23 Mayıs 2013 Perşembe

Müzekart : Tarihe Açılan Kapı

Merhabalar,


Hafta içi iş, hafta sonu temizlik cumartesi günleri de Bağdat Caddesi Havelka yada Meydan IKEA artık bizim standart rutinimiz oldu. Tabi ki gittiğimiz farklı yerlerde var ama genelde hepsi kapalı AVM'ler ...

İstanbul'da oturup AVM AVM dolaşmak yerine hafta sonları  tarihi güzelliklerimizi dolaşalım istedik. Müzeler ve ören yerlerine yapacağımız günü birlik geziler için öncelikle buradan üyeliğimizi gerçekleştirdik. Sizde online olarak başvuru yapabilirsiniz.

Bizim aldığımız müzekart mavi renkli olan. Müzekart +, Museum Pass ve bilet olarak da farklı seçenekleri var. Bilet hariç kartların yıllık üyelik aidatı yada kart masrafı faklı. Bizimkisi 30 TL + vergi ve kargo da ekleniyor. Başvurumuzu yaptıktan sonra 3 gün içerisinde kartlarımız elimize ulaştı. Gerçekten hızlı bir hizmetle karşı karşıyasınız...



Görsel buradan alınmıştır.



Müzekart sahibiyseniz nerelere gidebilirsiniz işte onlara da şuradan bakabilirsiniz.
Türkiye’nin "müze müze gezdiren" kartı müzekart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yerini ücretsiz gezebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

İstanbul'da olanlar için listeden kısa bir alıntı yaparsak;


Müzekart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değildir. Belirtilen üniteler için ücret ödenmesi gerekmektedir.



Çoğunuzun belki gidip gördüğü İstanbul'un en ünlü müzesi tabiki Topkapı Sarayı Müzesi ve Ayasofya Müzesi ilk olarak gitmek istek istediğimiz yerler arasında...

Topkapı Sarayı
Görsel buradan alınmıştır.

Ayasofya Müzesi

Görsel buradan alınmıştır.

Gitmek için sabırsızlanıyorum daha sonra da yukarı listede ki yerlere birer birer gezi düzenleyeceğiz. Sonra da artık yakın civardaki illere yada yıllık iznimizde gittiğimiz yerdeki yerlere de gideceğiz mutlaka !!

Sizler nereleri gezdiniz nereleri en çok sevdiniz ya da tavsiyeleriniz neler mutlaka görmeniz gerekir dediğiniz yerler nereler ?? 
Sevgiler, Hazel

8 yorum :

  1. ama dolma bahçeyi gezemiyoruz çünkü Dolma bahçe Sarayı müze değil, saray :) müze kartınızla gezemiyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet listede de yok zaten olsun para feda olsun Dolmabahçe Sarayı'mıza

      Sil
  2. Bu müze kartın en kötü yanı sadece Türkler için olması. Benim erkek arkadaşım yabancı ve geçen yıl ziyarete geldiğimizde gidip sorduk, yabancılara çıkartamıyoruz dediler, haliyle bizde almadık. Onu yalnız bırakıp gidicek halim yok, öteki türlü de çok pahalı oluyor hepsine gitmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Evet kartlar sadece Türk vatandaşları için biletlerde pahalıya gelir haklısın ..

      Sil
  3. nerden alıcam canım bu kartı ben bayıldım :) tam bıze göre iki tane alıyım yahu :)

    YanıtlaSil
  4. http://www.muze.gov.tr/tr çeşitli kartlar mevcut bak bakalım :))

    YanıtlaSil
  5. :) eşimde avm dolaşmak yerine böyle gezileri daha çok sever :) Bizde de müzekart var çok işe yarıyor herkeste olmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan hem avm sevmez hemde müze artık sırf benim için katlanacak napacak :)))

      Sil

Düşüncelerinize önem veriyor ve merak ediyorum.
Fikirlerinizi belirtmeden geçmeyin.
(Lütfen blog linkinizi yazıp gitmeyin)

Red Bow Tie