26 Şubat 2014 Çarşamba

Küçük Tuvalet Dekorasyon Önerileri

Merhabalar,

Tadilata az kaldıkça beni evham basıyor, nasıl olacak işçilik güzel olacak mı, seçtiğim şeyler zevkli mi yoksa birer zevksizlik abidesi mi olacak hihiiii ayy bayılaaazaaaaam J

Evde kiler yerine kullandığımız küçük tuvaleti orijinal haliyle yani tuvalet olarak kullanmaya karar verdik (Orada ki tonlarca eşyayı nereye koyacağım sorusunu henüz bilmiyorum !) İlerleyen günlerde öncesi sonrası şeklinde resimli yazılar da hazırlayacağım ama daha o aşamaya gelemedik.

Küçük Tuvalet Dekorasyon Önerileri
Görsel buradan alınmıştır.


Tadilat işlerinin öncesinde dekorasyonu nasıl olsun diye günlerdir nette dolaşıyorum içime sinen şeyler pek olmadı genel bütçemizi mutfak, antre ve hollerde ki taşlara ayırdığımız için WC’ye öyle çok bütçe ayıramıyorum ama güzelde olsun istiyorum …

Lavabonun olduğu yer dar olduğu için dolaplı bir model bulmak zor ancak özel yaptıracaksın ki dediğim gibi şu anda opsiyon değil bizim için.

Netten birkaç örnek buldum sizce nasıllar ?
En beğendiğimden başlıyayım...
(Aynayı muhtemel daha farklı alırım) 

küçük tuvalet dekorasyonu
Görsel buradan alındı


küçük tuvalet dekorasyonu
Görsel buradan alındı

küçük tuvalet dekorasyonu
Görsel buradan alındı


küçük tuvalet dekorasyonu


Görsel buradan alındı

küçük tuvalet dekorasyonu


* Birde sorum var sizce küçük WC'ye seramik mi yapalım yoksa kağıt mı yorumlarınız nedir? 

11 yorum :

  1. seramik daha uygun olabilir =))

    YanıtlaSil
  2. Tuvalet küçük bir alan olduğu için iyi değerlendirmek lazım.
    Bana kalırsa altı dolaplı bir lavabo tercih edersen kullanışlı olur.
    Bir de dolabın yere oturması daha mantıklı geliyor bana, çünkü kilolu bir tanıdığım ayağını yıkarken lavaboyu duvara monte edilen yerinden çıkarmıştı:/
    Böyle bir tatsızlıkla karşılaşmamak için ayaklı lavabo-dolap birlikteliği daha iyi bence.
    Gerçi onun da ayakları var ve temizliği bazen zor olabiliyor.
    Kendi durumuna göre değerlendirirsin artık;)

    Duvarda da kağıt yerine seramik yaptırmak daha iyi.
    Herhangi bir şekilde su kaçağı vs. olursa seramiğin çözümü daha kolay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selaaaam :) ayaklı dolap iyi olur diye düşünüyorum bende altını silme açısından kolaylık olur... Dolabı nasıl yerinde çıkardı aklım almadı :))) eşimde aynen su kaçağı olursa napıcan dedi ?? Seramik sanki daha iyi olacak :))

      Sil
    2. Yoo, dolap yoktu lavabonun altında. Sadece lavaboyu yerinden çıkardı:) O da beceri tabi:))

      Sil
  3. Merhaba canim :) bir modüler mutfak ve banyo çalışanı olarak sana tavsiye sunmak isterim. Yeni cikan ithal duvar kağıtları suya karşı dayanikli.istedigin kadar silebiliyorsun. Hatta yikayabliyorsun öyle diyeyim sana :) goruntu acisindanda cok hos duruyoe duvar kagidi. Ama tabi tercihin seramikten yana olursa temizlik konusunda daha rahat edebilirsin. Seramiklerde o kadar harika cesitler varki simdi insanin ici gidiyor. Tavsiye çok açık ve düz renkler kullanma. Dekor ve bordür kullanirsan daha zengin gosterir. Biz musterilere genelde banyo ve tuvalette seramik oneriyoruz. Eger duvar kağıdı falan düşünürsen marka onerebilirim. Seramikte kesinlikle seramiksan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Evet işte zaten son dönemde çıkan bu enterasan şeyler olmasa aklım karışmayacak suya dayanıklı kağıtları gördüm bende aklım onlarda kaldı :)
      Ama seramik gibi görünüyor ve evet bordürlü düşünüyorum ama yinede çok göz yormayan sade desenli çünkü dar bir alan çok üstüme üstüme gelmesin :))
      seramiklerde kütahya ve çanakkaleye baktık şimdi sırada seramiksan var kesinlikle :))

      Sil
  4. küçük tuvaletimizi nası yapcaz. onu mu diyoon :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Hazel çok haklısın küçük alanları çok iyi değerlendirmek gerek. Ben kişisel olarak bu tarz alanların daha iç açıcı görünmesinden yana tercih kullanırdım. Çünkü küçük alanlar zaten kişiye biraz sıkışık bir his bırakırken bu tarz alanların çok rahat temizlenen özelliklerinin olması benim tercihim olurdu. Evet her yer rahat temizlenmeli ama tuvalet ihtiyacının ve temizlik ihtiyacının da karşılanacağı göz önüne alınınca, temizliğin rahat yapılabileceği ilk ekipman olarak aklıma kağıtlardan ziyade seramik diyorum. Yine de başkaca örnekler bulursam e-posta adresinden gönderirim;) Güzel ve önemli bir konuyu dile getirmişsin. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan ablacım walla kolay temizlensin başka bişicik istemem :)) zaten yorgun argın geliyorum bir ton temizlik yapıyorum :(( bulursan seramik örneklerini bekliyorum :) öptüm çook

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie