşamadım, 1 gün bile Türkiye sınırından çıkmışlığım yok ancak çok okudum, hem lisans tezimi hem yüksek lisans tezimi yazarken çok alıntı yaptım, kaynak gösterdim.
Evet kaynak gösterme, alıntı yapma… bunlar ne ben bir şey mi anlatıyorum açarım Google aa varmış hop kopyala yapıştır altında öpücükler  X (Kişi) yazıp yayınlarsanız hoppala paşam Malkara Keşan olursunuz bende söylemesi.
Öncelikle Telif hakkı olmayan resimleri kullanmaya gayret edin ki bu artık çok zor bazı siteler parayla görsel satıyor, olmadı bir resim beğendiniz ama her yerde kullanılmış ve ana kaynağını bir türlü bulup izin alamıyorsunuz o zaman (ben bir tanesine atıfta bulunuyorum doğru mu yapıyorum emin değilim bilen varsa yorum bırakırsa sevinirim), buluyorsanız izin alın ve kullanın, ya da en iyisi kendi görselinizi kendiniz çekin telif hakkı da size ait olacağından gönül rahatlığı ile kullanın.
Eğer bir yazı ise kopyaladığınız şey aynı şeyleri tekrar yapın J
Eğer yapmazsak ne olur ? Asıl soru bu ya zaten J Eğer yapmazsanız Google amcanın eli armut toplamıyor küçük minik örümcekleri var her şeyi tarıyorlar ama her şeyi hoooop bir yazı bir yerde yazılmış başka bir yerde de aynısı var çaaaaat bloğunuz gitti elveda J işte bu olmasın istiyorsanız şöyle yapacaksınız…
İlla bir yazı paylaşacaksanız eğer ve izin almadıysanız (hatta izin alsanız bile yapmalısınız) kaynak göstermek ve alıntı tırnağının içinde yazmak.
İşte şöyle;

blogger alıntı yapma sekmesi


Kopyala yapıştır içerikli blog yazmaya devam ederseniz en kısa süre içinde Google Web Yönetici Araçlarından bir mail alacaksınız ve 48 saat içinde bu kopya içeriği kaldırmanız için süre verilecek, umurunuzda olmaz ve değişikliği yapmazsanız bloğunuza kilit vurulacaktır.
Daha önce site haritası eklemiştik hatırlarsanız işte web yöneticilerine gidip hemen kontrol edin.

Tarama hatalarına gelip bakın bakalım ben temiz çıktım J
Sizde böyle görünmesi gerekli, eğer görünmüyorsanın cevabı bir sonraki yazıda olsun,

5 yorum :

  1. bu web yöneticisi araçları nereden bulunuyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direk link: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr ama yazıları kopyalamaya kapattığımdan dolayı google web yönetici araçları yazın hemen çıkıyor :)

      Sil
  2. Hazalcığım gayet bilgilendirici ve güzel bir post olmuş, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirici bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie